Officielt står menuen jo på pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce i dag, i hvert fald ifølge madplanen for uge 12, og det gør den sådan set stadigvæk, men i takt med at regnen er taget til og jeg har følt mig mere og mere kuldskær i løbet af dagen, så steg min trang til rygende varm suppe og derfor står menuen nu på pasta og en portion dejlig, varm suppe til forret. Ret perfekt at servere suppen til forret, fordi jeg så kunne forkæle mig selv med en portion allerede her midt på eftermiddagen og alligevel stadig have rigeligt til aftensmad.
Valget faldt på en af de nemmeste supper jeg kender, nemlig en lækker og cremet ostesuppe, som i virkeligheden er en klassiker fra Karolines Køkken og udover at udskifte flødeost naturel med pikantost, for på den måde at tilføre lidt mere smag til suppen, så har jeg ikke foretaget de store ændringer.
Suppen laves på en base af 1 liter grønsagsbouillon og da jeg alligevel havde en broccolistok, et par halvdøde gulerødder og nogle løgskaller liggende i en pose i køleskabet og porretoppen fra suppen, satte jeg det hele over at simre med 1 liter vand i ca 30 minutter sammen med et par laurbærblade og persillekviste. Det gav en rigtig lækker, hjemmelavet grønsagsbouillon og det er super nemt at lave, ligesom man også selv herre over mængden af salt – færdigkøbt bouillon er ofte meget saltet – men selvfølgelig kan man sagtens bruge koncentreret fond eller vand + bouillonterninger.
Godt bænket i sofaen med et tæppe og en skål rygende varm suppe på skødet har jeg endelig fået varmen igen, men jeg er glad for, at der også venter en portion suppe til aftensmad. Regnvejr er altså bare suppevejr, efter min mening, og med en pind i brændeovnen er det jo helt hyggeligt, selvom jeg egentlig havde håbet på, at det dejlige og solskinsfyldte forårsvejr fra sidste uge ville være fulgt med over i denne her uge.
Ostesuppe med pikantost og porre
Ingredienser
- 25 gr smør
- 2 spsk hvedemel
- 1 liter grønsagsbouillon (evt vand + bouillonterninger)
- 200 gr gul pikantost
- 1 dl madlavningsfløde
- 2 porrer (skåret i tynde ringe)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk det sammen. Tilsæt ca halvdelen af bouillonen og pisk godt, så der ikke dannes klumper. Tilsæt resten af bouillonen og bring suppen i kog, så den tykner let.
- Vend pikantost og fløde i gryden og varm suppen igennem, så osten smelter.
- Tilsæt porre i tynde ringe og lad suppen koge i et par minutter til porren er lige netop mør. Smag til med salt og peber og server straks.
Kan den fryses?
Louise – Ja, det kan du sagtens 😀
Hvor mange liter tror du man skal lave til 8 personer 😊 den smager mega godt
Daniella – Nu skriver du jo ikke, om det skal være til forret eller hovedret, men jeg vil umiddelbart mene, at 4-5 liter suppe vil være nok, hvis der også er brød som tilbehør. Det kommer dog helt an på folks appetit og hvor store dine suppeskåle er. For folk vil almindeligvis tage 2 portioner – en stor og en mindre. Så hvis du har store suppeskåle, og folk har en god appetit, skal du måske nok beregne 5 liter 😊
Elsker ostesuppe. I min version nupper jeg lige en pakke oksekød i, så den giver lidt mere fylde☺️
Christina – Nøj, det lyder lækkert – tak for tippet 😀