Broccolisalat – lækker broccoli salat med bacon.

40 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker broccolisalat. En super lækker, frisk og sprød salat med bl.a broccolibuketter, rødløg og bacon, der vendes sammen med en sød-syrlig creme fraiche dressing. Der findes rigtig mange gode opskrifter på broccolisalat. Faktisk har de fleste madnørder deres egen helt perfekte broccolisalat opskrift. Men det her er altså min favorit, så i min optik er det verdens bedste. Og den er jævnligt på menuen herhjemme.

Se også – Forloren hare med sauce I Grønkålssalat I Brunede kartofler i ovn eller på pande

Broccolisalat med bacon – min bedste opskrift.

Noget af det der kendetegner en virkelig god broccoli salat er, udover broccoli selvfølgelig, en god mængde bacon. Erfaringen siger mig, at man kan få selv de mest grøntsagsforskrækkede mennesker til at spise salat, hvis der er tale om broccolisalat med bacon. Og mon ikke også det er en af årsagerne til, at broccolisalat er sådan en populær ret på diverse buffeter og til familiesammenkomster? Det er virkelig sjældent, jeg er stødt ind i nogle, som ikke bryder sig om broccolisalat.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer af broccolisalat under opskriften. 

4.72 fra 21 stemmer

Broccolisalat

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 broccoli (delt i mundrette buketter)
 • 1 rødløg (finthakket)
 • 2 æbler (skåret i mundrette tern)
 • 3 spsk solsikkefrø
 • 3 spsk rosiner eller tørrede tranebær (kan udelades)
 • 1 pk bacon i tern

Dressing

 • 3 dl creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 2 spsk hvidvinseddike
 • 2 spsk sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kom broccolibuketterne i en sigte, hæld kogende vand over og lad dem afdryppe.
 • Kom broccolibuketterne i en skål sammen med løg, æblestykker, solsikkefrø og rosiner eller tranebær.  
 • Rør creme fraiche, mayonnaise, eddike og sukker sammen til en dressing og smag til med salt og peber.
 • Vend dressingen sammen med broccoliblandingen og bland det hele godt.
 • Steg baconstykkerne sprøde og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
 • Lige inden servering fordeles baconstykkerne øverst på salaten.

 

Ofte stillede spørgsmål. 

Hvad spiser man til broccolisalat?

Broccolisalat fungerer perfekt som tilbehør til de fleste kød- og grillretter samt fjerkræ såsom diverse stege, frikadeller, forloren hare, kylling, andebryst mm. En broccolisalat er derfor oplagt på en buffet, hvor den kan fungere som tilbehør til de fleste slags kød.

Broccolisalat med æble.

Broccoli og rødløg er faste indslag i min broccolisalat. Men derudover er det også superlækkert at lave en broccolisalat med æble. De knasende sprøde og sød-syrlige æblestykker er et hit. Og så bliver man heller ikke helt så træt i kæberne af udelukkende at tygge på broccolibuketter. Jeg bruger helts sprøde æbler, dvs. enten pink lady eller en lignende sort, men man kan også bruge pærestykker. De tilfører dog ikke helt så meget “syre” til salaten som æbler.

En anden mulighed er friske granatæblekerner. Enten vendt i selve salaten eller drysset på toppen. Granatæbler er i sæson om vinteren, og de smager ikke bare fantastisk, men er også virkelig smukke. Og jeg synes, at de rubinrøde kerner er et kæmpe hit i en broccoli salat. 

Om efteråret er det også lækkert at tilsætte blåbær eller vindruer til salaten. En broccolisalat med æbletern og vindruer minder en lille smule om en klassisk waldorfsalat. Og den er perfekt til efterårets og vinterens gryderetter, vildtkød og fjerkræ, fx en langtidsstegt andesteg eller en rigtig lækker forloren hare med skysauce.

Salat med eller uden rosiner. 

Jeg synes, at rosiner eller tørrede tranebær er skønt i en broccoli salat. Men der er virkelig meget delte meninger om den slags “utøj” i salaten. Og i bagværk for den sags skyld, men det er jo en helt anden snak. Det kan derfor være en idé, at servere rosiner/tranebær og evt. solsikkekerner i en skål ved siden af. Så kan folk selv drysse det over salaten eller lade være. Og så slipper man for at stå i køkkenet og skrabe tallerkenerne rene for små bunker af rosiner efterfølgende. 

En sød og syrlig dressing.

Man kan justere smag og konsistens på dressingen med mayonnaise, hvidvinseddike, sukker og salt. Og så ellers bare at smage til, indtil smagen er helt perfekt. Jeg laver dressingen til salaten på creme fraiche eller græsk yoghurt, men et hvilket som helst syrnet mælkeprodukt kan bruges. Det kunne fx være skyr, fromage frais og lignende.

