Jeg elsker tærter og er altid på jagt efter nye, spændende varianter. Alligevel ender det på en eller anden måde ofte med de klassiske grønsagstærter, fx en broccolitærte eller en gulerodstærte.
Men så var det, at jeg kom på at lave en tærte med fyld af kylling og bacon – kombinationen af kylling og bacon fungerer jo ret så glimrende andre steder, så hvorfor ikke i en tærte? For at det ikke kun skulle være en tærte med kød, tilsatte jeg også et bundt forårsløg i tynde ringe og ca. 2 dl grønne ærter, som var blevet til overs, efter jeg lavede den forrygende pasta i flødesauce med bacon og ærter forleden dag og resultatet blev virkelig virkelig godt.
Vi var alle enige om, at det var en rigtig lækker tærte og den vil bestemt blive lavet igen. Næste gang kunne jeg godt finde på at komme små stykker ananas i fyldet, sammen med kylling, bacon, forårsløg og karry, men det må nok primært blive i den ene halvdel af tærten, for Morten er absolut ikke begejstret for frugt i det salte køkken.
Jeg var doven og brugte en rulle færdig tærtedej, men vil man hellere lave dejen selv, ligger der en nem og lækker opskrift på tærtedej her og foretrækker man en grov bund, ligger der en lidt grovere variant her.
Tærte med kylling og bacon
Ingredienser
- 1 rulle fersk tærtedej
- 300 gr kyllingebryst
- 100 gr bacon i tern
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 100 gr grønne ærter
- 1 tsk karry (kan udelades)
- 0,5 tsk tørrede chiliflager (kan udelades)
- 5 æg
- 2 dl creme fraiche
- 75 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom tærtedejen i et tærtefad og forbag bunden efter anvisning på pakken. Steg baconstykkerne på panden, til de er lysebrune. Skær kyllingebrystet i mindre tern og steg dem på panden sammen med baconstykkerne. Når kyllingen er stegt, tilsættes forårsløg, ærter og karry. Lad det hele simre et par minutter, smag til med salt og peber og tag panden af varmen. Fordel kyllingefyldet i den forbagte tærtebund. Pisk æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber sammen og hæld det over kyllingefyldet. Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter til den er gylden og æggemassen stivnet. Server med en god salat.
Jeg har lige fundet en tærtedej i fryseren, og grublede lidt over hvad jeg skulle lave med den. Her er da svaret! 😀
Eeyorenyk – Det er da i dén grad svaret – jeg lover dig, den tærte er skøn. Jeg kunne faktisk godt spise den igen i dag 😉 Velbekomme 😀
Il gerne følge svarene
Det lyder lækkert! Den kommer på madplanen i næste uge 🙂
Astrid – Hvis ikke vi skulle have været til Italien og svælge i lækker mad i næste uge, så tror jeg også godt, jeg kunne have fundet på at sætte den på vores madplan igen 🙂
Super lækker tærte. Jeg afprøvede den i fredags og familien sagde “NAMS, den må du gerne lave igen” 🙂
Gitte – Det glæder mig at høre. Jeg er også selv ret vild med den 😉
Lyder rigtig dejlig – Kan tærten fryses? Skal holde min søns 18 års fødselsdag, og vil gerne kunne forberede mig lidt inden dagen 🙂
Joan – Den smager også rigtig dejligt 🙂 Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet at fryse tærten, men de fleste tærter kan jo fryses og skal så bare lige lunes let inden servering, så jeg kan ikke se, at det skulle være noget andet med denne her 🙂
Stort tillykke med sønnen 😀
Hvor stort et tærtefad har du brugt? 🙂
Sådan et helt almindeligt tærtefad – er de ikke omkring 22-24 cm i diameter? Det tror jeg nok mit er 🙂
Perfekt! Tak 🙂
Nams en lækker tærte! Men husk nu og give den nok tid i ovnen, en af ungerne fik lidt myller bæ af den rå kylling 🙂
Kirsten – Uhhh, det lyder da ikke rart – men kyllingen skal jo netop steges på panden for at undgå stykker af halvrå kylling i den færdige tærte. Håber det trods alt smagte godt 🙂
Det kan undgåes , jeg bruger færdige ‘kylletern’ hvilket er helt perfekt
Kirsten hvad snakker du om?? Kylingen skal jo steges på panden? Man kan ikke få dårligmave hvis man steger kyllingen på panden, som opskriften NETOP beskriver….
Laver ikke den som tærte, men som omelet i stedet. Men ellers er det samme fremgangsmåde
Absolut en favorit her i huset
Pia – Uhhh det smager godt, det får vi også nogle gange, når jeg ikke lige gider lave en tærtebund 😉
Kan der bruges mælk i stedet for cremefraiche …. ?
Pia – Det burde der ikke være noget i vejen for – man bruger jo også mælk til omeletter og æggekage 🙂
En optøet broccoli tærte som jeg vil opvarme i oven hvor mange grader og hvor varm skal ovnen være
Metha – Øhhhh, det kommer vidst lidt an på smag og behag. Jeg ville nok varme ovnen op på 180-190 grader varmluft og så ville jeg varme en bageplade op inde i ovnen samtidig. Så kan man sætte den optøede tærte på den varme plade og sætte det hele tilbage i ovnen. På den måde skulle tærten gerne blive lidt sprød i bunden. Mht. bagetiden så afhænger det jo af, hvorvidt tærten skal være lun eller varm, men jeg vil tro, at ca 15 minutter kan gøre det. Prøv evt. at mærke efter, om tærten stadig er kold i midten, for så skal den selvfølgelig have lidt længere tid. Begynder tærden at blive mørk på overfladen, så dæk den til med lidt stanniol 😀
Det er bare så lækker en tærte. Har lavet den et par gange.
Det er ynglingstærten her i huset 🥰 tak for en virkelig skøn opskrift. Lav endelig flere af dem 🙏
Kamilla – Dejligt at høre 🙂 Faktisk har jeg allerede virkelig mange madtærter liggende på bloggen og også en del med kylling, men der er selvfølgelig altid plads til nye opskrifter 😀
Kan denne tærte fryses inden den bages? Eller er det bedst at bage den først?
Jette – Jeg vil nok anbefale, at du bager tærten, inden du fryser den. Ellers risikerer du, at den flydende æggemasse gennemvæder hele tærtebunden 🙂
Lækker tærte. Den kan kun anbefales
Pia – Tusind tak for din søde hilsen – hvor er det bare dejligt at høre 😀
Hvor stor skal tærteformen være
Jytte – Jeg har en helt almindelig mellemstor tærteform, så ca. 22-24 cm vil være passende 😀