Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Salat med grønne bønner, feta og rødløg.

10 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Sund mad, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Jep, jeg ved det godt – bønnesalat kan lyde en anelse kedeligt (og måske også lidt slattent) og faktisk er jeg selv en af dem, der i mange år gik udenom opskrifter på bønnesalater og lignende, fordi jeg simpelthen syntes, at det lød lidt for trist. Men til mit store held havde en af mine klassekammerater en dag bønnesalat med i en boks til frokost – det smagte jeg på og så må jeg jo indrømme, at jeg blev omvendt på et splitsekund. Der var jo slet ikke tale om hverken slatne eller overkogte grønne bønner, som var snasket sammen til en såkaldt salat, men derimod sprøde, møre og letknasende dampede bønner, som lige var blevet tilsat smag fra en god olie og lidt rødløg og hvidløg, inden de var blevet drysset med lækker, cremet feta. Mums.

Siden har vi spist bønnesalat med feta masser af gange og især nu, hvor der er lækre, friske bønner i butikkerne er det bare med at nyde salaten, som faktisk også kan laves på frosne bønner, uden at blive hverken slatten eller kedelig. Jeg blancherer bønnerne kort i kogende vand, inden jeg hælder dem i iskoldt vand for at stoppe kogningen. På den måde bevarer bønnerne nemlig både knas og lidt bid, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

Bønnesalaten spiser vi som tilbehør til alle mulige former for grillmad – den er nemlig et rigtig lækkert alternativ til det lidt mere traditionelle grilltilbehør, som man nødvendigvis trænger til lidt fornyelse fra engang imellem. Udover feta smager det for resten skønt også at drys lidt knas i form af saltede mandler, peanuts, mandelsplinter eller ristede pinjekerner på salaten, ligesom det også smager dejligt at tilsætte marinerede hvidløg, soltørrede tomater eller lignende.

4,29 fra 7 stemmer

Salat med grønne bønner og feta

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr grønne bønner (friske eller frosne)
  • 2 rødløg (skåret i tynde både)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 100 gr feta/salatost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog bønnerne i en gryde letsaltet vand i 3-4 minutter til de er lige netop møre.
  • Hæld bønnerne i iskoldt vand for at stoppe kogningen og lad dem afdryppe.
  • Skær bønnerne i mundrette bidder og kom dem i en skål sammen med rødløg.
  • Rør olie, hvidløg, salt og peber sammen til en dressing og rør dressingen i bønnerne.
  • Pynt bønnesalaten med smuldret feta på toppen og server.
  • Evt. rester kan holde sig på køl i 3-4 dage. Salaten er ikke fryseegnet.

Noter til opskriften.

Husk at bønner altid skal have et hurtigt opkog, inden man spiser dem. Rå bønner indeholder et stof, der kan give ondt i maven. Dette stof forsvinder ved kogning. 
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Cecilie B
8 år siden

Jeg kan også MEGET anbefale at blande lidt balsamico i dressingen. Det er som om, det får bønnernes egen smag fremhævet helt vildt, uden at jeg skal gøre mig klog på, hvorfor 🙂

Lars Rosengren
8 år siden

Det er en sommerklassiker hos os. Dog tilsat æbler, sprød bacon og pinjekerner.
Vi bruger også ofte “feta” osten af mærket “puck”. Den er meget cremet og velegnet til denne salat.

Ulla Spaanheden
8 år siden

Ligesom jeg laver den, dog uden æbler… Og Puck-osten, den elsker vi bare hjemme hos os.. 🙂

Bettina
8 år siden

Det lyder godt nok lækkert. Må helt klart prøves.

Jeg har også en bønnesalat, jeg elsker at lave.
Det er bedst med friske bønner der dampes som ovenstående og køles ned.
Så tilsættes hakkede soltørrede tomater og hakkede mandler.

Linda
5 år siden

Puck-ost – hvad er mon det, er det en speciel fetaost?