Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Gnocchi med tomat og mozzarella.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Selvom vi ikke må klage over sommersolen og varmen, som bliver nydt på terrassen og i haven hver eneste dag, så påvirker varmen altså også lysten til at stå i køkkenet eller i det hele taget til at spise alt for meget, i hvert fald for mit vedkommende. Når det bliver rigtig varmt, vil jeg egentlig bare helst have noget helt enkelt.

Denne her italiensk inspirerede ret, som vi spiste forleden aften, indeholder ikke mere end 4 ingredienser – gnocchi, 1 glas rigtig god tomatsauce, frisk mozzarella og frisk basilikum og kan trylles frem på et øjeblik. Når retten indeholder så relativt få ingredienser, synes jeg, det er vigtigt, at de ingredienser er af den bedste kvalitet. Det optimale havde muligvis været, at lave både gnocchi og tomatsauce selv, men som nævnt ovenfor, så indbyder vejret ikke ligefrem til at opholde sig indendørs mere end højst nødvendigt og jeg synes egentlig, man kan købe både gnocchi og tomatsauce af en glimrende kvalitet. Synes man ikke saucen smager af nok, kan man evt. smage den til med lidt ekstra krydderier.

Der er ikke kød i retten, hvilket jeg absolut ikke manglede, men synes man, der mangler lidt proteiner, kan man evt. tilsætte lidt rigtig god skinke eller man kan lave en portion små oksekødboller, som steges på panden og tilsættes tomatsaucen sammen med gnocchi’en. Dermed får man en rigtig fin portion Gnocchi a la Lady og Vagabonden 😀

5 fra 1 stemme

Gnocchi med tomat og mozzarella

Bagetid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gr friske gnocchi (ca 2 pakker)
  • 6 dl tomatsauce
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • 1 bdt frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Fordel gnocchi i et ildfast fad, hæld tomatsauce over og vend det hele rundt.
  • Afdryp mozzarellaostene, pluk dem i mindre stykker og fordel dem på toppen af fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i ca 20 minutter til osten er gylden.
  • Drys med frisk basilikum og server evt. med salat, dressing og brød.
  • Evt. rester kan holde sig på køl i 3-4 dage. Retten kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer