Denne her pasta i pikant sauce med grøntsager og bacon har spøgt i mit baghoved lige siden jeg lavede gulerods-porresuppe med pikantost for snart et par uger siden. Imens vi spiste suppen, kom jeg nemlig i tanker om, at den måtte være oplagt som pastasauce og da først den tanke var sået i min krøllede hjerne, kunne jeg ikke rigtigt give slip igen. Jeg havde dog lige en portion hakkebøffer i fad med pikant sauce, som jeg også meget gerne ville begive mig ud i, så faktisk er der blevet indkøbt ikke mindre end 3 pk pikantost i løbet af de seneste 14 dage, men nu er alle 3 retter testede og mere end godkendte fra vores side.
Gulerods-porresuppen er jo uden kød og man kan også snildt lave denne her pastaret vegetarisk, men jeg valgte at tilsætte en pakke bacon i tern, som lige så godt kunne have været en rest tilberedt kylling plukket i mindre stykker, skinke eller hvad man nu kan lide. Jeg kunne faktisk også forestille mig, at rejer eller laks vil være et hit til den skønne pastasauce.
Selve fremgangsmåden er ret meget lige ud ad landevejen og yderst simpel. Baconstykkerne skal steges, grønsagerne sauteres, osten smeltes og pastaen skal koges, men så er retten også færdig og jeg vil vove den påstand, at den kan være færdig på ca 20 minutter. En rigtig hverdagspasta, som er så god til de dage, hvor det skal gå lidt hurtigt, men stadig gerne må være lækkert, hvilket de fleste af os formentlig kender til.
Bryder man sig nu ikke om gulerødder og porrer, så bruger man selvfølgelig bare andre former for grønsager og pikantosten kan også snildt udskiftes med andre varianter. Faktisk adskiller opskriften sig jo ikke voldsomt fra denne her pasta med flødeost, bacon og ærter, som alligevel er en helt anden ret, så mulighederne er altså mange, selvom arbejdsgangen er nogenlunde den samme.
Jeg serverede pastaen med et grønt drys af årets første purløg fra haven og en god, blandet salat med bla.a. fintstrimlet spidskål og edamamebønner og det var superlækkert med den sprøde salat til. Selvom der er grønsager i pastaen, så forsvinder de jo lidt, når de blandes med sauce og pasta, så rent bortset fra at grønsagerne ikke helt kan skjules, så er det absolut en ret, som henvender sig til de mere grønsagsskeptiske.
Pasta i pikant sauce
Ingredienser
- 100 gr bacon i tern
- 1 porre
- 200 gr gulerødder (ca 3-4 stk)
- 200 gr gul pikantost (evt. light)
- 2 dl mælk (kogevand fra pastaen kan også bruges)
- 400 gr pasta
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Opvarm en gryde eller en høj pande og steg baconstykkerne, til de bliver brune og sprøde. Lad herefter baconternene trække på et stykke køkkenrulle.
- Skyl og rens porren og skær den i tynde ringe. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
- Kom porre og gulerødder i gryden og sauter dem i baconfedtet i 2-3 minutter, indtil de falder sammen.
- Tilsæt pikantost og mælk til gryden og bring gryden i kog, så osten smelter. Lad gryden koge et par minutter, indtil saucen begynder at tykne. Smag til med salt og peber.
- Imens koges pastaen i rigeligt saltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra pastaen, lad den afdryppe og hæld den tilbage i den varme gryde.
- Hæld saucen i gryden sammen med pastaen, tilsæt bacon og vend det hele godt sammen. Hold evt. lidt bacon tilbage til pynt.
- Anret pastaen og server. Evt. med et grønt drys persille eller purløg på toppen.