Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Baconruller på porre-kartoffelbund.

50 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Jeg kan bestemt ikke påstå, at denne omgang hører til blandt de mest fotogene retter, som jeg har lavet. Til gengæld så er der ingen tvivl om, at de her baconruller på porre-kartoffelbund hører til blandt de lækreste retter, som vi længe har fået til aftensmad. Og er det i grunden ikke ofte sådan med særligt efterårs- og vintermad, at det sjældent er specielt smukt, men hvad det ikke har i udseende, har det så til gengæld mere end rigeligt i velsmag og comfort food?

Baconrullerne blev kreeret en søndag i oktober med udgangspunkt i en pakke hakket svinekød, som jeg egentlig havde forestillet mig at lave frikadeller af, og en ubændig trang til flødekartofler. Kombinationen lå lige til højrebenet og så var det hele oven i købet både nemt og hurtigt at tilberede, hvilket bestemt ikke gjorde noget, da vi netop var hjemvendt fra en lang gåtur i skoven med Villy og poser fulde af smukke kastanjer, agern og bog til brug i de udendørs dekorationer. Det blev til “mad i fad” og jeg tror, at jeg brugte omkring 30 minutter fra start, til jeg satte fadet i ovnen, hvilket inkluderede at røre frikadellefars, forme ruller med bacon, skrubbe og skære kartofler i skiver, skære porrer i skiver, svitse porrer på panden, blande det hele sammen, hælde fløde i fadet og placere rullerne på toppen.

>> Se også min opskrifter på medister i svøb på flødekartoffelbund lige her. 

Jeg skræller stort set aldrig kartoflerne, når jeg laver flødekartofler men skrubber dem bare og så er de klar til brug. Nemt og bekvemt. Frikadellefarsen kan for øvrigt røres sammen i forvejen, fx om formiddagen og stå klar i køleskabet og det samme kan de formede ruller. Ligesådan kan man klargøre kartoflerne og skære dem i skiver, men lad være med at placere dem i fadet, før det skal sættes i ovnen. Kartofler som er skrællede, skiveskårne eller lignende, skal være 100 % dækket af vand, indtil de skal tilberedes – ellers får de brune/grå pletter ligesom æbler, pærer og bananer.

Fadet passede sig selv i ovnen i en god times tid, til baconrullerne var gennemstegte og sprøde og kartoflerne møre. Imens fik vi hurtigt ryddet køkkenet, dækket bord og tændt et par stearinlys og så var det ellers tid til rygende varm og lækker aftensmad. Perfekt søndagsmad og uden tvivl en ny favorit, når det kommer til efterårs- og vinterretter og ikke mindst “mad i fad”, som jeg er kæmpefan af – det er bare så hyggeligt.

4,18 fra 63 stemmer

Baconruller på porre-kartoffelbund

Bagetid1 time
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr hakket svinekød
 • 1 løg (revet)
 • 1 æg
 • 0,5 dl mælk
 • 3 spsk hvedemel
 • 100 gr bacon i skiver (8 skiver)
 • salt og peber

Porre-kartoffelbund

 • 1000 gr kartofler
 • 1 porre
 • 1 spsk olie
 • 4 dl madlavnings- eller piskefløde (madlavnings- eller piskefløde)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Rør svinekød, revet løg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber sammen til en fars.
 • Halver baconskiverne på midten og læg 2 halve stykker bacon side om side, så de danner en lille firkant.
 • Tag 1/8 af farsen og læg den på baconfirkanten. Fold baconstykkerne op omkring farsen og placer rullen med lukningen nedad. Fortsæt til al farsen er brugt.
 • Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og kom dem i et ildfast fad.
 • Rens porren og skær den i tynde ringe.
 • opvarm olien på en stegepande og sauter porreringene i et par minutter. Hæld derefter porrerne i fadet med kartoflerne.
 • Hæld fløde i fadet, drys med salt og peber og placer baconrullerne på toppen.
 • Bag fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i ca. 1 time, til baconrullerne er færdige og kartoflerne gyldne og møre.
 • Evt. rester kan holde sig på køl i 2-3 dage. Retten er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften.

 
Porrer indeholder en del vand, og det trænger ud i fløden under tilberedningen. Vil man gerne have en tyk flødesauce, der samler sig omkring kartoflerne, så er det en god ide at sautere porre-ringene på en pande, så vandet fordamper.
 
