Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

One pot tortellini med spinat og flødesauce.

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar
Gå direkte til opskriften
Opskrift one pot tortellini med spinat og flødesauce anrettet i en skål med et drys persille

Jeg er vild med lækre pastaretter, og den her one pot tortellini med spinat, soltørrede tomater og en skøn og krydret flødesauce er bestemt ingen undtagelse. Den er færdig på ganske få minutter, og virkelig nem at lave og smager samtidig helt fantastisk. Perfekt som nem hverdagsmad, men jeg ville altså heller ikke tøve med at servere den lækre one pot tortellini for gæster. Måske med en lækker, grøn salat og brød til.

One pot tortellini – nem og hurtig opskrift.

Som med så mange andre former for one pot pasta, så er det både nemt og virkelig hurtigt at lave one pot tortellini. Jeg har brugt tortellini med spinat og ost til den her opskrift, men du bestemmer jo helt selv, hvilken slags tortellini, du foretrækker. Det er dog ret vigtigt, at du bruger friske tortellini. Ellers kan de ganske enkelt ikke nå at blive tilberedt på den relativt korte tid, det tager at lave retten. Men stort set alle supermarkeder har jo et fornuftigt udvalg af friske tortellini i køledisken, og der plejer at være en del forskellige slags at vælge imellem.

Se ogsåOne pot pasta I One pot pasta med kylling I Tortellini med svampe

Tip! Se også mine bedste tips til one pot tortellini under opskriften.

Opskrift one pot tortellini med spinat og flødesauce anrettet i en skål med et drys persille
5 fra 11 stemmer

One pot tortellini

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer
Føj til favoritter

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 100 gr soltørrede tomater i olie
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl grøntsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 500 gr friske tortellini (med valgfrit fyld)
  • 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 100 gr frisk spinat
  • 50 gr revet parmesan (eller lignende hård ost)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Fisk de soltørrede tomater op af olien og hak dem groft.
  • Hæld 2 spsk olie fra tomaterne i en sauterpande eller gryde og steg hvidløg, tomater og krydderier heri i 2-3 minutter.
  • Tilsæt hvedemel og rør rundt, så melet fordeles. Hæld herefter bouillon i panden og rør rundt. Lad saucen koge et par minutter, til den tykner let.
  • Tilsæt friske tortelleni og kog et par minutter. Tilsæt herefter fløde og lad saucen koge i yderligere et par minutter, indtil den tykner og tortellinierne er møre.
  • Tilsæt revet parmesan og frisk spinat. Vend rundt i ca. 1 minut, indtil osten er smeltet og spinaten faldet sammen.
  • Smag til med salt og peber og server i dybe tallerkener. Evt. med et ekstra drys revet parmesan og hakket persille på toppen.
 

Noter til opskriften. 

 
Udover spinat kan du også tilsætte svampe til retten. Tilsæt svampene sammen med hvidløg og soltørrede tomater og lad dem stege med, inden de øvrige ingredienser tilsættes. 

Tips til opskriften.

Udover spinat kan du tilsætte andre former for grøntsager til one pot tortellini. Du kan fx. tilsætte svampe – enten champignons eller andre former for lækre svampede. Jeg anbefaler, at du sauterer svampene sammen med hvidløg og soltørrede tomater, så lidt af overskudsvarmen kan fordampe. Derudover er squash, peberfrugter, asparges og ærter rigtig lækkert.

Det tager kun ca. 15 minutter at lave one pot tortellini fra start til slut. Derfor anbefaler jeg, at du gør de forskellige ingredienser klar, og stiller dem frem, så de er lige til at tage, efterhånden som du skal bruge dem. Det vil jo være ærgerligt, hvis tortellinierne eksempelvis får for meget, og bliver kedelige, fordi du først skal til at lede efter parmesanosten, når det bliver tid til at tilsætte den. Og apropos parmesanost, så anbefaler jeg altid, at du køber et helt stykke, og river det selv. Det samme gælder lignende hårde oste, fx grana padana eller pecorino, som du sagtens kan bruge i stedet for parmesan.

Du bestemmer selv, hvilken slags tortellini du bruger til retten. Dvs. at du også selv bestemmer, og retten skal være vegetarisk eller ej. Vil du gerne lave en vegetarisk udgave, så er tortellini med spinat eller forskellige slags ost virkelig lækre. Der findes dog et væld af forskellige, lækre slags tortellini, så kig evt. i dit lokale supermarked og find din egen favorit.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer