Mange opskrifter på hjemmelavede romkugler, eller trøfler om man vil, starter med, at man skal bruge en kagerest. Men hånden på hjertet – hvor tit har man lige en kagerest liggende? Og har man en rest kage, er der sjældent så meget, at der kan fremstilles mere end en enkelt romkugle – i musestørrelse!!!
Så er der de opskrifter, som går ud på, at man først skal bage en kage og derefter fremstille romkuglerne ud fra denne. Og jeg spørger igen – hvem har selvbeherskelse nok til først at bage en stor kage og derefter, når den kommer lækker, duftende og nybagt ud af ovnen, bare at ignorere den, indtil den er blevet så tør, at der kan produceres romkugler?
Denne her opskrift tager udgangspunkt i en tur i supermarkedet, hvor man indkøber en pakke med 4 færdiglavede chokolademuffins (Dancake’s muffins er bløde og svampede og passer fint til formålet) og en hindbærroulade. Den billige uden creme er helt fin til formålet. Dog sker der ikke noget ved at bruge roulade med creme og marmelade.
Det er ikke en tilfældighed, at jeg har valgt chokolademuffins og hindbærroulade. Delsunder bygger chokolademuffins chokoladesmagen i de færdige romkugler og bruger man en hindbærroulade, behøver man ikke bruge hindbærmarmelade til romkugle-massen. Medmindre man er nødt til at tilføje en skefuld, for at få det hele til at binde sammen. Desuden er både muffins og roulade fugtige og svampede og derfor nemme at få til at binde sammen.
Når man først har “grundkagerne” i hus, skal man faktisk ikke bruge andet end en køkkenmaskine eller foodprocessor, lidt god, kraftig kakaopulver, lidt romessens og krymmel til at trille de færdige romkugler i. Nedenstående portion giver 40-50 miniromkugler, som lige kan hapses i en enkelt mundfuld, men man kan selvfølgelig også bare trille massen til romkugler af helt almindelig størrelse. I så fald får man 8-10 romkugler ud af portionen.
Hjemmelavede romkugler
Ingredienser
- 4 chokolademuffins
- 1 hindbærroulade
- 2 spsk kakaopulver
- 2 spsk romessens
- krymmel eller kokosmel
Fremgangsmåde
- Smuldr muffins og roulade i grove stykker ned i skålen til køkkenmaskinen eller ned i foodprocessoren.
- Har man ingen køkkenmaskine, kan "dejen" faktisk også laves med en elmixer og lidt tålmodighed. Brug evt. hænderne til at få dejen samlet ordentligt, hvis elmixeren ikke helt kan klare opgaven.
- Tilsæt kakaopulver og romessens og kør til romkuglemassen har samlet sig - det tager op til et par minutter. Hvis det ikke rigtigt vil samle sig, så tilsæt en skefuld hindbærmarmelade - eller en spsk. vand.
- Når massen har samlet sig, deles den i to dele, som trilles til pølser på køkkenbordet - tynde eller tykke pølser, afhængig af om det skal være mini romkugler, som kan hapses i en enkelt bid, eller alm. romkugler.
- Pølserne skæres i passende stykker, som trilles til romkugler og rulles i lidt krymmel eller kokosmel.
- Opbevar romkuglerne på køl i en lufttæt beholder. De kan holde sig en god uges tid, hvis ikke de er spist inden og de kan fryses.
Hvor store er de der 2 romessens? 😉
Heidi – Haha, 2 spsk 😀
Jeg har lige været inde og rette det 🙂
Fornemt, tak!
Det er altid en fornøjelse at læse med her 🙂
Hej, jeg har lige sendt romkugleopskriften til mig selv, man kan jo så eventuelt købe dobbelt op med roulade og muffins, så får man jo mere ud af dejen, tusind tak for god opskrift, jeg er spændt på at vi skal smage mazarinkagen, jeg har bagt den i eftermiddag 😋😋😋😋
Ulla – Dejligt at høre – så håber jeg bare, at det hele bliver en succes 😀
Fantastiske romkugler, fuldstændig som bagerens, nej endnu bedre.
Uhh de er lidt naughty😋
Claus – Så dejligt at høre 😀
God opskrift. Man kan sagtens bruge rigtig rom. Det bliver de ikke ringere af.
Michael – Det kan man nemlig sagtens – det smager skønt 😀
2 spsk står der nu i september 2022, skal der være teske i stedet?
