Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kålsalat – nem og lækker salat.

2 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Jeg serverer som regel altid en eller anden form for grønt tilbehør til vores aftensmad. Det kan være eksempelvis være grønsager, som er tilberedt på forskellige måder eller blandede salater. Og engang imellem laver jeg denne her kålsalat med majs og edamamebønner, som både kan laves i en lynudgave og en almindelig udgave.

Lækker kålsalat på 5 minutter.

Det er nemlig sådan, at jeg indimellem køber en færdiglavet salat fra supermarkedets køledisk, når det skal være ekstra nemt. Ikke fordi, at jeg ikke selv kan finde ud af at lave sådan en salat. Og formentlig kan jeg også selv gøre det billigere. Men er tiden knap, så vil jeg heller købe en “grundsalat”, som kan peppes op med lidt ekstra grønsager eller lækre toppings, end jeg helt vil undvære grønt.

Andre skønne salater >> Coleslaw I Råkostsalat med gulerod og squash I Rødkålssalat med vindruer og appelsin

Senest har jeg fået øjnene op for en kålssalat fra Rema, som indeholder forskellige slags fintstrimlet kål, forårsløg, radiser og persille. Jeg tilføjer selv majs og bælgede edamamebønner fra frost. Edamamebønner skal blot optøs, så er de klar til brug. Derudover supplerer jeg fx med salatost (feta) i tern, lidt saltede nødder/mandler, avocado eller friske blåbær. Og selvfølgelig hvis der ligger en eller anden oplagt grønsag i køleskabet.

Der følger en lille pose med sennepsdressing med i salatblandingen, men den anvender jeg til gengæld sjældent. I stedet bruger jeg lige et par minutter på selv at røre en god olie-eddike dressing sammen. Og ellers få vi en lækker creme fraiche dressing ved siden af salaten. Det kommer lidt an på, hvad vi får som hovedret og hvordan det passer sammen.

Se også >> Nem og lækker spidskålssalat med avocado. 

Kål – nemt og sundt tilbehør.

Nu er det bestemt ikke hverken hver eller hver anden uge, at jeg køber mig til salater. Men jeg er faktisk blevet ret vild med lige netop kålsalaten og er derfor begyndt at lave den selv efter nedenstående opskrift. Den er supernem at lave – selvom det selvfølgelig tager en lille smule længere tid. Desuden holder salaten sig frisk og sprød i flere dage, så bliver der rester, kan de sagtens spises dagen efter. Evt. til frokost.

Kålsalaten passer perfekt som sprødt tilbehør til de fleste hovedretter, grillet kød, fisk osv. Så det er faktisk lidt af en all round salat. Og så er det altså perfekt, at jeg selv kan bestemme, om jeg vil lave den fra bunden, eller springe over hvor gærdet er lavest og købe mig til “grundsalaten”. Og på travle dage vil mit motto til enhver tid være – hellere nemme grøntsager end ingen grønsager!

4,12 fra 9 stemmer

Kålsalat

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • ½ spidskål
 • ½ rødt spidskål
 • 1 bdt forårsløg
 • 1 bdt radiser
 • 1 ds majs (afdryppede)
 • 200 gr bælgede edamamebønner (eller ærter)
 • 1 bdt persille (hakket)

Dressing

 • 8 spsk olivenolie
 • 2 spsk lys eddike (fx hvidvinseddike)
 • 2 tsk sennep (kan udelades)
 • 2 tsk honning
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær de to slags spidskål i tynde strimler og kom dem i en skål.
 • Skær forårsløgene i tynde ringe og snit radiserne og kom begge dele i skålen.
 • Tilsæt majs og edamamebønner og vend kålsalaten sammen.
 • Rør olivenolie, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen til en dressing og smag til. Dressingen skal være sød-syrlig med lidt skarphed fra senneppen.
 • Vend dressingen i kålsalaten og lad salaten trække på køl indtil servering.
I stedet for en hjemmelavet olie-eddike dressing kan man vende en færdigkøbt honey-mustard dressing i salaten. Man kan også droppe dressingen i salaten og i stedet servere en creme fraiche dressing ved siden af. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Inge Helene
3 år siden

5 stars
Dejlig at finde salater uden gulerødder og rødbeder.
Og så smager det skønt.
Tak for inspirationen