Hvis man har spaghetti, en pakke bacon, flødeost og lidt ærter på lager, så har man også ingredienserne til at lave denne her skønne pasta med flødeost, bacon og ærter, som vi fik til aftensmad en aften i sidste uge. Den minder en smule om spaghetti carbonara og den er lynhurtig at lave. Faktisk sætter jeg gerne vandet til pastaen over at koge, samtidig med at jeg lægger bacon på panden.

Det passer som regel med, at jeg smager den færdige sauce til, samtidig med at vandet skal hældes fra pastaen. Derefter kan det hele blot vendes sammen, anrettes i en skål og pyntes med uanede mængder af friskhakkede krydderurter. I hvert fald på denne her tid af året, hvor jeg henter krydderurterne i haven.

Flødeosten, som sagtens kan være en fedtfattig udgave, kan enten være en naturel eller med smag af den ene eller anden slags. Men da det som udgangspunkt er osten, som er smagsgiver i den færdige sauce, er det selvfølgelig vigtigt, at vælge en man kan lide. Jeg varierer lidt imellem naturel og så dem med krydderurter og hvidløg. En engang imellem bruger jeg også en med chili. Den er særlig god, hvis man vælger at komme lidt rejer i pastaen i stedet for bacon. I det hele taget er der ikke grænser for, hvad saucen kan tilsættes og både bacon, ærter og krydderurter kan selvfølgelig varieres efter årstid og humør.

Om efteråret smager det for eksempel skønt at bruge friske svampe i saucen, som bare lige er svitset let på panden. Svampene smager dejligt med baconstykker. Men det kan også anbefales at skære en god, rød bøf i tynde strimler, som svitses let på panden sammen med svampene. Sommerudgaven er selvfølgelig med friskbælgede ærter, men prøv også med små stykker squash og lækre, aromatiske cherrytomater. Eller måske et stykke varmrøget laks, som bare lige plukkes i mindre bidder og vendes i saucen til allersidst.

Mulighederne er mange og det er måske også en af grundene til, at vi er så glade for pasta med flødeostesauce herhjemme. Hvis der suppleres med lidt grøn salat eller grønsager i stave og evt. lidt godt brød ved siden af, er det virkelig et skønt måltid. Og så er der bare altid noget hyggeligt og “comfort food agtigt” over at spise en stor tallerkenfuld rygende varm pasta.

Pasta med flødeost, bacon og ærter

Samlet tid20 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 300 gr spaghetti
 • 150 gr ærter
 • 1 pk bacon i skiver (skåret i mindre stykker)
 • 1 løg (hakket)
 • 1 pk flødeost naturel
 • 1 dl mælk (eller kogevand fra pastaen)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog spaghettien efter anvisning på pakken – de sidste par minutter af kogetiden tilsættes ærterne. 
 • Imens pastaen koges laves saucen. Svits bacon på panden til det er lysebrunt – afgives der meget fedt under steningen, så hæld lidt af det væk. Tilsæt løget og sauter det i baconfedtet et par minutter. 
 • Kom friskost på panden, lad det smelte og rør det sammen med bacon og løg til en cremet sauce. Er saucen for tyk, så spæd den op med lidt mælk eller vand fra pastaen. Lad herefter saucen simre et par minutter, så den tykner let igen. 
 • Smag til med peber og måske lidt salt – dog er både bacon og ost ret saltet i forvejen.
 • Hæld vandet fra pastaen og hæld derefter saucen over spaghetti og ærter i den varme gryde. Vend godt rundt, så sauce, bacon og ærter fordeles. 
 • Server evt. med friskhakkede krydderurter og godt brød.

Noter

Bliver der rester, så er det superlækkert at tage resterne med på madpakke, hvis man har en mikrobølgeovn til rådighed, så lav bare en god stor portion. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)