Nøddebund med rabarberskum og jordbær.

10 kommentarer
Desserter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift nøddebund med rabarberskum og friske jordbær på en marmorplade med et beige viskestykke og en kniv ved siden af.

Jeg er vild med rabarberkager. Og selvom jeg efterhånden har rigtig mange forskellige opskrifter, så forsøger jeg at føje et par nye til listen hvert år. Forleden lavede jeg denne her helt fantastiske nøddebund med rabarberskum og friske jordbær i anledning af mors dag. Kagen kom derfor med på tur til mine forældre, hvor den blev serveret i haven til en kop eftermiddagskaffe. Og den var mindst lige så lækker, som den så ud til. Et nyt rabarberhit er røget på listen.

>> Se alle mine rabarberopskrifter lige her.

Nøddebund med rabarberskum opskrift.

Selvom en nøddebund med rabarberskum måske nok kan minde en smule om en klassisk jordbærtærte, i hvert fald hvad udseendet angår, så er den alligevel helt sin egen. Den saftige og let seje nøddebund er en himmerigs mundfuld, og det sød-syrlige rabarberskum er perfekt sammen med de friske jordbær.

Kagen er desuden ret nem at lave, og kræver egentlig bare en smule tålmodighed, imens nøddebunden og rabarberkompotten nedkøles. Vil man gøre det endnu nemmere for sig selv, så kan man også lave sin rabarberkompot i forvejen. Den kan snildt holde sig en uges tid på køl. Og så er der blot tilbage at bage bunden, vende flødeskum og rabarberkompot sammen og pynte kagen med jordbær og chokoladen.

Tip! Se også mine bedste tips til lækre variationer af kagen under opskriften.

Opskrift nøddebund med rabarberskum og friske jordbær på en marmorplade med et beige viskestykke og en kniv ved siden af.
4.28 fra 22 stemmer

Nøddebund med rabarberskum

Bage- og hviletid1 t
Samlet tid2 t
Antal: 8 stk

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 200 gr rabarber
  • 100 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk maizena

Nøddebund

  • 3 æggehvider
  • 150 gr sukker
  • 150 gr hasselnødder (der kan også bruges mandler)

Desuden

  • 2 dl piskefløde
  • 300 gr friske jordbær
  • evt. grofthakket chokolade til pynt

Fremgangsmåde

  • Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker.
  • Kom rabarberne i en gryde sammen med det vand, der hænger ved. Tilsæt sukker og vaniljesukker.
  • Bring gryden i kog og lad rabarberne koge i 10-15 minutter, til de er udkogte.
  • Udrør maizena i ca ½ dl vand og rør det i rabarberkompotten. Lad kompotten koge i yderligere 1 minut, til den tykner let.
  • Hæld kompotten i en flad skål og stil den på køl i ca 1 time, til den er helt kold.

Nøddebund

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend sukkeret i de stiftpiskede æggehvider og pisk til en blank marengs.
  • Blend eller hak hasselnødderne fint og vend dem i marengsen.
  • Læg et stykke bagepapir i spænd i bunden af en springform (ca 20 cm) og pensl kanterne med lidt olie eller smør. Fordel marengsmassen i formen.
  • Bag kagen i ovnen ved 175 °C (varmluft) i 30-40 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Afkøl bunden helt og befri den fra springformen.

Rabarberskum

  • Pisk fløden til skum og vend den sammen med den afkølede rabarberkompot.
  • Fordel rabarberskummet ovenpå den afkølede nøddebund.
  • Pynt kagen med friske jordbær og grofthakket chokolade og server.
  • Kan er bedst, når den er nylavet, men evt. rester kan gemmes på køl til dagen efter. Kagen er ikke fryseegnet, men nøddebunden kan fryses.

Lækre variationer.

I stedet for kun at bruge jordbær kan man bruge en blanding af friske sommerbær. Fx hindbær, blåbær og jordbær. Det hele går fint sammen med smagen af nøddebund med rabarberskum. Jeg har brugt mørk chokolade på toppen, men dette kan selvfølgelig udelades. Alternativt kan man bruge lys, hvis eller dulcey chokolade. Og chokolade kan også erstattes af hakkede nødder, mandler eller pistacienødder.

Se også – Rabarber crumble I Nem jordbærtærte I Rabarbergrød

Skal det være ekstra nemt, eller bare gå hurtigt, så kan man droppe rabarberkompot. I stedet kan man vende flødeskummet sammen med en god, færdigkøbt rabarbermarmelade. Eller jordbær-rabarbermarmelade, hvis det kniber med at finde en ren rabarbermarmelade i butikkerne .

Man kan også vende flødeskummet sammen med hindbærmarmelade og efterfølgende pynte kagen med masser af friske hindbær og hvid chokolade. Hindbærflødeskum og friske hindbær er en skøn kombination.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-mette Nielsen
6 måneder siden

Kan man lave nøddebunden dagen i forvejen

Mette Margrethe
5 måneder siden

5 stars
Den smager simpelthen helt forrygende! Lækker frisk, ikke for sød, jeg er fan! 😀

Sidst redigeret 5 måneder siden af Mette Margrethe
Jette
5 måneder siden

Virkelig lækker kage – kompot blev lige stiv nok så gav lidt mere flødeskum på toppen

Naja Hernvig
5 måneder siden

Kan kompotten laves dagen forinden? 🙂

Jane
4 måneder siden

5 stars
Smagte mega godt – og alle gæster synes det samme – så den skal helt sikkert laves igen en anden gang.
Mit rabarberskum blev dog helt lyserødt og ikke hvidt som dit 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)