Vicky – Jeg er desværre ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål. 2 spsk hvad? Kakao eller romeessens? Ift. begge dele så har jeg altid brugt 2 spsk, og det har der ikke været ændret på. Hvis du tænker på kommentarsporet, så er det helt korrekt, at jeg havde glemt at tilføje “spsk”, da jeg i sin tid lagde opskriften op, og kun fået skrevet “2”. Men hvis du kigger i mit svar til vedkommende, der gjorde mig opmærksom på det, så fik jeg også lynhurtigt ændret “2” til “2 spsk” 😀
Jeg er alene og kan ikke nå at spise en braddepandekage, derfor har jeg tit kagerester.
I stedet for kakaopulver kommer jeg Nutella i. Jeg kommer også rigtig rom i. Jeg bruger Stroh rom som er god i kager og konfekt.
Nogle gange laver jeg en lille smule marcipan af mandler og glukosesirup, men så kan du selvfølgelig ikke lave dem på 5 min, men de er den ekstra tid værd.
Bente – Nøj, det lyder lækkert. Det er sjældent, at vi har kagerester herhjemme, men jeg har indimellem prøvet at lave romkugler med nutella, og det smager virkelig dejligt 😀
De er bare SÅ gode! Bedre end bagerens.
– Anne
Anne – Det glæder mig, at I kunne lide dem. Har også fået ros fra en af mine klassekammerater, som har prøvet at lave dem, efter jeg postede indlægget 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
De ser super gode ud! Hvis man nu ikke ejer en smart køkkenmaskine, kan man så stadig lave dem?
Stephanie – Jeg ved faktisk ikke, om du kan få romkuglemassen til at samle sig, ved bare at mikse den med en elmikser, men det er da et forsøg værd. Sørg evt. for, at tilsætte lidt ekstra fugt i form af marmelade eller et par spsk vand, så tror jeg måske godt, du kan få massen samlet 🙂
Held og lykke med projektet.
Mange hilsner fra
Anne.
Ja, jeg bruger aldrig foodprocessor, chokolademuffins kan med fordel udskiftes med mazarintærte – den billige til 10 kr. Og så bruger vi nen hel flaske romessens 🙂
Mette – Tak for dine fif, som hermed er givet videre til bloggens læsere 😀
Man kan sagtens samle dem med hånden, ddt har jeg gjort de første gange, men mår jeg laver mange bruger jeg køkkenmaskinen😀
Ja, hvis du ælter godt igennem med hænderne, det har jeg før gjort, med ca. samme opskrift 🙂 men det er virkelig noget fedtet stads.
Trine – Jeg har endnu ikke prøvet med hænderne, men jeg kan sagtens forestille mig, at det kan være en noget klistret affære 😀
Hejsa.
Sikke lækre opskrifter og billeder 🙂 Hvis jeg nu gerne vil bruge rester fra en lækker chokoladekage, hvor mange gram kage skal jeg så bruge?
Venlig hilsen
Tinna
Tinna – Hejsa og mange tak for ros til bloggen 🙂 Jeg er ikke helt sikker på, hvor meget kage du skal bruge, når det er hjemmelavet. Jeg har brugt 600 gr kage, når jeg lægger vægten af muffins og roulade sammen, men både muffins og roulade er jo temmelig svampede og klistrede kager og desuden indeholder rouladen jo en pæn mængde hindbærmarmelade. Derfor skal du nok beregne, at bruge en del hindbærmarmelade – dels for syre, så kagen ikke bliver alt for sød i smagen og dels for at få det hele til at klistre sammen til en formbar masse. Alternativt, kan du spæde med en lille bitte smule vand. Håber du får succes med projektet 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Vand ??? hvad med rom i stedet !
Henrik – Rom er bestemt også en mulighed. Dog når mine smagsløg et punkt, hvor jeg ikke synes, at der skal mere romsmag i romkuglerne – derfor kan det være godt at ty til 1 spsk vand, hvis konsistensen mangler lidt fugt for at kunne samles, men ikke mangler yderligere smag 🙂
Hej Anne
Din opskrift skal klart prøves, jeg bor udenlands, muffins er nemt at finde, men roulade findes ikke, kan jeg nøjes med muffins, eller har du et andet tip?? på forhånd tak
Klaus – Du burde sagtens kunne nøjes med chokolade- og vaniljemuffins og så en god klat hindbærmarmelade. Såååå stor forskel er der jo ikke på en roulade og en lys muffin, hvis man selv tilsætter marmeladen. Håber det lykkes 🙂
Du kan i stedet for hindbærroulade, bruge mandelmel det gør jeg her i Grækenland. 300 gram chokolade muffins, 1 dl mandelmel, 3 spiseskeer hindbærmarmelade og 3 tesker rom og det går fint at ælte i hånden med våde hænder.