Subscribe
Notify of
50 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
6 år siden

Hejsa. Det ser lækkert ud! Kan man mon tilsætte flere grøntsager og hvad kan du anbefale?

Maden i mit liv.
6 år siden

Christina – Det kan man sagtens. Du kan jo evt. udskifte nogle af kartoflerne med rodfrugter i skiver, sådan at du får flødebagte kartofler og rodfrugter i stedet for kun kartofler og porre 😀

Tina
6 år siden

Lavede retten i går og den skal helt sikkert på madplanen igen.
Min søn på 14 blev sat til at lave frikadellefarsen og han kom frem til, at det måtte blive en bedre ret, hvis der kom lidt ost i farsen. Bacon og smeltet ost hører til blandt hans farvoritter ?
Kan oplyse, at det smagte rigtig godt med den smeltede ost inde i rullen.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Tina

Tina – Haha, alt bliver bare bedre med ost og bacon og sådan er det. Jeg skal huske din søns variant til næste gang vi skal have baconruller i fad 😀

Mie-Pil
6 år siden

Jeg lavede farsen med halvt svinekød og halvt hk oksekød med rodfrugter (den man kan købe i fakta) og det blev bare super godt?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Mie-Pil

Mie-Pil – Tak for dit gode fif og dejligt at vide, at der også kan kombineres med hakket oksekød med et lige så godt resultat 😀

Mette pedersen
6 år siden

Hej
Ville lige høre om du putter baconrullerne på panden først inden de skal i ovnen eller de bare kommer direkte i ovnen med det andet

Maden i mit liv.
6 år siden

Mette – Nej baconrullerne kommer direkte i ovnen sammen med det andet – præcist ligesom hvis det var en forloren hare – de skal nok nå at blive lækre, gyldne og sprøde i ovnen alligevel 😀

Bente Andersen
6 år siden

Hej. Hvad med fedtet fra bacon, hvad bliver der af det? Blander det sig med fløden el ligger det ovenpå??

Maden i mit liv.
6 år siden

Bente – Fedtet fra baconet drypper ned til kartofler og porrer og blander sig i flødesaucen – det lægger sig ikke ovenpå 🙂

Vibeke hoby
5 år siden

Hej
Lækker opskrift
Kan anbefale kinaradise i stedet for kartoffel
Smager næsten som kartofler
Men man får igen problemet med væske i fløden.
Måske den skal svitses ?
Vh Vibeke

Nanna
5 år siden

Tror du man kan bruge halvt svinekød halvt kalvekød i stedet?

Mvh

Karin Kronborg
3 år siden

Glæder mig til at følge dine gode inspirerende opskrifter

Birgit Thøgersen
5 år siden

Hej
For nylig har jeg tilmeldt mig på din blog – og jeg er meget betaget af din måde at fortælle og behandle mad på – og sikke vidunderlige billeder du leverer – jeg har lavet nogle af dine retter og de blev virkelig gode – jeg er af den gamle skole og elsker at lave mad, så dine retter er lige i min ånd i særlig grad er jeg meget glad for alt det tilbehør du serverer til
Glad oktober-hilsen
Birgit

Jette Just
5 år siden

I 80’erne lavede jeg ofte denne ret, men brugte bouillon i stedet for piskefløde. Satte altid fadet ind i ovnen 20 min. inden jeg kom baconrullerne på. På den måde blev kartoflerne møre, da baconrullerne fyldte meget, så kartoflerne havde svært ved at blive møre.

caja Trier
5 år siden

Lyder rigtig lækkert

Kirsten
4 år siden

Hej , Du laver nogle dejlige opskrifter og jeg prøver dem tit…. Nu vil jeg prøve denne ret , jeg er næsten sikker på vi vil kunne lide den . Tak for dine gode opskrifter –

Sus
4 år siden

Hej …..jeg brugte kylling fars …..men hvad bacon køber du ? For det Rema har er tynd men nu brugte jeg det ….jeg kunne ikke lige fatte hvordan det bacon skulle være så jeg lavede 2 lange ruller så må jeg gøre det anderledes næste gang ….glemte også porrer på panden øv øv ….gkæder mig til at smage den ret

Jytte Schmidt
3 år siden

Skal da lige prøve den lækre opskrift, der lyder rigtig spændende,

Kan man bruge de frosne kartofler i skiver, som man kan købe i Rema 1000 ??