Bruger man et fedtfattigt mælkeprodukt, så kan det være en idé at dræne lidt af vandet fra, inden dressingen røres sammen. Evt. ved at hælde creme fraichen i et kaffefilter og stille det i en tragt, så overskydende væde kan løbe ud i bunden.  Det er selvfølgelig ikke et must, at dræne et fedtfattigt mælkeprodukt. Men man kan risikere, at dressingen bliver tynd, når den røres sammen med hvidvinseddike og blandes med de øvrige ingredienser. Og det er jo lidt trist, hvis den lækre dressing løber af salaten og bare ligger i bunden af skålen som en tynd omgang koldskål.

40 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Greta
9 år siden

Det var en rigtig god salat, og æblerne gjorde at den både var velsmagende og frisk.

Elsebeth
9 år siden

Tak, Anne – det skal vi have til vore gode bøffer i aften. Æblerne lyder til at være det, der gør den salat endnu bedre.

Sysleren
9 år siden

Første gang jeg fik broccolisalat, var det uden bacon og med æble i stedet og bearnaiseessens i dressingen, og jeg synes stadig, at det er helt forkert med bacon. Det står jeg vist ret alene med, men æbleudgaven er nu bedst.

Susann Romy
9 år siden

Jeg tror ikke ‘verdens bedste’ er overdrevet. Så snart der er bacon i opskrifter, ryger de hurtigt ind i denne kategori 😉

Karina
9 år siden

Fantastisk godt salat – tak for opskriften 🙂

Thomas
9 år siden

Dejlig opskrift, men hvorfor har folk dog denne forskrækkelse for det bedste af broccolien – stokken? skær stokken i tern max en halv cm. Prøv det!

Camilla
9 år siden

Kan den laves dagen før?

Helle
9 år siden

Super god salat, godkendt af hele familien. 🙂

Kim
9 år siden

Jeg var til en god middag ved en god veninde og hendes kæreste, hun lavede denne salat der minder meget om det der er i den… Så hvis den er lige så stor hit ved mig, som den bliver i min familie. Og ombord hvor jeg laver mad til 6 prs. 🙂

Anette
8 år siden

Det blev en stor succes til min datters 20 årige fødselsdag virkeligt lækkert 🙂

rikke
8 år siden

Tusind tak for opskriften. Jeg vil gerne give dig ret i at det er verdens bedste – hold op, hvor smage den godt! Selv min mand var vild med den – det siger en del 😉

Lars
6 år siden

Creme fraiche? Skyr? Tykmælk?
Føj da. Den rigtige dressing laves af
Mirakel Whip, justeret med hvidvinseddike og sukker. Syren ’tilbereder’ broccolien, så den ikke fremstår rå.

Peter Nielsen
6 år siden
Svar  Lars

Miracle Whip!!!! Føj da…..Hellmanns Mayonnaise er det eneste rigtige i en sådan dressing Miracle Whip er en dårlig efterligning, smager nærmest syntetisk i forhold til Hellmanns.
Laver opskriften i aften med Hellmanns, Glæder mig rigtig meget, og der er masser af bacon

Vivi
6 år siden

Super lækker salat! Alle var helt vilde med versionen. Dog bør man altid lave af 2 broccoli ellers er der ikke nok til 4-6 personer eller til dagen efter 🙂

Allan
2 år siden

5 stars
Super lækker salat, dejligt lille twist med æbler i

Bettina
6 år siden

Denne her broccolisalat er intet mindre end fantatisk. Simpelthend en konge ret til en god bøf. ????

Runa
6 år siden

Elsker broccolisalat – ja, broccoli generelt 🙂 Jeg plejer dog at bruge æbleeddike i stedet for hvidvinseddike, den har en rundere smag og fungerer perfekt til denne salat.

Annette Pedersen
4 år siden

Hvor er det dog en dejlig salat. Skøn og let med dette skønne sommervejr.
Den skulle jeg have prøvet for længe siden. Tak for din inspiration. Havde ingen hvidvinseddike, men det gik fint med æblecidereddikke. ?

Annette Petersen
2 år siden

Hej, har med interesse læst din opskrift og den skal prøves, især fordi det kan laves dagen før.
Kan du hjælpe mig med mængder til 26 voksne, der vil også være en anden slags salat samt flødekartofler, men det er vel for meget bare at gange op.
Tak for en god side

Ingrid Svensson
1 år siden

Super dejlig salat men prøv at tilføje granatæblekerner

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)