Avocado med rejer og en lækker, lyserød thousand island dressing var en meget populær forret, da jeg var barn. Efterfølgende røg den lidt ud i glemslen i en del år, ligesom flere andre af de helt store hits fra den tid som fx tunmoussen og den indbagte mørbrad med butterdej, men da jeg altid har været rigtig glad for kombinationen af avocado og rejer, er anretningen aldrig helt forsvundet fra mit køkken. Ikke fordi jeg har serveret den som forret for gæster – om end det garanteret ville vække begejstring i dag – men mere fordi jeg engang imellem laver en avocado med rejer til mig selv som en lynhurtig og lækker frokost.

Det tager vel omkring 2 minutter at halvere en avocado og fjerne stenen, dryppe med citronsaft og fordele lidt rejer og dressing på toppen – nemmere kan det næsten ikke være at tilberede en skøn frokost eller en lækker forret. Dressingen kan i øvrigt røres sammen i forvejen og stå klar i køleskabet, eller man kan helt springe den hjemmerørte udgave over og i stedet købe en flaske god thousand island dressing eller lyserød cocktailsauce i supermarkedet – de har for det meste lidt for enhver smag. Rejerne kan for øvrigt udskiftes med andre lækre sager, for det praktiske hul i avocadoen, som bliver tilbage, når man har fjernet stenen, kan i stedet fyldes med skaldyrssalat, krabbesalat, tunsalat eller sågar hønsesalat. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Avocadoer har gået sin sejrsgang over såvel Instagram som Facebook og Pinterest de seneste år – skåret i tynde skiver og anrettet på rugbrød med røde skovsyrer, i salater og sågar drysset med sesamfrø og brugt som erstatning for bollen i raw burgere. Jeg mener, at det nu er tid til, at den klassiske kombination med rejer og lyserød dressing får et come back og har desuden planer om at servere masser af avocadoer med forskelligt, lækker fyld til både frokost og forret her henover sommeren.

Afhængig af hovedrettens størrelse beregnes 1-2 halve avocadoer pr. person, men da det ikke er en anretning, som ligger specielt tungt, vil jeg vove at påstå, at de fleste sagtens vil kunne spise 2 halve avocadoer til forret og stadig have masser af plads til både hovedret og dessert.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Avocado med rejer

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 4 modne avocadoer
 • 200 gr rejer
 • citronsaft
 • dl cremefraiche (eller lign. syrnet mælkeprodukt)
 • 1 spsk ketchup
 • 1 spsk sød chilisauce
 • ½ tsk paprika
 • salt og peber
 • dild og citronskiver til pynt

Fremgangsmåde

 • Halver avocadoerne, fjern stenene og dryp det grønne frugtkød med citronsaft, så det ikke bliver brunt.
 • Læg de halve avocadoer på 4 tallerkener og fordel rejerne ovenpå.
 • Rør creme fraiche, ketchup, sød chilisauce og paprika sammen og smag til med salt og peber.
 • Fordel lidt dressing ovenpå rejerne og server resten ved siden af i en skål.
 • Pynt avocadoerne med frisk citron og en kvist dild.
 • Server avocadoer og rejer med lunt flute ved siden af.

Noter

Hvis man serverer avocado med rejer til forret, så afhænger det lidt af avocadoernes størrelse og hovedretten, hvorvidt man skal beregne ½ avocado eller en hel pr. pers.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)