Pastafad med kødboller og tomatsauce. En virkelig lækker hverdagsret, der langt hen ad vejen minder om den skønne “Lady og Vagabonden” klassiker bestående af spaghetti og kødboller, men med en dejlig og smovset overflade af smeltet ost. Desuden bliver tomatsaucen bare ekstra aromatisk efter en tur i ovnen, ligesom kødbollerne får en lækker stegeskorpe.

Se også – Lasagne I Hjemmelavet kødsauce I Lasagnette med bechamel

Pastafad med kødboller – nem opskrift.

Det er virkelig nemt at lave et pastafad med kødboller. Det er jo noget så enkelt som kødboller og pasta, der skal vendes med en god tomatsauce. Og bruger man en færdiglavet tomatsauce, så går det selvfølgelig endnu nemmere. Jeg bruger gerne en hjemmelavet tomatsauce, for jeg har stort set altid tomatsauce i fryseren.

Tomatsaucen laver jeg i sensommeren, hvor de danske tomater er i højsæson. Efterfølgende bliver saucen pakket i mindre portioner og kommer i fryseren, og så har vi tomatsauce til det meste af vinteren. Men det er jo ikke fordi, det er vanskeligt at lave en hurtig tomatsauce af en dåse hakkede tomater, løg, hvidløg og lidt krydderier.

Tip! Se også tips til pastafad med kødboller under opskriften.

Opskrift pastafad med kødboller og tomatsauce
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Pastafad med kødboller

Bagetid15 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr hakket oksekød (der kan også bruges 450 gr)
  • 50 gr friskrevet parmesan (eller pecorino)
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk tørret basilikum
  • ½ tsk chiliflager (kan udelades)
  • 8 dl tomatsauce (evt hjemmelavet tomatsauce)
  • 400 gr pastaskruer eller penne
  • 100 gr revet ost (evt en blanding af mozzarella og cheddar)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom hakket oksekød, parmesan, sennep, basilikum, chiliflager, salt og peber i en skål og rør det sammen til en ensartet fars.
  • Form farsen til små kødboller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg kødbollerne i ovnen i ca 5 minutter ved 200 °C (varmluft) indtil de lige netop er brunede. De skal ikke være gennemstegte.
  • Imens koges pastaskruer eller penne i en gryde med letsaltet vand, indtil de er næsten møre, men stadig har bid.
  • Hæld vandet fra pastaen og lad den afdryppe.
  • Hæld pastaen i et ildfast fad og læg de stegte kødboller ovenpå. Fordel tomatsaucen på pasta og kødboller og slut af med revet ost på toppen.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 15 minutter, indtil osten er smeltet og overfladen er gylden.
  • Server evt. pastafadet med salat og brød til.
  • Bliver der rester, så kan pastafadet holde sig i 2-3 dage på køl og genopvarmes inden servering. Pastafadet kan også fryses.

Noter

Tips til opskriften.

  • I stedet for hakket oksekød kan man bruge hakket svinekød, lammekød eller kyllingekød til opskriften.
  • Lav evt dobbelt portion og frys det ene fad ned. Så er der nem mad en anden aften. Fadet skal blot optøs og derefter varmes i ovnen ved ca 180 °C indtil retten er gennemvarm. Dæk evt overfladen til med stanniol, så den ikke bliver tør.
  • I stedet for at lave kødboller og tomatsauce, kan man lave bagt pasta med kødsauce. Det er blot at vende pastaen i en god kødsauce og fordele blandingen i et ildfast fad. Til sidst toppes med ost og fadet gratineres i ovnen.
  • Fordel pasta, kødboller og tomatsauce i 4 små portionsforme i stedet for en stor. Det ser fint ud og nogle gange er det også lidt hyggeligt med individuelle serveringer.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)