Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Helstegt kylling i airfryer.

21 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Airfryer opskrifter, Annonce, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Nemlig opskrifter, Opskrifter, Sund mad
Opskrift helstegt kylling liggende i airfryer

Har I endnu ikke prøvet en helstegt kylling tilberedt i airfryer, så er I simpelthen nødt til at prøve det. Såfremt I har en airfryer, selvfølgelig. Saftigt kød, der nærmest bare falder af benene, og supersprødt skind. Hvad mere kan man næsten ønske sig af en kylling?

Kylling i airfryer opskrift.

Som med så mange andre lækre madretter, så er det supernemt at tilberede en hel kylling i airfryer. Og tilberedningstiden bliver oven i købet nedbragt med ca 25 minutter fra 75 minutter (i ovn) til 50 minutter.

Der er dog den begrænsning, at man i sagens natur ikke kan tilberede en større kylling end airfryeren tillader. Og det vil i mit tilfælde sige en kylling på 1300-1400 gr. Men en kylling på ca 1300 gram er nu også ret passende til 4 personer og mere end rigeligt til os 2 herhjemme. Men så har vi jo lækre rester.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se mine bedste tips til kylling i airfryer + sauce under opskriften.

4,18 fra 29 stemmer

Kylling i airfryer

Tilberedningstid50 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 fersk kylling (ca 1200-1400 gr)
  • 15 gr smeltet smør (kan udelades)
  • salt og peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Fremgangsmåde

    • Rengør kyllingen for evt. urenheder og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
    • Pensl kyllingen med smeltet smør og drys med salt og peber.
    • Placer kyllingen i airfryeren med brystet nedad. Pres evt lidt ned på ryggen af kyllingen, hvis det kniber med plads i højden.
    • Steg kyllingen i 25 minutter ved 180 °C.
    • Vend herefter kyllingen med brystet op og steg i yderligere 25 min ved 180 °C. Skal skindet være ekstra sprødt, så øg evt. temp. til 200 °C de sidst 5 minutter.
    • Kyllingen er færdig, når skindet er gyldent og sprødt, og lårene nemt slipper. Tilberedningstiden kan dog variere fra airfryer til airfryer.
    • Udskær kyllingen og server evt. med agurkesalat og kartofler eller rugbrød.

     

    Se også – 

     

    Flæskesteg i airfryer

     

    Agurkesalat

     

    Tips til opskriften.

    Ovenstående opskrift på kylling i airfryer er helt simpel, og kyllingen er kun penslet med smør og lidt salt og peber. Man kan dog sagtens bruge en kryddersmør eller pensle kyllingen med BBQ sauce, hvis man ønsker ekstra smag. Kyllingen kan også drysses med krydderier, fx paprika eller all round mix.

    Har man en god, stor airfryer, så kan man lægge kartofler eller grøntsager/rodfrugter skåret i mundrette stykker ved kyllingen, når den vendes. På den måde er tilbehøret og kødet færdigt på samme tid og kartofler/grøntsager får en skøn smag. Vend dem evt. med lidt olie og salt og peber eller krydderier.

    Se også – Flæskesteg i airfryer I Forloren hare I Frikadeller

    Sauce til kyllingen.

    Helstegt kylling med brun sauce, kartofler og agurkesalat er jo en klassiker. Og vil man gerne have sauce, så kan man hælde lidt vand (ca ½ liter) i bunden af airfryeren sammen med kyllingen og bruge det til saucen. Hold øje med at al vandet ikke fordamper under stegningen, og spæd evt. med lidt ekstra.

    Der er en løs rist i bunden af min airfryer (Dual Blaze fra Cosori), så kyllingen ligger over vandet. Medfølger der ikke en rist til airfryeren, så kan man evt. eksperimentere med at lægge en løs rist i bunden af skuffen. Dog skal kyllingen selvfølgelig stadig kunne være der i højden. Man kan også bare hælde lidt vand ved kyllingen, men så vil undersiden selvfølgelig ikke blive helt sprød.

    Tilberedning af sauce.

    Når kyllingen er færdigstegt, hældes fonden fra bunden af airfryeren over i en gryde og evt. ujævnheder sies fra. Er der meget fedt på toppen, så kan lidt af det også fjernes vha en spiseske.

    Bring gryden med fond i kog og jævn fonden med lidt maizena opløst i vand, saucejævner eller en meljævning. Smag saucen til med fløde eller mælk og et nip sukker, ribsgelé, balsamico eller lignende samt salt og peber. Juster evt. farven med lidt saucekulør og så er saucen klar.

    Subscribe
    Notify of
    21 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    Se alle kommentarer
    Tina Christensen
    1 år siden

    Ser lækkert ud 😋
    Hvilken airfryer har du?

    Ebba
    1 år siden

    Bruger du kyllinge programmet på din Dual Blaze? I øvrigt en skøn airfryer med vildt mange muligheder 😊. Og tak for opskrift 😊.

    Sanne
    1 år siden

    Hej Anne-Kathrine
    Overvejer at købe samme airfryer som din. Er det ok, at spørge hvorfor du valgte netop Dual Blaze fra Cosori?
    Og 1000 tak for din altid inspirerende blog.
    De bedste hilsner
    Sanne

    Olevina
    1 år siden

    5 stars
    Så har jeg lavet kylling i airfryeren. Det duer bare🤩

    Jens Riisom Schultz
    9 måneder siden
    Svar  Olevina

    5 stars
    Jeg har også lige lavet det til familiens store ros 🙂
    Med lidt vand i bunden var der til en super lækker sovs også 🙂

    Bue
    9 måneder siden

    Skal de.n varmes op før eller lægges kyllingen i med det samme

    Bue
    8 måneder siden

    Hej kan man evt komme pommes frites ned til kyllingen de sidste 10 mminutter eller er der andre tips mvh bue

    Knud A Sørensen
    3 måneder siden

    Angående kyllingen i airfryer
    Prøv at skære ryggen af så fylder den ikke så meget kan steges uden at vendes vil jeg tro
    Sådan gør jeg med min and så har jeg lidt mere til at lave sovs af ved siden af

    Dorte
    1 minut siden

    Skal brystet så vende op eller ned, hvis man ikke vender den

    Tommy
    3 måneder siden

    Kylling med ris og karrysovs er også et hit

    Lise-lotte
    2 måneder siden

    Du skriver at en hel kylling kun skal have 30 min i æirfri, ved ikke hvordan det staves.
    Men i opskriften er du oppe på 70 min???