Avocado med rejer og en klassisk “thousand island” – inspireret dressing var en meget populær forret, da jeg var barn. Efterfølgende røg den lidt ud i glemslen, ligesom flere andre af de store hits fra den tid, fx tunmoussen og den indbagte mørbrad med butterdej. Men da jeg altid har været glad for kombinationen af avocado og rejer, er retten aldrig helt forsvundet fra mit køkken. Dog sjældent som forret, men ofte som en lynhurtig og lækker frokost.

Se også – Rejesalat med mango I Rejer og asparges på butterdej I Tigerrejer med chili og hvidløg

Avocado med rejer – den nemmeste forret.

Det tager vel omkring 2 minutter at halvere en avocado, fjerne stenen og fordele lidt rejer og dressing på toppen. Nemmere kan det næsten ikke blive, at tilberede en skøn frokost eller en lækker forret. Dressingen kan i øvrigt røres sammen i forvejen og stå klar i køleskabet. Eller man kan helt springe den hjemmerørte udgave over og i stedet købe en flaske god thousand island dressing eller lyserød cocktailsauce i supermarkedet. De har for det meste lidt for enhver smag. Men den hjemmelavede er nu min klare favorit. 

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Avocado med rejer

Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 modne avocadoer
  • 200 gr rejer
  • citronsaft

Dressing

  • dl cremefraiche (eller lign. syrnet mælkeprodukt)
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk paprika
  • salt og peber
  • frisk dild til pynt

Fremgangsmåde

  • Halver avocadoerne, fjern stenene og dryp det grønne frugtkød med citronsaft, så det ikke bliver brunt.
  • Læg de halve avocadoer på 4 tallerkener og fordel rejerne ovenpå.
  • Rør creme fraiche, ketchup, sød chilisauce og paprika sammen og smag til med salt og peber.
  • Fordel lidt dressing ovenpå rejerne og server resten ved siden af i en skål.
  • Pynt avocadoerne med frisk dild.
  • Server avocadoer og rejer med lunt flute ved siden af.

Noter

 

Populækre avocadoer.

Avocadoer har gået sin sejrsgang over såvel Instagram som Facebook og Pinterest de senere år. Skåret i tynde skiver og anrettet på rugbrød med blade af rød skovsyre og i salater. Og sågar drysset med sesamfrø og brugt som erstatning for bollen i raw burgere.

Så hvorfor ikke give den klassiske kombination med rejer og dressing et comeback? Jeg har i hvert fald planer om, at servere masser af avocadoer med forskelligt fyld til både frokost og forret her henover sommeren. Rejerne kan jo erstattes med andre lækre sager. Eksempelvis kan avocadoerne i stedet fyldes med skaldyrssalat, krabbesalat, tunsalat eller hønsesalat. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Afhængig af hovedrettens størrelse beregnes 1-2 halve avocadoer pr. person til forret. Men det er jo ikke en forret, som ligger specielt tungt. Jeg vil derfor vove den påstand, at de fleste sagtens vil kunne spise 2 halve avocadoer. Og vel at mærke stadig have masser af plads til både hovedret og dessert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)