Jimmy – Uhhh det lyder som nogle rigtige luksusromkugler – tak for tippet 😀
Hej 🙂 jeg ville lige give et fif til at få dem BEDRE END BEDRE 🙂 ta hindbær marmelade i Romkugle massen
Andreas – Tusind tak for tippet 🙂 Jeg bruger normalt altid hindbærmarmelade i mine hjemmelavede romkugler, undtagen når jeg, som i dette tilfælde, har brugt en hindbærroulade til romkuglemassen. Så bliver det nemlig hindbær nok til mig 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg siger bare: bager gå hjem og læg dig!!! MUMS 🙂
Margit – Og jeg siger, tusind tak for din søde kommentar 🙂
hejj med dig 🙂 jeg har så ikke prøvet at lave dem i nu men vil gøre det her til mortensaften så vi har lidt læggert til kaffen bag efter ..men nok lige et dumt spørsmål.. men kan man fryse dem ned hvis man nu laver en stor portion af gangen 🙂 tusin tak for en super god og inspirerende side
Lotte – Tusind tak for ros til bloggen 🙂 Umiddelbart tror jeg godt, du kan fryse romkuglerne. Men måske skal du bare lave en stor portion og fryse “dejen” i klumper. Og så tø massen op og trille kuglerne efterhånden som du skal bruge den – det tror jeg giver det bedste resultat. Sådan lavede de også romkugler i de bagerier, hvor jeg har arbejdet 🙂
At fryse massen er bestemt den bedste fremgangsmetode, men romkuglerne kan også fryses — hvis man bruger kokos til at vende dem i. Skulle man bruge krymmel, så kan kuglerne blive lidt snaskede med løbende farve.
Jeg har før frosset færdig trøfler ned, ude probĺemer.
Mette – Ja, det kan man sagtens. Det har de blandt andet gjort i alle de bagerier, hvor jeg har arbejdet, da bageren jo ikke står og laver romkugler hver eneste dag. Jeg vil dog anbefale, at man fryser dem uden krymmel – enten en hel klump romkuglemasse eller de trillede romkugler – og så venter med at trille dem i krymmel, til de er optøede. Ellers synes jeg godt, at krymmel og kokos kan blive noget vådt og klistret, når kuglerne tør 😀
Hej
Kan man bruge brombær marmelade har kagerester men ingen hindbær marmelade…og vil gerne hav lidt til kaffen der ikke er tørt og gammelt
Gitte – Altså umiddelbart kan man jo bruge hvilken som helst marmelade, man føler for. Konsistensen bliver den samme. Grunden til, at jeg bruger hindbær er, at den har tilpas meget syre til at opveje den søde kage. Brombærmarmelade er jo ikke helt så syrligt som hindbær, men det kan da ikke skade at prøve 🙂
Jeg er ikke så vil med hindbær, så jeg vælger tit at erstatte hindbærmarmelade og frugt med diverse andre ting.
Når jeg bruger brombær eller solbær marmelade, så tilføjer jeg også 1 teske citronsaft, da jeg er enig i at syrligheden ikke er den samme. Den ekstra væske vil dog ændre konsistensen lidt, så det skal man lige være opmærksom på.
Indlægget har et godt tip om, hvad man gør hvis massen bliver for tør. Skulle den derimod blive for fugtig (og man ikke har lyst til at smutte i supermarkedet efter mere kage), så kan man med fordel tilføje malet havregryn. Det kan males i et kaffekværn — et af de billige med knive istedet for ruller. En foodprocessor kan også bruges. Konsistensen skal være som mel. Fin eller grov er op til en selv. Proteinpulver kan også bruges i mindre mængder. Valleprotein vil give en gummiagtig konsistens, hvis der bruges mere end 1 dl.
Emil – Tusind tak for dine gode tip, som hermed er givet videre på bloggen 😀
Mange hilsner fra
Anne.
Jeg triller mine i smeltet chokolade før jeg triller i krymmel, bare et tip, der smager
Laila – Uhh ja, romkugler vendt i smeltet chokolade er altid godt 😀
Hvor skal man se opskriften? :/
Nederst i indlægget står fremgangsmåden. Eftersom der er tale om lynhurtige romkugler og jeg også nævner, at man skal en tur forbi supermarkedet, vil en decideret opskrift måske være lidt for meget at kalde metoden 🙂
Man kan tilsætte lidt hindbær marmelade for ekstra mums – det kan stærkt anbefales. Det gør også massen en smule mere våd :O)
Tanja – Præcis 🙂 Men som jeg har skrevet i indlægget, så gør jeg det kun, hvis jeg ikke synes, at dejen hænger ordentligt sammen, for dels synes jeg egentlig, at der er hindbærsmag nok i den mængde marmelade, der kommer fra rouladen og så har jeg desværre også nogle gange oplevet, at massen blev lidt for våd i det, så kuglerne ikke holdt faconen, men i stedet stod og sank let sammen, efter jeg havde formet dem 😀
Mange hilsner fra
Anne.
