Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Ostesuppe med pikantost og porre…

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Officielt står menuen jo på pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce i dag, i hvert fald ifølge madplanen for uge 12, og det gør den sådan set stadigvæk, men i takt med at regnen er taget til og jeg har følt mig mere og mere kuldskær i løbet af dagen, så steg min trang til rygende varm suppe og derfor står menuen nu på pasta og en portion dejlig, varm suppe til forret. Ret perfekt at servere suppen til forret, fordi jeg så kunne forkæle mig selv med en portion allerede her midt på eftermiddagen og alligevel stadig have rigeligt til aftensmad.

Valget faldt på en af de nemmeste supper jeg kender, nemlig en lækker og cremet ostesuppe, som i virkeligheden er en klassiker fra Karolines Køkken og udover at udskifte flødeost naturel med pikantost, for på den måde at tilføre lidt mere smag til suppen, så har jeg ikke foretaget de store ændringer.

Suppen laves på en base af 1 liter grønsagsbouillon og da jeg alligevel havde en broccolistok, et par halvdøde gulerødder og nogle løgskaller liggende i en pose i køleskabet og porretoppen fra suppen, satte jeg det hele over at simre med 1 liter vand i ca 30 minutter sammen med et par laurbærblade og persillekviste. Det gav en rigtig lækker, hjemmelavet grønsagsbouillon og det er super nemt at lave, ligesom man også selv herre over mængden af salt – færdigkøbt bouillon er ofte meget saltet – men selvfølgelig kan man sagtens bruge koncentreret fond eller vand + bouillonterninger.

Godt bænket i sofaen med et tæppe og en skål rygende varm suppe på skødet har jeg endelig fået varmen igen, men jeg er glad for, at der også venter en portion suppe til aftensmad. Regnvejr er altså bare suppevejr, efter min mening, og med en pind i brændeovnen er det jo helt hyggeligt, selvom jeg egentlig havde håbet på, at det dejlige og solskinsfyldte forårsvejr fra sidste uge ville være fulgt med over i denne her uge.

4,67 fra 15 stemmer

Ostesuppe med pikantost og porre

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 25 gr smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 liter grønsagsbouillon (evt vand + bouillonterninger)
  • 200 gr gul pikantost
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 2 porrer (skåret i tynde ringe)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk det sammen. Tilsæt ca halvdelen af bouillonen og pisk godt, så der ikke dannes klumper. Tilsæt resten af bouillonen og bring suppen i kog, så den tykner let. 
  • Vend pikantost og fløde i gryden og varm suppen igennem, så osten smelter.
  • Tilsæt porre i tynde ringe og lad suppen koge i et par minutter til porren er lige netop mør. Smag til med salt og peber og server straks.
I stedet for gul pikantost kan suppen laves med andre smagsvarianter, fx grøn pikant eller krydderurter og den kan sagtens laves med en fedtfattig udgave. Man man desuden bruge en helt almindelig naturel flødeost. 

 

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Louise Birkmose
3 år siden

Kan den fryses?

Daniella Mazanti meyer
3 år siden

5 stars
Hvor mange liter tror du man skal lave til 8 personer 😊 den smager mega godt

Christina
2 år siden

Elsker ostesuppe. I min version nupper jeg lige en pakke oksekød i, så den giver lidt mere fylde☺️