Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rabarberscones – nemme scones med rabarber.

6 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Med haven fuld af rabarber, er det jo oplagt at bruge dem til alt lige fra kompotter og grød til kager og marmelade. Det hører dog til sjældenhederne, at jeg bruger rabarber i bagværk, der ikke er kage, men det lavede jeg om på i går. Der bagte jeg nemlig de lækreste rabarberscones, som hverken er en kage eller en bolle men en form for mellemting og virkelig skønne. Og så er de helt perfekte til den lille lækkersult. 

Se også – Rabarbersaft I Nem rabarbarcrumble I Rabarbertærte med flettet låg

Rabarberscones til eftermiddagste.

Scones spises som bekendt til te. Meget gerne til eftermiddagste. Og enten med smør eller clotted cream og marmelade eller måske lemon curd. Uhh sådan en rigtig engelsk afternoon tea er altså noget af det hyggeligste. Både i en tesalon eller på et hotel (og allerbedst i London). Men også derhjemme, hvor man kan lave et hyggeligt tebord med familien. 

De her rabarberscones blev dog bare spist, som de var. Godt nok sammen med en kop dejlig varm te, for jeg skal da lige love for, at der kom nogle byger her i Vejle i går eftermiddags, da jeg var klar til at nyde mine scones. Men udover varm te og et tændt stearinlys fik jeg ingenting til mine rabarberscones. Og de lune og nybagte basser smagte ganske enkelt fantastisk. Rabarberscones vil forresten også fungere helt perfekt som det søde indslag til en brunch. Så de kan bestemt ikke “kun” serveres til eftermiddagste. 

Tip! Se tips til lækre variationer af rabarberscones under opskriften. 

5 fra 1 stemme

Scones med rabarber

Bagetid25 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

Rabarber

 • 100 gr rabarber
 • 50 gr sukker

Scones

 • 275 gr hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 30 gr sukker
 • 0,5 tsk salt
 • 75 gr smør (koldt)
 • 1,5 dl yoghurt naturel (creme fraiche eller lign kan også bruges)

Desuden

 • 1 æg
 • 2 spsk perlesukker

Fremgangsmåde

 • Skær rabarberne i små tern, kom dem i en skål og drys med 50 gr sukker.
 • Kom hvedemel, sukker og salt i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt yoghurt og rabarber og saml hurtigt dejen. Der må ikke æltes for meget – dejen skal bare lige samles og være nogenlunde glat.
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca 10 x 24 cm) med en tykkelse på ca 2 cm. Skær herefter rektanglet ud i 8 firkantede scones.
 • Placer sconesene på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
 • Bag sconesene ved 180 °C (alm ovnfunktion) i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
 • Afkøl sconesene og server dem lune eller kolde med lidt smør og/eller marmelade eller bare som de er.
 • Rabarberscones er bedst, når de er nybagte. De kan dog fryses.

 

Se også – 

 

Chokolade scones

 

Rabarberkage med marcipan

 

Skønne variationer.

Er det ikke sæson for rabarber, så kan man sagtens bage en portion scones alligevel. Rabarber kan snildt udelades eller erstattes af andre gode ting som fx chokolade, rosiner, marcipan i små tern eller tranebær. Dog skal man i så fald droppe de 50 gr sukker, som rabarberne skal vendes sammen med, inden de tilsættes dejen. I stedet kan man bruge 50 gr sukker til selve dejen i stedet for 30 gr, hvis man gerne vil have scones af den lidt sødere slags.

Runde eller firkantede?

Traditionelt er scones stukket ud i fine, runde cirkler. Jeg må dog indrømme, at jeg oftest bruger metoden med at skære dejen ud med en kniv. På den måde skal jeg kun udrulle dejen en enkelt gang og derefter skære scones i en passende størrelse. For det tager unægtelig lidt længere tid, at udrulle, udstikke og samle dejen for derefter på ny at udrulle og udstikke, indtil alt dejen er brugt.

Men udover dovenskab, så er der også lige den lille detalje ved scones, at man helst ikke må arbejde for meget med dejen. Jo mindre der æltes og arbejdes med dejen, des mere lette, porøse og “flagede” bliver de færdige scones. Og det er netop denne særlige, porøse konsistens, der kendetegner gode scones. Sprøde udenpå og luftige og delt i fine lag indeni.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
9 år siden

De lyder godt nok gode. Der står rabarber i haven klar til at blive brugt og de her kunne godt være det de skal bruges til.
Og super idé med trekantsform:-)

Kirsten
7 år siden

Hvor kan man købe selvhævende mel ? Har aldrig set det ?

Agata Gluszkiewicz
3 år siden

Mega gode scones 🤗 jeg kom dog til at lave dem noget mere end 10 cm så de blev ikke vildt høje men rigtig gode alligevel.
Vil dog lige høre kan det passe at dejen er lidt tyk(høj) når den kommer ud i 10×30?