Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Engelsk bøf med bløde løg.

0 kommentarer
Hovedretter, Oksekød, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Engelsk bøf er sådan lidt en klassiker indenfor dansk madlavning. Bøffen har intet med England at gøre, men den smager ganske forrygende. Og så stammer retten fra den tid, hvor vi danskere stadig serverede hvide, kogte kartofler til størstedelen af vores aftensmåltider. Og med tilbehør af bløde løg og asier. Ren mormor-nostalgi og weekendforkælelse.

Se også – Citronfromage I Forloren hare I Mørbradbøffer med bløde løg

Klassisk opskrift på engelsk bøf.

Traditionelt udskæres engelsk bøf af oksefilet eller tyndsteg. Men reelt kan de fleste former for røde bøffer bruges. Engelsk bøf skal serveres med bløde løg. Og da det kan tage lidt tid at få løgene fint brunede, anbefaler jeg, at man starter med at lave dem. Det har desuden den fordel, at man kan bruge den samme pande til at stege sine bøffer, så smagen fra løgene tilfører ekstra smag til bøfferne.

En engelsk bøf kan enten serveres som den er, eller man kan lave en skysauce eller pandesauce ved at koge panden af med lidt oksebouillon, når bøfferne er færdigstegte. Det er ret nemt at lave både skysauce og pandesauce, og jeg har beskrevet begge dele nedenunder opskriften. Men er man mere til bearnaisesauce, en hjemmelavet rødvinssauce eller whiskysauce, så er det selvfølgelig også en mulighed.

Så er man dog en smule på afveje ift. en engelsk bøf opskrift fra mormor-køkkenet. Men det smager ikke desto mindre dejligt og passer fint til de bløde løg. Desuden kan man supplere med lidt dampet grønt, selvom det også stikker lidt udenfor mormors engelske bøf.

Tip! Se tips til en lækker skysauce eller pandesauce under opskriften.

5 fra 1 stemme

Engelsk bøf

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 bøffer af oksefilet (andre udskæringer kan også bruges)
 • 4 løg (skåret i tynde ringe)
 • 50 gr smør
 • 1 tsk sukker
 • 2 spsk olie
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Dup bøfferne tørre med køkkenrulle, krydr dem med salt og peber og lad dem hvile på køkkenbordet, imens løgene tilberedes.
 • Varm halvdelen af smørret op på en stegepande.
 • Steg løgene ved jævn varme i ca. 10-15 minutter, indtil de er bløde og brune. Smag til med sukker, salt og peber.
 • Tag løgene af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.
 • Kom olien og resten af smørret på panden og varm den godt op.
 • Steg bøfferne ved god varme i 2-3 minutter på hver side. Stegetiden afhænger lidt af tykkelsen på bøfferne og hvor røde, rosa eller gennemstegte de skal være.
 • Tag bøfferne af varmen og lad dem hvile 3-5 minutter, inden de anrettes med løgene.
 • Ønskes skysauce til bøfferne, så kog panden af med 2-3 dl oksebouillon og jævn med lidt saucejævner eller maizena udrørt i koldt vand. Lad skysaucen koge i et par minutter og smag til med sukker, salt og peber.
 • Server de engelske bøffer med kogte kartofler, evt. skysauce og asier.

Skysauce og pandesauce.

Vil man lave en sauce til sine engelske bøffer, så er det virkelig lækkert at bruge smagen fra hhv. bløde løg og bøffer til saucen. Og det gøres helt simpelt ved at hælde 2-3 dl oksebouillon (evt. lavet på vand + ½ bouillonterning) på panden, når bøfferne er taget af, og bringe det i kog.

Vil man lave en simpel skysauce, så kan man jævne bouillonen ved at tilsætte en smule saucejævner eller maizena udrørt i en sjat vand, og derefter lade saucen koge i et par minutter, indtil den tykner. Herefter er det blot at smage til med salt og peber, og evt. et nip sukker, og servere saucen til bøfferne.

Vil man hellere lave en klassisk pandesauce, så kan man tilsætte fløde (piskefløde eller madlavningsfløde) til bouillonen på panden, inden den jævnes. Derudover kan saucen smages til med sennep, portvin, rødvin, ribsgele eller lignende, indtil smagen er perfekt afrundet. Skal farven også justeres, så kan man tilsætte et par dråber saucekulør.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer