Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rabarbergrød med vanilje.

5 kommentarer
Desserter, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Præcis ligesom jordbærgrød, hindbærgrød og selvfølgelig den berømte rødgrød, så hører rabarbergrød til blandt de helt uundværlig sommerdesserter. Et hit fra mormorkøkkenet, der kan serveres med vaniljeis, mælk eller fløde, og som stadig holder 100 %

Se også – Blommegrød I Rabarberkage med marengs I Rabarberkage med marcipan

Nem opskrift på rabarbergrød.

Grøden koger jeg lige ud ad landevejen med sukker og vanilje. Jeg synes, at 200 gr sukker er ret passende til en portion rabarber på 500-600 gr. Men det kan være en god idé at smage sig frem og så tilsætte den mængde sukker, som passer til ens smagsløg.

Jeg sier ikke grøden. Generelt synes jeg, at siet grød er spild af frugt, og desuden vil jeg helst have, at grøden har lidt struktur. Vil man gerne have lidt ekstra knas og noget t tykke på, så kan man også tilsætte smuttede, grofthakkede mandler til sin rabarbergrød.

Tip! Se tips til opskriften og rabarber generelt under opskriften. 

4,10 fra 10 stemmer

Rabarbergrød

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr rabarber
  • 200 gr sukker
  • 1 vaniljestang (eller 3 tsk vaniljesukker)
  • 0,5 dl vand
  • 1,5 spsk kartoffelmel (eller maizena)

Fremgangsmåde

  • Skær rabarberne i stykker á 2-3 cm og kom dem i en gryde.
  • Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud med en lille kniv og mas dem ud i en smule af sukkeret, så kornene adskilles.
  • Kom vaniljesukker og den tomme vaniljestang, det resterende sukker og vand i en gryde.
  • Bring gryden i kog lad rabarberne småkoge under låg i ca. 15-20 minutter, indtil de er kogt ud og kan røres sammen til en grød.
  • Kassér vaniljestangen og jævn grøden med kartoffelmel eller maizena.

Jævning med kartoffelmel.

  • Rør kartoffelmel ud i 2-3 spsk vand i en lille skål. Tag gryden af komfuret og rør kartoffelmelsjævningen ud i den varme grød, så den tykner. Gryden må ikke sættes tilbage på komfuret.

Jævning med maizena.

  • Rør maizena ud i 2-3 spsk vand i en lille skål. Lad gryden med rabarbergrød blive på komfuret og rør maizenajævningen i den varme grød. Lad gryden koge et par minutter, så grøden tykner. Tag herefter gryden af komfuret.
  • Afkøl rabarbergrøden og server med fløde, mælk eller en kugle vaniljeis.

Tips til opskriften.

Spiser man ikke rigtigt frugtgrød med fløde eller mælk på traditionel vis, så er rabarbergrød et hit i rigtig mange desserter. Fx i en lækker rabarbertrifli eller en gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum. Desuden kan en lille klat rabarbergrød virkelig løfte morgenyoghurten eller havregrøden til nye højder.

Jeg tilsætter ikke non-oxal syre til rabarbergrød. Rabarber indeholder som bekendt oxal-syre, som binder kalk og dermed forhindrer kalken i at løbe over i blodet og videre ud til knoglerne, så de holder sig stærke. Men når man spiser rabarber, er det næsten altid sammen med en eller anden form for mælkeprodukt. Fx mælk, fløde, creme fraiche, flødeskum eller is. Og der er kalk nok i mælkeprodukter til at neutralisere oxal-syren, så den ikke gør skade. Det er derfor kun nødvendigt at tilsætte non-oxal syre, hvis man spiser store mængder rabarber uden nogle former for mælkeprodukter ved siden af.

Under alle omstændigheder er det dog bedst, hvis man nøjes med at bruge store mængder rabarber først på sommeren. Her er rabarbernes indhold af oxal-syre lavere. Og som tommelfingerregel siger man, at man kan bruge rabarberne indtil Sankt Hans.

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bettina
8 år siden

Rabarbergrød smager så lækkert. Jeg tilsætter 200 gr smuttede hakkede mandler i grøden, så er der også lidt bid foruden den milde mandelsmag.
Tror jeg skal prøve at lave din marengsversion i løbet af weekenden.

Kong Schelde
3 år siden

Hvad med at bruge nogle makroner?
Og evt flødeskum?

Mandler/nødder har en tendens til at ødelægge rigtig mange forskellige skønne retter 👎🏻

Kaja boiesen
6 år siden

Jeg sier mit grød,og rabarberne bruger jeg til Bedstefar kage,så ikke noget går til spilde.