De sidste mange dages solskin og lune temperaturer har budt på masser af hyggelige udendørs måltider herhjemme – grillen tændes op og så steger vi alt fra hele kyllinger og lækre bøffer til pølser, kartofler, grønsager og meget andet godt. I køkkenet bliver der eksperimenteret med diverse former for tilbehør til grillmaden, så vi kan få prøvet lidt forskelligt af. Jeg har allerede lavet dette her indlæg med 20 lækre salater og tilbehør til grillmad, men forleden blev det til denne her skønne pastasalat med masser af grønne grønsager – deraf navnet “grøn pastasalat” for udseendemæssigt er salaten nok nærmere hvid, da alle grønsagerne er vendt sammen med en lækker creme fraiche dressing.
Jeg har brugt broccoli, ærter, forårsløg og edamamebønner til salaten, men der kunne også sagtens kommes grønne asparges, sugar snaps, squash i små tern, grøn peber og alle mulige andre grønsager i salaten og selvfølgelig behøver man ikke kun at holde sig til de grønne. Som sædvanligt gælder det om at bruge alle de grønsager, som man allerbedst kan lide. Jeg kan for øvrigt anbefale, at man desuden tilsætter feta i tern eller måske en god cheddar til salaten – det smager himmelsk og bidrager med lidt ekstra fylde og mæthed, så salaten ikke kun behøver at fungere som tilbehør, men faktisk også kan udgøre et helt måltid i sig selv. Navnlig hvis man serverer lidt brød ved siden af.
Vi spiste salaten til en lækker, grillet svinemørbrad. Mørbraden var smurt med lidt sennep, drysset med friskhakkede krydderurter og så pakket ind i lufttørret skinke, inden den kom på grillen, til den var svagt rosa i midten og lækker mør. Udover pastasalaten serverede jeg et par skåle med lækkert tilbehør – kæmpe oliven, små aromatiske tomater og feta skåret i store tern, hvilket er grunden til, at jeg ikke kom feta i selve pastasalaten i denne omgang. Vi fik også grillede, grønne asparges og endelig spiste vi et par skiver af dette her skønne madbrød med pesto og ost. En perfekt sommermiddag, som blev nydt på terrassen med et køligt glas vin og så var det oven i købet lunt nok til, at vi kunne blive siddende ude og se solnedgangen over søen, imens vi nød en kop varm karamel-chokolade med flødeskum. Åhhh hvor jeg håber på mange flere af den slags lange og lune aftener i løbet af sommeren.
Grøn pastasalat
Ingredienser
- 300 gr pasta (fx skruer eller penne)
- 1 broccoli (delt i små buketter)
- 250 gr grønne ærter
- 100 gr edamamebønner
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 100 gr feta/salatost (skåret i mindre tern)
Dressing
- 2,5 dl creme fraiche
- 2 fed hvidløg (pressede)
- 2 tsk sød sennep
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning på pakken og hæld den i en sigte. Overhæld med koldt vand og lad pastaen afdryppe.
- Kom pasta, broccoli, ærter, edamamebønner, forårsløg og feta i en skål.
- Rør creme fraiche, hvidløg og sennep sammen og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i salaten og lad pastasalaten trække på køl til servering.
- Evt rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Salaten er ikke fryseegnet.
Jeg vil så gerne have et link til at udskrive opskrifterne, jeg har spurgt før.
m.v.h GETE
Gete – I langt de fleste af mine nyere opskrifter ligger der et lille print ikon, så opskriften kan printes ud. For ca halvandet år siden, blev min blog opdateret. I den forbindelse begyndte jeg at bruge en ny skabelon, når jeg skriver opskrifterne ind og den print knap, som lå i alle de gamle opskrifter, blev fjernet.
Alle de opskrifter, som er skrevet ind i den nye skabelon, kan printes ved hjælp af det nye print ikon, men da jeg har næsten 1500 opskrifter på bloggen, er der en del af de ældre opskrifter, som endnu ikke er blevet rettet. Jeg arbejder på sagen, men det tager selvfølgelig tid med så mange opskrifter og jeg går efter at få de mest populære opskrifter rettet først.
Hvis du støder på en opskrift, som du gerne vil printe ud, men som endnu ikke har et print ikon, så kan jeg indtil videre anbefale dig at kopiere opskriften over i et word dokument og så bare printe word dokumentet ud. Men jeg arbejder selvfølgelig på at få opskrifterne lavet om og hver gang jeg har lidt tid til overs, får jeg rettet 2-3 opskrifter og sat dem op til det nye system 🙂
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine