De her ristede kikærter med hvidløg, krydderier, persille og lidt smuldret feta på toppen fik vi som tilbehør til aftensmaden forleden aften. Noget så nemt og lækkert og med et minimum af arbejdsindsats – det er noget, som tager kegler på en hverdagsaften. Derudover fik vi en lækker blandet salat, grillet kyllingebryst og fritter lavet af søde kartofler og jeg kan love Jer for, at vi i dén grad blev mætte.
>> Se også min opskrift på lækre pommes frites af søde kartofler lige her.
Det er både nemt og hurtigt at lave ristede kikærter med hvidløg, hvis man bruger kikærter fra dåse, som er klar til brug. Men har man god tid, så er det altså lækkert at udbløde og koge sine egne kikærter natten over. Beregn ca 100 gr tørrede kikærter til 200 gr færdige kikærter (udblødte og kogte) og lad dem stå i blød i en skål med rigeligt vand natten over. Skyl herefter kikærterne og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kikærterne skal simre under låg i ca 45-60 minutter, eller indtil de er møre og så er de klar til brug.
Udblødte og kogte kikærter kan for øvrigt også fryses, så man kan lige så godt lave en ordentlig portion, når man alligevel er i gang. Så er det bare at pakke kikærterne i passende portioner og komme dem i fryseren, når de er afkølede. Og det gælder selvfølgelig også alle mulige andre former for tørrede bønner og bælgfrugter. Så er der til gryderetter, salater, hjemmelavet hummus og lækkert tilbehør. Og selvfølgelig kan denne her ret også laves med bønner i stedet for kikærter. Jeg kan især anbefale hvide bønner og de store butterbeans.
>> Se også min opskrift på lækker, hjemmelavet chili hummus lige her.
Paprika og spidskommen kan desuden udskiftes med andre former for krydderier, fx chili eller karry. Det er forrygende lækkert, hvis kikærterne eksempelvis skal serveres til en omgang kylling i karry, boller i karry eller måske bare en god, grillet kotelet. Som altid er det kun fantasien, der sætter grænser. Og skal det være helt enkelt, så kan man faktisk også nøjes med bare at vende kikærterne på panden med olivenolie og hvidløg, salt og peber og efterfølgende servere med friskhakket persille og feta.
Ristede kikærter med hvidløg
Ingredienser
- 2 ds kikærter (240 gr drænet vægt pr ds)
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg (hakket)
- 3 tsk paprika
- 2 tsk stødt spidskommen
- friskhakket persille
- 50 gr feta
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Hæld kikærterne i en sigte, overhæld med koldt vand og lad kikærterne afdryppe.
- Varm olien op på en pande. Sauter hvidløget i olien i et par minutter uden at de tager farve.
- Tilsæt afdryppede kikærter til panden og lad dem stege med i ca 1 minut.
- Tilsæt paprika og spidskommen til panden og rør godt rundt, så krydderierne fordeles.
- Lad kikærterne stege på panden i ca 5 minutter, til de er gennemvarme. Ryst panden jævnligt så der ikke er noget, der brænder på. Smag til med salt og peber.
- Kom friskhakket persille på panden og ryst den en sidste gang, så persillen fordeles.
- Hæld de ristede kikærter op i en skål, smuldr lidt feta på toppen, drys evt. med ekstra persille og server.
Ser vildt spændende ud.. den opskrift skal jeg prøve i morgen.
Rethe – Dejligt at høre – herhjemme er de ristede kikærter altid et hit 🙂
Så fik vi prøvet opskriften. Den var fantastisk. Det er ikke sidste gang. Tusind tak fordi du lagde den ud 😉😊
Rethe – Velbekomme, hvor er det bare dejligt at høre 😀