Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bøf lindstrøm – opskrift på “biff a la Lindström”.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter, Weekendmad
Gå direkte til opskriften
Opskrift bøf lindstrøm på et fad med brasede kartofler og persilledrys

I Danmark har vi pariserbøffen, og i Sverige har de Bøf lindstrøm. Eller biff a la lindström, som de kalder det. En hakkebøf med rødbede, kapers, rå løg og æggeblomme. Men modsat pariserbøffen, hvor alle herlighederne serveres ovenpå den færdigstegte hakkebøf, så blandes det hele i farsen, når der er tale om bøf lindstrøm. Og det giver altså nogle supersaftige bøffer og en skøn smag til kødet. Og virkelig lækker ret, som er god til både hverdag og weekend. Og jeg ville faktisk heller ikke tøve med at servere bøf a la lindstrøm til gæster.

Opskrift på bøf lindstrøm.

Modsat pariserbøffen, som serveres på et stykke franskbrød, så får man ofte bøf lindstrøm med tilbehør af brasede kartofler og måske brun sauce til. Saucen laves på panden som en traditionel, brun sauce. Præcis som vi kender den fra hakkebøf med løg. Alternativt kan bøffen serveret på et stykke rugbrød eller ristet franskbrød.

Derudover er det superlækkert at toppe bøffen med et spejlæg. Uanset om den serveres med brasede kartofler og brun sauce eller på et stykke brød. Og så må jeg indrømme, at jeg også gerne serverer ketchup og engelsk sauce eller HP sauce til, når vi får bøf a la lindstrøm herhjemme. Det er måske ikke helt “korrekt”, men det smager ikke desto mindre virkelig dejligt. Og det er jo trods alt det vigtigste.

Tip! Se mine bedste tips til variationer af bøf lindstrøm under opskriften.

Opskrift bøf lindstrøm på et fad med brasede kartofler og persilledrys
4,75 fra 4 stemmer

Bøf lindstrøm

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr hakket oksekød
  • 100 gr syltede rødbeder
  • 30 gr kapers (ca. 3 spsk)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 1 stk æg
  • 3 spsk olie (til stegning)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom hakket oksekød i en skål. Hak rødbeder og kapers fint og kom det i skålen sammen med løg, æg, salt og peber.
  • Ælt det hele sammen til en lind fars, som formes til 4 hakkebøffer.
  • Opvarm olie eller en blanding af smør og olie på en pande og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side, til de er svagt rosa eller gennemstegte.
  • Server bøfferne på rugbrød/franskbrød eller med brasede kartofler til og gerne et spejlæg på toppen.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Bøfferne kan desuden fryses.

Noter til opskriften. 

 
Bøfferne kan sagtens laves nogle timer i forvejen og blot opbevares på køl, indtil de skal steges. 
 
Skal der sauce til bøffer og brasede kartofler, så kan der laves en traditionel,  brun pandesauce, som vi kender det fra hakkebøffer med bløde løg, 

Lækre variationer.

Traditionelt røres farsen til bøf a la lindstrøm sammen med finthakkede rødbeder, kapers, rå løg og en æggeblomme. Men man udelader selvfølgelig bare en eller flere ingredienser, hvis der er noget, man ikke bryder sig om. Det kunne fx være kapers.

Jeg kan også godt lide at tilføje lidt høvlet eller revet peberrod til farsen, men vær OBS på, at styrken i peberrod mindskes ved opvarmning. Der skal derfor bruges en god portion, hvis det rent faktisk skal kunne smages i den færdigstegte bøf.

I stedet for at stege bøffen for sig selv, kan man smøre farsen på en skive franskbrød, som efterfølgende steges i smør på en varm stegepande. Det smager godt, og dermed minder bøffen endnu mere om den klassiske pariserbøf, som vi kender i forvejen. Server evt. med et spejlæg på toppen.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
johnny
11 måneder siden

4 stars
Har lavet farsen til Bøf Lindstrøm, og puttet desværre et æg i farsen og læste desværre først bagefter at der skulle kun have været en æggeblomme i farsen. Måske er skulle rettes i opskriften under Ingredienser, at det en æggeblomme og ikke et æg som der skal i farsen.

Tine
8 måneder siden

5 stars
Det skal da helt sikkert laves! Mht.peberrod, kan man vel bare høvle lidt på ved servering, måske oven på spejlæg 🤔🤔🤔 Det må prøves snarest 😊