De er nemme at lave. De er noget så fine at se på. Og så smager de bare forrygende godt. Lige for tiden kan jeg slet ikke få nok af de her skønne spinatvafler med laks og hytteost, som jeg kan spise både morgen, middag og aften. Helt bogstaveligt. For vaflerne egner sig både til morgenmad/brunch, til frokost og som en let aftensmad med salat ved siden af.

Se også – Spinatlasagne I Spinatpandekager I Grøn smoothie med avocado og spinat I Tærte med laks og spinat

Nemme spinatvafler med laks.

Det skal nu ikke være nogen hemmelighed, at det primært er til morgenmad, at vi har spist vaflerne. Godt nok er de nemme at lave og så lang tid tager det jo heller ikke at opvarme vaffeljernet. Meeeen jeg synes nu alligevel, at der er lidt luksus over at spise røget laks til morgenmad, så det gemmer jeg til weekenden. Og vaflerne er da også helt perfekte til en sen morgenmad eller brunch. De mætter nemlig så godt, at man næsten kan skippe frokosten. Eller i hvert fald nøjes med en let eller sen frokost.

Jeg har brugt frisk spinat til vaflerne. Jeg har ikke spinat i haven i år. Jeg synes, at det fylder for meget i forhold til udbyttet. Derfor har spinaten måttes vige pladsen til fordel for andre og sjovere afgrøder. Til gengæld kan man jo købe lækker, frisk spinat i ALLE supermarkeder året rundt. Og kan man ikke få frisk spinat, så kan man også bruge frossen spinat.

Jeg bruger min food processor, når jeg laver dejen. Det er noget så nemt, fordi alle ingredienserne blot skal hældes i glasset. Og så kan food processoren få lov til at køre, indtil vaffeldejen er helt glat og fint lysegrøn. Har man ikke en food processor, så kan man i stedet blende dejen i en almindelig blender.

Har man hverken en food processor eller blender, så er jeg sikker på, at man også kan nøjes med at stikke en stavblender i skålen og give hele molevitten en tur. Det er jo en smagssag, hvor groft eller fint, man ønsker sin spinat blendet. Og har man ikke et vaffeljern, så skal man heller ikke lade sig stoppe af det. Man kan i stedet stege vaflerne på en stegepande. Præcis som når man laver spinatpandekager.

 

 

Spinatvafler med laks
Print opskrift Pin opskrift
4.56 fra 9 stemmer

Spinatvafler med laks

Samlet tid30 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 100 gr friske spinatblade
 • 2 dl mælk
 • 2 æg
 • 150 gr hvedemel
 • 1 spsk olie
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk groft salt

Topping

 • 250-300 gr røget laks i skiver
 • 250 gr hytteost (kan erstattes af flødeost eller creme fraiche)
 • 1 moden avocado (skrællet og skåret i tynde skiver)
 • 1 rødløg (skrællet og skåret i tynde skiver)
 • citronbåde og frisk dild til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom spinatblade, æg, mælk, hvedemel, olie, bagepulver og salt i en food processor eller blender og blend til en glat, lysegrøn vaffeldej.
 • Varm et vaffeljern op og bag vaflerne i vaffeljernet. Bruger men et vaffeljern med slip-let overflade, bør det ikke være nødvendigt, at bruge fedtstof udover den olie, som er i dejen.
 • Læg vaflerne på 4 tallerkener og anret røget laks, hytteost, avocado og rødløg ovenpå.
 • Pynt med citronbåde og frisk dild og server.

Forslag til skønne variationer.

Der er ingen tvivl om, at spinat og laks er et superlækkert match. Men man behøver jo ikke bruge laks, for der er virkelig mange, skønne alternativer. Først og fremmest kan man bruge varmrøget laks eller måske en lakserilette i stedet for almindelig, røget laks. Rejer, krebsehaler, røget ørred eller hellefisk er også en mulighed.

Skal det ikke være fisk, så kan man også bruge kylling, kalkun eller en røget eller lufttørret skinke. Sprødstegt bacon eller chorizopølse er også lækkert. Og selvfølgelig kan man helt droppe både kød og fisk og i stedet toppe vaflen med masser af lækre grøntsager og salater. Og måske lidt ekstra hytteost eller avocado for mæthedens skyld. Man kan også bruge de her ristede kikærter med hvidløg og feta, hvis det skal være både nemt, lækkert og mættende.

Man kan også sagtens bruge andre former for toppings, for at variere smagen. Oliven, feta, soltørrede tomater, grillede peberfrugter, marinerede og syltede grøntsager, diverse pestoer og tapenader, hummus, syltede chilier, saltede nødder og kerner samt friske krydderurter. For nu blot at nævne et par eksempler. Det gælder bare om at bruge det, som man kan lide.

Og spinatvaflerne kan også sagtens fungere som “brød” i stedet for sandwich- eller pitabrød. Så man kan sagtens bygge en helt lille sandwich imellem 2 vafler. Og bliver der et par stykker til overs, så er de også gode som “bund” til hjemmelavede mini pizzaer. Ligesom man kan komme skinke og ost imellem 2 vafler og komme hele herligheden i toasteren.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)