Hjemmelavede tortillachips. Sprøde og knasende lækre. Og så er de så nemme at lave, at man hurtigt bliver afhængig af de hjemmegjorte basser. Det er vi i hvert fald blevet herhjemme, hvor jeg har lavet tortilla chips ikke mindre end 3 gange i løbet af den seneste måned. Jeps, der er tale om en ny familie-favorit.

Se også – Guacamole I Græske nachos I Quesadillas med skinke og ost

Nem opskrift på tortillachips.

Jeg laver tortillachips i ovnen, og det er virkelig nemt. Man skal blot klippe en stak tortillapandekager i trekanter (eller firkanter hvis man synes), vende dem med olie og lidt salt og så bage dem sprøde i ovnen. Det er faktisk det hele. Selvfølgelig kan man også koge sine tortillachips i en gryde med varm olie. Men jeg synes, det er meget nemmere at bage dem. Og de får den lækreste, sprøde konsistens og en dejlig, ristet smag.

Vi spiser som regel tortillachipsene med hjemmelavet guacamole og salsa. Men en god ostesauce eller dip, fx en hvidløgsdip eller hjemmelavet holidaydip er også lækkert. Man kan også gå hele vejen og lave rigtige nachos med masser af smeltet ost ud af sine tortillachips. Men de hjemmelavede chips smager så godt, at jeg næsten synes allerbedst om den helt plain udgave, der bare lige krydres med lidt salt og dyppes i salsa og guacamole.

Hjemmelavede tortillachips med guacamole og salsa
Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Tortillachips

Bagetid10 min
Samlet tid20 min
Antal: 4 personer (snack)

Ingredienser

  • 4 tortillapandekager
  • 2 spsk olie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Klip tortillapandekagerne ud i trekantede stykker og kom dem i en frysepose. Det er nemmest, at klippe tortillaerne ud i trekanter som en lagkage.
  • Hæld olie og salt i posen og ryst den godt, så det hele fordeles.
  • Læg tortillatrekanterne i et enkelt lag på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
  • Bag trekanterne ved 200 °C (varmluft) i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og næsten sprøde. De bliver helt sprøde, når de afkøler.
  • Afkøl chipsene og server dem lune eller kolde med guacamole og salsa, ostesauce eller en god dip.
  • Chipsene kan holde sig 1-2 uger i en frysepose eller tætsluttende dåse. Er de blevet bløde, så lun dem et par minutter i ovnen, så bliver de sprøde igen. Chipsene kan ikke fryses.

Tips til opskriften.

  • De her tortillachips er kun smagt til med salt, men man kan sagtens bruge flere krydderier. Fx stødt spidskommen, chilipulver, chiliflager, paprika, hvidløgspulver, løgpulver mm. Krydderierne skal blot hældes i fryseposen sammen med olie og salt.
  • Hjemmelavede tortillachips er skønne som snacks eller appetizer, men de er også virkelig gode som “madbrød”. Fx til en portion chili con carne.
  • Hjemmelavede tortillachips er en oplagt måde at få brugt en rest tortillapandekager på. Herhjemme er der i hvert fald næsten altid 2-3 pandekager til overs, hvilket er både noget og ingenting. I stedet for at gemme pandekagerne, og håbe på at få dem brugt, laver jeg nu tortilla chips af dem.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)