Mange opskrifter på hjemmelavede romkugler, eller trøfler om man vil, starter med, at man skal bruge en kagerest. Men hånden på hjertet – hvor tit har man lige en kagerest liggende? Og har man en rest kage, er der sjældent så meget, at der kan fremstilles mere end en enkelt romkugle – i musestørrelse!!!

Så er der de opskrifter, som går ud på, at man først skal bage en kage og derefter fremstille romkuglerne ud fra denne. Og jeg spørger igen – hvem har selvbeherskelse nok til først at bage en stor kage og derefter, når den kommer lækker, duftende og nybagt ud af ovnen, bare at ignorere den, indtil den er blevet så tør, at der kan produceres romkugler?

Denne her opskrift tager udgangspunkt i en tur i supermarkedet, hvor man indkøber en pakke med 4 færdiglavede chokolademuffins (Dancake’s muffins er bløde og svampede og passer fint til formålet) og en hindbærroulade. Den billige uden creme er helt fin til formålet. Dog sker der ikke noget ved at bruge roulade med creme og marmelade.

Det er ikke en tilfældighed, at jeg har valgt chokolademuffins og hindbærroulade. Delsunder bygger chokolademuffins chokoladesmagen i de færdige romkugler og bruger man en hindbærroulade, behøver man ikke bruge hindbærmarmelade til romkugle-massen. Medmindre man er nødt til at tilføje en skefuld, for at få det hele til at binde sammen. Desuden er både muffins og roulade fugtige og svampede og derfor nemme at få til at binde sammen.

Når man først har “grundkagerne” i hus, skal man faktisk ikke bruge andet end en køkkenmaskine eller foodprocessor, lidt god, kraftig kakaopulver, lidt romessens og krymmel til at trille de færdige romkugler i. Nedenstående portion giver 40-50 miniromkugler, som lige kan hapses i en enkelt mundfuld, men man kan selvfølgelig også bare trille massen til romkugler af helt almindelig størrelse. I så fald får man 8-10 romkugler ud af portionen.

Print opskrift Pin opskrift
4.62 fra 31 stemmer

Hjemmelavede romkugler

Samlet tid15 min
Antal: 45 stk

Ingredienser

 • 4 chokolademuffins
 • 1 hindbærroulade
 • 2 spsk kakaopulver
 • 2 spsk romessens
 • krymmel eller kokosmel

Fremgangsmåde

 • Smuldr muffins og roulade i grove stykker ned i skålen til køkkenmaskinen eller ned i foodprocessoren. 
 • Har man ingen køkkenmaskine, kan "dejen" faktisk også laves med en elmixer og lidt tålmodighed. Brug evt. hænderne til at få dejen samlet ordentligt, hvis elmixeren ikke helt kan klare opgaven. 
 • Tilsæt kakaopulver og romessens og kør til romkuglemassen har samlet sig - det tager op til et par minutter. Hvis det ikke rigtigt vil samle sig, så tilsæt en skefuld hindbærmarmelade - eller en spsk. vand.
 • Når massen har samlet sig, deles den i to dele, som trilles til pølser på køkkenbordet - tynde eller tykke pølser, afhængig af om det skal være mini romkugler, som kan hapses i en enkelt bid, eller alm. romkugler. 
 • Pølserne skæres i passende stykker, som trilles til romkugler og rulles i lidt krymmel eller kokosmel.
 • Opbevar romkuglerne på køl i en lufttæt beholder. De kan holde sig en god uges tid, hvis ikke de er spist inden og de kan fryses.

Noter

Vil man have ekstra hindbærsmag, så kan man tilsætte lidt hindbærmarmelade til "dejen" men jeg synes nu, at der plejer at være hindbærsmag nok i rouladen. Når først man har lavet romkuglemassen, kan man i stedet for romkugler lave studenterbrød eller træstammer.
 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)