MissBetty
1 måned siden

En lille tilføjelse til hvis man laver flødekartofler med frosne skivede kartofler. De er ofte forkogte inden de fryses og det gør at de ikke indeholder ligeså meget stivelse og derved ikke jævner fløden helt på samme måde som de rå kartofler ellers gør, hvorfor det kan ende med at blive en noget tynd omgang flødekartofler.

Herhjemme har vi valgt at vælge halv fløde og halv morney sauce og så drysse med lidt revet muskatnød ovenpå kartoflerne for smags skyld, inden baconrullerne ligges ovenpå.
Slutteligt så tilsætter jeg lidt fine ærter og fintsnittet rød peberfrugt til porerne og kartoflerne for mere fylde.
Det er blevet en sand yndlingsret herhjemme.

Alice Lynge
3 år siden

Min søster har lavet denne ret i mange år, dog laver hun et stort farsbrød og plaserer det i midten af fadet, men jeg vil helt sikkert prøve denne måde at lave denne ret på.

Melinda
3 år siden

Jeg lavede det i går dog med monesauce og halv fløde. i farsen kom jeg en smule øl i. Det smagte hel fantastisk. Alt blev spist og vi alle blev meget mætte

Kathrine
3 år siden

Hej. Super lækker opskrift!
Ved du om man kan fryse retten? Jeg bor alene, og selvom jeg kun lavede hav portion, så havde jeg mad til en hel hær! 😉
Hilsen Kathrine

Berit Andersen
3 år siden

Hvor længe skal retten have i en gas ovn , for vi har gaskomfur. Alle opskrifterne er lavet i varmluftovn. Mvh Berit

Dina
3 år siden

5 stars
Skøn ret som lige er blevet spist helt op trods jeg lavede dobbelt portion til 4 Pers. det var vist 3 sultne sønner der kom på besøg, sikke en appetit 😉 Det er gode tegn på opskrift/retten var god. Tak for endnu en god opskrift fra dig 💕

Gitte
3 år siden

Hejsa
Glæder mig til at prøve denne opskrift i aften – måske jeg bare ikke lige kan finde det – men er opskriften til 4 personer ?
Tusind tak

Else Broberg
3 år siden

Hejsa
Prøvede at lave retten her til aften. Nem at gå til og smagte dejligt. Jeg foretog dog et par justeringer i opskriften, idet jeg tilsatte delle-farsen hakkede, soltørrede tomater og hakket persille for at pifte den lidt op 😊. Ligeledes fik kartoffelblandingen et ordentligt drys tørret timian, inden fadet røg i ovnen. Serverede en let salat og flutes til.
Tak for mange gode opskrifter 👍😃

Marianne
3 år siden

Jeg lavede det her til aften -nej hvor smagte det godt!😋

Både store og små var vilde med retten

Mette Deleuran
2 år siden

5 stars
Okay… Vi tog 2 kg kartofler, 3 porre, 1/2 rød peber, 1 mornay sauce og 1 lille madlavningsfløde og krydderier. Alt i alt havde vi ret meget i skabe og skuffer.

Vi valgte så at slice alle kartoflerne, og skære porre ud og svitse alt i 5 min. Derefter tilføje mornay og fløden. (dette gør jo at ‘saucen’ ikke bliver mega tynd-tynd)

Vi får så 12 minifarsbrød ud af mængden af kødet- mmmm!!!

Først gav vi kartoflerne 20 min – og lagde derefter minifarsbrødet over – og så 40 min…

Vi er to voksne – så her er mere end nok til 3 dage.

Vi endte med kun at købe kød, porre og bacon. Resten havde vi…. lækkert lækkert!!!

Tak for RIGTIG gode billige retter

Ann C
2 år siden

5 stars
Lækker opskrift. 😍
Kan den fryses ned.? 🙈

Per
5 måneder siden

Hej
Indrømmet – jeg har ikke lavet retten endnu, men overvejer kraftig – det lyder mega lækkert. Dog tænker jeg – 200 C varmluft i 1 time – er baconen så ikke brændt helt af?