Åhhh hvor har vi haft en dejlig weekend. Vi har hygget med gode venner til langt ud på natten. Vi har sovet længe, spist frokost og “reparations pommes frites” på Juelsminde havn. Vi har gået tur langs vandet, været i haven, sovet middagslur på terrassen og grillet spareribs og spist hjemmelavet coleslaw. Og i det hele taget har vi bare nydt solen og det fantastiske majvejr, som det meste af landet heldigvis fik del i både lørdag og søndag.
Nem og lækker opskrift på coleslaw
Lørdag kørte vi en tur forbi slagteren og kom derfra med både spareribs og chili pølser. Jeg må være ærlig og indrømme, at det er sjældent, at jeg spiser pølser. Men et par gode slagterpølser med masser af kød og godt med krydderier vil jeg gerne have. Både pølser og spareribs kom på grillen lørdag aften. Og så lavede jeg en ordentlig skålfuld coleslaw, som vi spiste til kødet sammen med et par majskolber og et friskbagt flute.
Se også – Pulled pork burgere med coleslaw I Nem spidskålssalat med avocado
Jeg kan bedst lide, når en coleslaw er både sød, syrlig og let skarp. Derfor bruger jeg en blanding af sød sennep, hvidvinseddike og sukker i dressingen. Nedenstående mål skal dog kun ses som vejledende og det står selvfølgelig enhver frit for at smage sig frem til den perfekte dressing.
Har man ikke sød, fransk sennep, så kan man i stedet bruge honning og almindelig sennep. En kombination af disse vil give et lige så fint resultat. Har man heller ingen honning, så brug i stedet lidt mere sukker.
Tip! Se også tips til variationer af coleslaw under opskriften.
Coleslaw
Ingredienser
- 500 gr hvidkål (spidskål kan også bruges)
- 300 gr gulerødder (groftrevne)
Coleslaw dressing.
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk sød sennep (kan udelades)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær hvidkål i tynde strimler. Kram kålen godt imellem fingrene i ca 1 minut – så bliver den lidt blødere og man bliver ikke træt i kæberne af at tygge på den.
- Bland kål og revet gulerod sammen i en skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Vend dressingen i salaten.
- Lad gerne salaten trække på køl i ca 30 minutter inden servering. Det bliver den kun bedre af.
Andre skønne salater med kål –
Nem kålsalat med edamamebønner
Rødkålssalat med appelsin
Spidskålssalat med avocado
Lækre variationer.
Coleslaw kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, så lav evt. en stor portion. Alternativt kan man snitte en ordentlig portion kål og gulerødder (evt. på en foodprocessor), når man alligevel er i gang, og opbevare dem i en bøtte. Derefter laver man en stor portion dressing og opbevarer den i en anden bøtte. Så er det blot at røre en passende mængde grøntsager og dressing sammen. Perfekt hvis der står coleslaw på menuen flere dage i træk. Såvel snittet grønt som dressing kan sagtens holde sig på køl i 4-5 dage.
Hvidkål kan i øvrigt udskiftes med andre former for kål, hvis man ønsker variationer. Spidskål er jo oplagt, både klassisk spidskål og rød spidskål. Derudover kan man bruge fintstrimlede rosenkål og rødkål, hvilket måske især er oplagt om efteråret og vinteren. Endelig kan man droppe kål og vende dressingen sammen med revet gulerod og broccoli i små, fine buketter. Nemt og lækkert.
Skal der virkelig ingen sukker eller andet sødende i?
Jeppe – Jeg bruger sød sennep, men hvis du bruger almindelig sennep, eller bare synes, at dressingen kan tage lidt ekstra sødme, så kan du sagtens tilsætte et nip sukker, honning eller lign 😀