Hjemmelavet kebab.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fast food, Hovedretter, Hverdagsmad, Lam, Oksekød, Opskrifter, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker en rigtig god pita eller durumrulle med kebab, salat og dressing. En klassiker fra pizzabaren, men som faktisk er ret nem at lave selv. Og hvis der er tale om hjemmelavet kebab, så bliver det jo bare endnu bedre. Så er man også samtidig herre over, hvorvidt kebaben skal laves af lammekød, oksekød, kalvekød eller kylling. Ligesom man kan fylde brødet med alt det bedste – salat, tomater, agurk, majs, ærter, feta, oliven og syltede rødløg. 

Se også – Hjemmelavet kyllinge shawarma I Hjemmebagte pitabrød I Hjemmebagte hotdogbrød

Hjemmelavet kebab – nem og lækker opskrift.

Jeg har ladet mig fortælle, at kebab og shawarma er to ord for den samme ting, men på to forskellige sprog, nemlig tyrkisk og arabisk. Under alle omstændigheder er der tale om krydret kød, der er stegt eller grillet, og det findes i virkelig mange forskellige udgaver. Der er måske ikke ligefrem tale om fastfood, når man laver kebab. I hvert fald skal kødet have tid til at marinere – gerne i op til 24 timer. Men det tager under 15 minutter at skære kødet i strimler og røre marinaden sammen, så lidt hurtigt går det altså alligevel.

Der skal bruges en hel del krydderier til en rigtig god kebab marinade. Og det drejer sig primært om krydderier, som vi danskere måske mest forbinder med julebagningen, nemlig nellike, allehånde, muskat og kardemomme. Derudover bruger jeg gerne spidskommen, paprika, tørrede chiliflager og garam masala.

Man skal ikke fortvivle, hvis ikke man har alle de forskellige krydderier, som jeg har brugt i opskriften. Man bruger bare dem, som man har, og det skal nok blive godt alligevel. Endelig er det jo jul om et par måneder, så måske skal der alligevel suppleres med et par julekrydderier. Og hvis det er tilfældet, så er det jo helt oplagt at købe dem allerede nu og bruge dem til en rigtig god marinade.

4.25 fra 4 stemmer

Kebab (hjemmelavet)

Hviletid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 800 gr lammekød, fx bov eller udbenet kølle (oksekød kan også bruges, fx flanksteak)

Marinade

 • 3 dl yoghurt (creme fraiche kan også bruges)
 • 2 fed hvidløg (pressede)
 • saften af ½ citron
 • 2 tsk garam masala
 • 1 tsk stødt nellike
 • 1 tsk stødt allehånde
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1 tsk stødt muskat
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk paprika
 • ½ tsk tørrede chiliflager
 • 2 tsk groft salt
 • friskkværnet peber
 • olie til stegning

Desuden

Fremgangsmåde

 • Skær lammekød eller oksekød i tynde strimler og kom dem i en frysepose eller en bøtte med låg.
 • Rør yoghurt eller creme fraiche sammen med presset hvidløg, citronsaft, krydderier, salt og peber.
 • Hæld marinaden over kødet i posen eller bøtten og lad kødet marinere på køl i minimum 1 time, men gerne meget længere. Fx natten over.
 • Varm en stegepande godt op med lidt olie.
 • Tag kødet op af marinaden og steg det i mindre portioner, så kødet bliver stegt og ikke kogt og får en fin stegeskorpe. Kassér den overskydende marinade.
 • Lun pitarødene og fyld dem med salat, agurk, tomater, feta, syltede rødløg og krydrede kebabstykker. Top med creme fraiche dressing og evt. chilisauce.

Fyld i pita og durumruller.

Der er ret mange anvendelsesmuligheder for hjemmelavet kebab. Først og fremmest er det jo helt eminent godt som fyld i hjemmebagte pitabrød. Og skal det ikke være pitabrød, så kan man i stedet købe fladbrød hos grønthandleren og lave ruller. Herhjemme er durumruller med salat, tomater, agurk, creme fraiche dressing og chili i hvert fald et hit.

Desuden kan man lave kebabmix eller en kebabtallerken med pommes frites, salat, syltede grøntsager og dressing. Det bliver kun bedre med hjemmelavet kebab. Og så må vi ikke glemme kebab som fyld i bagte kartofler, i salater og på en pizza med salat og dressing på toppen. Så der er virkelig mange muligheder med hjemmelavet kebab.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Susanne Nielsen
2 år siden

Hej Anne-Kathrine. Super fed blog du har. Den kan virkelig inspirere en udtømt madhjerne 😉
Kan kebabkødet fryses med marinaden? Altså inden den bliver stegt?
Det kunne jo være top nemt at lige tage en pose op og lynstege den.
Bon appetit
Susanne

Mikkel
1 år siden

Kan man evt skære kødet i tynde skiver og bygge en rigtig durum op og grille på stående rotisseri?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)