Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Grøn pastasalat med broccoli og ærter.

2 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

De sidste mange dages solskin og lune temperaturer har budt på masser af hyggelige udendørs måltider herhjemme – grillen tændes op og så steger vi alt fra hele kyllinger og lækre bøffer til pølser, kartofler, grønsager og meget andet godt. I køkkenet bliver der eksperimenteret med diverse former for tilbehør til grillmaden, så vi kan få prøvet lidt forskelligt af. Jeg har allerede lavet dette her indlæg med 20 lækre salater og tilbehør til grillmad, men forleden blev det til denne her skønne pastasalat med masser af grønne grønsager – deraf navnet “grøn pastasalat” for udseendemæssigt er salaten nok nærmere hvid, da alle grønsagerne er vendt sammen med en lækker creme fraiche dressing.

Jeg har brugt broccoli, ærter, forårsløg og edamamebønner til salaten, men der kunne også sagtens kommes grønne asparges, sugar snaps, squash i små tern, grøn peber og alle mulige andre grønsager i salaten og selvfølgelig behøver man ikke kun at holde sig til de grønne. Som sædvanligt gælder det om at bruge alle de grønsager, som man allerbedst kan lide. Jeg kan for øvrigt anbefale, at man desuden tilsætter feta i tern eller måske en god cheddar til salaten – det smager himmelsk og bidrager med lidt ekstra fylde og mæthed, så salaten ikke kun behøver at fungere som tilbehør, men faktisk også kan udgøre et helt måltid i sig selv. Navnlig hvis man serverer lidt brød ved siden af.

Vi spiste salaten til en lækker, grillet svinemørbrad. Mørbraden var smurt med lidt sennep, drysset med friskhakkede krydderurter og så pakket ind i lufttørret skinke, inden den kom på grillen, til den var svagt rosa i midten og lækker mør. Udover pastasalaten serverede jeg et par skåle med lækkert tilbehør – kæmpe oliven, små aromatiske tomater og feta skåret i store tern, hvilket er grunden til, at jeg ikke kom feta i selve pastasalaten i denne omgang. Vi fik også grillede, grønne asparges og endelig spiste vi et par skiver af dette her skønne madbrød med pesto og ost. En perfekt sommermiddag, som blev nydt på terrassen med et køligt glas vin og så var det oven i købet lunt nok til, at vi kunne blive siddende ude og se solnedgangen over søen, imens vi nød en kop varm karamel-chokolade med flødeskum. Åhhh hvor jeg håber på mange flere af den slags lange og lune aftener i løbet af sommeren.

5 fra 1 stemme

Grøn pastasalat

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 gr pasta (fx skruer eller penne)
  • 1 broccoli (delt i små buketter)
  • 250 gr grønne ærter
  • 100 gr edamamebønner
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 100 gr feta/salatost (skåret i mindre tern)

Dressing

  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 2 tsk sød sennep
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken og hæld den i en sigte. Overhæld med koldt vand og lad pastaen afdryppe.
  • Kom pasta, broccoli, ærter, edamamebønner, forårsløg og feta i en skål.
  • Rør creme fraiche, hvidløg og sennep sammen og smag til med salt og peber.
  • Vend dressingen i salaten og lad pastasalaten trække på køl til servering.
  • Evt rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Salaten er ikke fryseegnet.

Noter til opskriften. 

Feta/salatost kan udelades eller erstattes af andre former for ost. Fx cheddarost skåret i tern. Man kan også drysse feta på toppen af salaten i stedet for at vende det hele sammen. 
 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gete Vestbjerg
5 år siden

Jeg vil så gerne have et link til at udskrive opskrifterne, jeg har spurgt før.
m.v.h GETE