Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Squashbrud.

4 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Med en squashplante i haven er man som regel sikret en ren overflod af squash i løbet af sommeren. Og det gælder bare om at finde på, så man ikke risikere, at “drunke” i squash. Heldigvis er en squash jo en ret alsidig grøntsag, som kan bruges i både hovedretter, bagværk og kager. Og herhjemme hører de her svampede og bløde squashbrud så absolut til blandt favoritterne, når det gælder bagværk med squash.

Se også – Squashkage I Chokoladebrud I Yoghurtboller I Bamseboller

Nem opskrift på squashbrud.

Det er ret nemt at lave squashbrud og fremgangsmåden er helt den samme, som når man laver gulerodsbrud. For at få den helt rigtige konsistens på bollerne, skal dejen skæres eller klippes sammen med æg (og solsikkekerner og revet squash) til en masse småbitte stykker, der efterfølgende sættes i klatter på bagepladen.

Det virker måske umiddelbart som en lidt underlig måde at behandle dejen på, men jeg lover, at konsistensen på de færdige boller er det hele værd. De bliver noget så lækre og luftige. Som en bonus slipper man desuden for at pensle bollerne inden bagningen, for alle de små dejstykker er jo allerede smurt ind i æg.

Tip! Se mine bedste tips og tricks under opskriften.

4,89 fra 9 stemmer

Squashbrud

Hæve- og bagetid1 time 50 minutter
Samlet tid2 timer 20 minutter
Antal: 15 stk

Ingredienser

 • 5 dl vand (lillefingervarmt)
 • 1 pk gær
 • 3 tsk groft salt
 • 75 gr sukker
 • 50 gr smeltet smør (der kan også bruges olie)
 • 1 kg hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Desuden

 • 1 mellemstor squash
 • 2 æg
 • 150 gr solsikkekerner

Fremgangsmåde

 • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud i vandet.
 • Tilsæt salt, sukker, smør og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
 • Imens rives squashen groft på et rivejern og knuges godt imellem hænderne, så den værste overskudsvæde vrides ud.
 • Lad den færdighævede dej blive i skålen og lav en fordybning i midten af dejen. Så æggene ud i fordybningen og tilsæt revet squash og solsikkekerner.
 • Klip herefter dejen i skålen i stykker på kryds og tværs med en stor saks, så det hele blandes til en klistret masse bestående af småbitte stykker dej. Brug den ene hånd til at klippe og den anden til at vende dejen rundt i skålen.
 • Når dejen er klippet i stykker, sættes den med en ske i ca 15 boller på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
 • Lad bollerne efterhæve i ca 30 minutter.
 • Bag bollerne ved 190 °C (varmluft) i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
 • Bollerne holder sig svampede og bløde i et par dage, hvis de opbevares i en pose. De kan også fryses.

 

Se også – 

 

Gulerodsbrud

 

Koldhævede gulerodsbrud

Tips til opskriften.

 • Squashbrudene kan laves i en koldhævet version ved at skære mængden af gær ned til ca 20 gr og følge fremgangsmåden i denne her opskrift på koldhævede gulerodsbrud.
 • Vær OBS på at få presset overskydende væde ud af den revne squash som beskrevet i opskriften. Ellers kan man risikere, at dejen bliver alt for våd, og medmindre man tilsætter en hel del ekstra hvedemel, så kan man stå tilbage med nogle meget flade boller.
 • Føles det besværligt at klippe dejen i stykker i en skål, så kan man i stedet vende den ud på køkkenbordet og skære den i stykker med en stor kniv. Jeg synes dog, det er meget nemmere at skære dejen i stykker i skålen. På den måde har jeg hele tiden styr på dejen, og slipper desuden for rengøring af køkkenbordet efterfølgende.
 • Gulerodsbrud og squashbrud er klare favoritter herhjemme, men der findes jo masser af andre, skønne variationer. Eksempelvis kan revet gulerod eller squash erstattes eller suppleres med revne rødbeder. Man kan også lave bollerne med 1-2 håndfulde hakket spinat. Bruger man frossen, optøet spinat, så sørg for at presse den fri for overskydende væde, så bollerne ikke bliver våde og klæge.
 • Udover solsikkekerner kan der tilsættes andre frø og kerner til dejen. En del af hvedemelet kan desuden erstattes af grovere meltyper som fx grahamsmel, fuldkornshvedemel og spelt. Jeg erstatter gerne 1/3 af hvedemelet med en grovere meltype, når jeg laver grove boller.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Louise Grønborg
1 år siden

Hejsa
Jeg står med en squash på 4 kg. Noget er blevet brugt til en lækker lasagne her til aften men har masser af squash tilbage og tænkte at prøve din opskrift på de lækre squash brud. Men hvor meget squash svarer en middelstor squash til.
Med venlig hilsen
Louise

Janni
1 år siden

De er så lækre. Min mellemste elsker dem