Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kyllingetærte a la cæsarsalat.

7 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

De fleste kender vist til en cæsar salat, som helt simpelt består af romaine salat, brødcroutoner, parmesanost og en lækker og cremet cæsardressing. Mange steder bliver cæsarsalaterne ofte tilsat kylling – og nogle gange bacon – simpelthen fordi det smager godt og også gør salaten lidt mere mættende, men i den originale er der ikke kød. Det er der til gengæld i denne her hybrid imellem min sædvanlige kyllingetærte og en cæsarsalat, som jeg lavede forleden aften og som blev et kæmpe hit. Kombinationen af sprød tærtebund med møre kyllingestykker og knasende salat, bacon og store, lækre flager af parmesanost på toppen er ganske enkelt et match made in heaven og der er ingen tvivl om, at vi her har fat i en tærte, som godt kunne gå hen og blive en forårs- og sommerklassiker her i huset.

Lige i første omgang kan opskriften måske se lidt overvældende ud, for der skal bruges en del ting, men det skyldes selvfølgelig, at bunden er hjemmelavet og at der skal både bacon, romainesalat og parmesan på toppen af den færdige tærte. Det er dog ret nemt at lave tærtedejen selv og hvis det kniber med at rulle den ud, så kan den i stedet presses ud i tærteformen med fingerspidserne. Selvfølgelig kan man også bare købe en rulle færdiglavet tærtedej – de ligger på køl i de fleste supermarkeder og nogle steder fås de både i en almindelig og en fuldkornsversion.

Selve tærten – når bund og pynt trækkes fra – er faktisk ret simpel at lave og består udelukkende af hvidløg, porre og kylling, som overhældes med æggemasse og bages i ovnen. Da tærte er et oplagt “stop spild af mad” projekt, behøver man selvfølgelig ikke nøjes med at komme porre i tærten. Har man lidt asparges, peberfrugt, forårsløg, majs og ærter, squash eller lignende i grønsagsskuffen, så kan de sagtens svitses sammen med porre og kylling og kommes i tærten. Jo mere, jo bedre.

Jeg serverede tærten til aftensmad forleden og som sagt er der ingen tvivl om, at vi her har fat i noget, som kunne gå hen og blive en livret blandt forårs- og sommerfavoritterne herhjemme. Let og lækker mad, som er nem at lave – lige sådan noget man har lyst til på en varm sommerdag, hvor appetitten ikke er så stor. Tærten kunne også gå hen og blive et hit på frokostbordet, så måske man skulle servere den som en del af frokosten her i løbet af påsken – jeg er ret sikker på, at den vil skabe begejstring blandt familie og venner.

4 fra 2 stemmer

Kyllingetærte a la cæsarsalat

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 175 gr hvedemel
 • 100 gr koldt smør
 • 1 tsk groft salt
 • 1 æggeblomme (kan erstattes af 2-3 spsk vand)
 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 porre (skåret i tynde ringe)
 • 2 stk stegt eller kogt kyllingebryst (skåret i tern)
 • 4 æg
 • 1 æggehvide
 • 2 dl creme fraiche 9-18 % (mælk kan også bruges)
 • 75 gr revet ost (fx mozzarella)
 • 1 pk bacon i skiver
 • 1 romainesalat (skåret i grove strimler)
 • friskhøvlet parmesan
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Smuldr smørret i melet, tilsæt salt og saml dejen med æggeblommen/vandet. 
 • Rul dejen ud og beklæd en tærteform (ca 22 cm) med den. 
 • Prik dejen med en gaffel og forbag den ved 200 °C (varmluft) i ca. 10 minutter. 
 • Imens varmes olien op i en gryde og hvidløg og porreringe sauteres heri. 
 • Tilsæt kylling i tern og steg det let. Smag til med salt og peber og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.
 • Pisk æg, æggehvide og creme fraiche/mælk sammen til en cremet masse. Krydr med salt og peber og hæld æggemassen over fyldet i tærtebunden. 
 • Drys med revet ost på toppen og bag tærten ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og æggemassen er stivnet. 
 • Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde i ovnen i ca 15 minutter samtidig med tærten. 
 • Pynt den varme tærte med sprød bacon og romaine salat. Lav store parmesanflager ved hjælp af en kartoffelskræller og læg dem på tærten. 
 • Server straks – gerne med cæsardressing eller creme fraiche dressing til.
Skal hele tærten ikke spises på én gang - eller regner man med rester - så kan det være en god idé at servere salat, parmesanost og dressing ved siden af tærten. Ellers kan man risikere, at det falder sammen og bliver kedeligt, hvis tærten skal stå til dagen efter. 
Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Else Marie
7 år siden

Hej.
Du har nogle opskrifter på lækre (mad)tærter. MEEEN – hvordan undgår man, at bunden bliver våd og klæg?? Har du nogle gode ideer. Så her fornylig i min instruktionsbog til ovnen – at man skulle drysse bunden med mandler eller rasp inden fyldet kommer i. Optimistisk prøvede jeg det – og troede jeg havde lavet alle tiders sprøde tærte. Men nej!! Ingen forskel. Elsker ellers at bage tærter – synes de er så dekorative på frokostbordet.
Mange hilsner fra Else Marie

Maden i mit liv.
7 år siden

Else Marie – Først og fremmest, så er jeg ikke helt sikker på, om du forbager bundende eller ej? Men hvis ikke du forbager, så kan det sagtens være derfor, at de bliver lidt bløde i bunden. Hvis du forbager og bunden alligevel bliver blød, så læste jeg engang, at man bedst sikrer sig en sprød bund, hvis man bruger en tærteform af metal fremfor de “gammeldags” af keramik. Det skulle være noget med varmefordelingen. Jeg ved ikke, om det passer, men det er efterhånden mange år siden, at jeg udskiftede mine tærteforme med nogle af metal med løs bund – mest fordi det dermed blev nemmere at få tærten ud, men måske hjælper det også på bunden. Endelig så gælder det jo om, at der ikke må være for meget væde. Altså æggemassen kan man jo ikke rigtigt komme udenom, men jeg svitser gerne grønsagerne på panden, inden de kommer i tærten, hvis jeg bruger nogle meget vandholdige af slagsen. På den måde kan lidt af vandet fordampe.

Jeg ved ikke, om ovenstående kunne være svaret, men ellers må du endelig skrive igen 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Ulla Larsen-Coles
5 år siden

Havde ikke testet tærten inden (har faktisk aldrig før lavet en madtærte), men den satte prikken over i’et ved vores påskefrokost – forbavsende nem og lækker! 🙂
Hvor blev mon det sidste stykke af?? 😉
Vil bestemt lave den igen til familien!
Mange roser til dig for en fremragende tærte! 🙂

Med venlig hilsen
Ulla

Anne
2 år siden

Jeg laver altid bunden selv men noget nemmere.
100g hvedemel
100g grahamsmel
0,5dl alm madolie
1dl vand
Salt
Mix sammen smør form og mas dej ud 😁

Min kollega og jeg skal begge klart lave denne opskrift hi ELSKER Cæsar salat

Liselotte Klarskov Hansen
2 år siden

Kan man færdiglave tærterne dagen i forvejen, så de kun skal varmes op på selve dagen.?
Vi bliver 14 tik frokost og udover at lave et par salater, hvad kunne man så lave til bordet.?
Vi kommet alle fra landet og tager godt for sig, så ved at tærter og salater ikke er nok.
Hvad kunne man give dem til dessert.?

På forhånd tak for hjælpen. 👍

Bh Liselotte