Dadler med bacon er en skøn snack. Og jeg kan lige så godt indrømme, at jeg laver virkelig mange dadler i baconsvøb i løbet af vinterhalvåret. Der er bare noget med kombinationen af den salte, sprøde bacon og de søde dadler. Og så er dadler med bacon jo bare så nemme at lave, at jeg ikke behøver ret mange undskyldninger for at smutte i køkkenet og lave en portion.
Se også – Marinerede oliven I Pimientos de Padron I Hjemmelavede saltmandler
Dadler med bacon – opskrift på nem snack.
Jeg serverer ofte dadler med bacon som en lille snack eller appetizer inden maden. Både når vi bare er os selv herhjemme, men sandelig også når vi får gæster. Og de vækker altid lykke. Men dadler med bacon er faktisk også en klassisk tapas ret. Og der er ofte en skål med bacondadler involveret, når jeg anretter et lækkert tapas-bræt. Og selvfølgelig nytårsaften, hvor dadler i baconsvøb stort set altid er at finde blandt de små snacks, som vi nyder til dronningens nytårstale. Gerne med et dejligt glas boblende champagne til.
Der er jo det geniale ved dadler i baconsvøb, at de kan forberedes i god tid, så de blot skal steges i ovnen inden servering. Faktisk kan man også lave dadlerne helt færdige, og så nøjes med at lune dem kort lige inden de skal spises. Så bliver det altså ikke meget nemmere at fremtrylle en lækker snack.
Tip! Se også mine bedste tips til variationer af bacon-dadlerne under opskriften.
Dadler med bacon
Ingredienser
- 20 dadler (gerne store dadler)
- 10 skv bacon (halverede)
- evt. tandstikkere
Fremgangsmåde
- Udsten dadlerne og kom evt 1-2 stk mandler i hver dadel.
- Vikl en halv skive bacon om hver dadel og læg dem med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæft evt. baconstykket med en tandstikker.
- Bag dadlerne i 10-12 minutter ved 200 °C (varmluft), indtil baconstykkerne er lysebrune og sprøde.
- Server bacondadlerne lune som snack/appetizer eller som tapas.
- Bliver der rester, så kan dadlerne opbevares på køl og lunes kort i ovnen inden servering.
Lækre variationer.
Der er ingen tvivl om, at den klassiske opskrift på dadler med bacon er et hit herhjemme. Men dermed ikke sagt, at der ikke bliver plads til variationer, for det skal der selvfølgelig også være.
Som oftest kommer jeg et par mandler ind i de udstenede dadler, inden jeg vikler bacon omkring. Det er en uhyre simpel variation, men det klæder virkelig de søde og bløde dadler med lidt mandelknas.
Men mandler kan jo uden problemer erstattes af andre lækre sager. Er man til blåskimmelost, så smager det virkelig dejligt at komme en smule indeni dadlerne, inden de omvikles med bacon. Det samme gælder i øvrige gedeost.
Desuden kan man krydre baconstykkerne, fx med lidt chili eller lignende. Og det smager også dejligt at pensle bacon-dadlerne med sød chilisauce, inden de sættes i ovnen. Vær dog OBS på, at sød chilisauce indeholder meget sukker, så hold øje med dadlerne, så de ikke pludselig bliver sorte.
Endelig kan såvel dadler som bacon erstattes af andre lækre ting. Man kan eksempelvis bruge svesker eller store, tørrede abrikoser i stedet for dadler. Og baconstykkerne kan erstattes af lufttørret skinke, fx serrano eller parmaskinke, der bliver noget så lækkert og sprødt, når det bages i ovnen.
Skal mandlerne være smuttede?
Aase – Det behøver de ikke, men det bestemmer man selvfølgelig selv 😀
Kan de laves i forvejen og så serveres kolde på tapastallerken
Bodil – Det kan de godt, men personligt kan jeg bedst lide, når dadlerne er lidt lune. Hvis jeg var dig, ville jeg lave dadlerne i forvejen og så lige line dem 2-3 min i ovnen inden servering – det har jeg tit gjort uden problemer 😀