Trøflerne bliver endnu bedre, hvis der tilsættes ca. 2 spsk. chokoladesauce fra Odense Marcipan…
Henriette – Åhhhhhhhhhhhhhhhh, det lyder altså heller ikke dårligt. Det må prøves, næste gang jeg skal lave romkugler 😀
Bruger du piskeris eller dejkrog i køkkenmaskinen, når du laver romkuglerne?
Mette – Jeg bruger faktisk for det meste K-spaden, men hvis ikke man har sådan en, vil jeg foreslå dejkrogen 😀
Hejsa – vil bare lige sige, at
1. man kan sagtens bruge en rest hjemmelavet chokoladekage. Der skal stadig ekstra kakao i
2. man kan sagtens bruge en håndmixer og dejkroge
3. tak for en lækker opskrift, der reddede en halv bradepande chokoladekage fra skralderen 🙂
Bettina – Velbekomme 🙂 Jeg har et par enkelte gange brugt en rest hjemmebagt kage, men som jeg også skriver i indlægget, så er det ikke så ofte, at vi har kagerester herhjemme – det hele bliver ligesom spist 😀 😀
kan man ikke bruge en hindbærroulade med creme, syntes ikke jeg kan finde en uden.
Bente – Jo, du kan sagtens bruge en roulade med creme 🙂 Og du har helt ret, dem uden creme er svære at finde. Det eneste sted jeg er 100 % sikker på, at jeg kan få dem, er i Fakta 😀
Det er en fantastisk dejlig opskrift! Jeg har lavet dem et par gange nu, fordi min kæreste ELSKER romkugler og stort set altid køber dem i weekenden. Og når han synes, de er gode, er de rigtig gode ? Så TAK for opskriften!
Mia – Det glæder mig meget, at du kunne bruge opskriften og at den falder i din kærestes smag 😀 Rigtig god weekend – måske den står på romkugler 😉
Bagerne må ikke bruge kager med creme i deres romkugler, fordi det er svært at styre bakterierne i en masse med creme. Mange bagere bruger æblemarmelade til at regulere smag og konsistens.
Birte – Nu skal jeg jo ikke kunne sige, om der er kommet nye regler, men i de fire bagerier, hvor jeg har arbejdet, er der altid blevet lavet romkugler på det wienerbrød, som ikke blev solgt – også selvom wienerbrødet indeholdt creme og remonce 😀 Til gengæld har jeg aldrig set, at der er blevet brugt æblemarmelade – kun hindbær 😀
Ok! “Min” mester satte os altid til at sortere kager med creme fra. ?. Og levnedsmiddelkontrollen tog altid romkugler med fordi det var der, bakterierne florerede mest, sagde de. Men vi gik nu altid glat igennem kontrollen. ??
Birte – Haha, det kan jeg til gengæld kun give dig ret i – levnedsmiddelkontrollen skulle altid have romkugler og træstammer med 😀 😀
Hvad gør man hvis dejen er blevet for løs?
Thea – Du kan prøve at komme lidt mere kakao i – men pas på, at smagen af kakao ikke bliver for voldsom. Derudover kan du prøve at komme lidt mere kage i dejen, fx et par muffins mere. Og nu ved jeg jo ikke helt præcist, hvor løs romkuglemassen er, men nogle gange kan det også hjælpe, at komme den på køl i et par timer – så bliver den mere fast 😀
Jeg har altid lavet dem med marzarintærte og hindbærroulade. Mums nemme og lækre
Louise – Jeg har godt set udgaven med mazarintærte, men jeg må indrømme, at jeg foretrækker chokolademuffins, som giver en lidt mere chokoladelækker smag til de færdige romkugler 😀
Fed nem “opskrift” at gå efter 🙂
Jeg brugte en hindbærroulade, rester af chokolade- og banankage. De blev rigtig lækre!
Sarah – Det er nemlig dejlig nemt og super at man kan bruge, hvad man nu har 😀
Efter forgæves hindbærroulade-jagt i tre forskellige supermarkeder, endte jeg med at købe fire berlinere med hindbær i Nettos bakeoff-afdeling. Slet ikke noget dumt alternativ. Yum de er lækre ??
Anne – Hold da op, du har været uheldig. Jeg troede, at hindbærroulader var noget, der fandtes i ethvert supermarked – i hvert fald har jeg købt dem både i Fakta, Rema, Føtex og Bilka 😀 Men godt at vide, at berlinere kan bruges som alternativ 😀
Er jeg den eneste der synes at 2 spsk romessens er AAALT for meget? Mine blev helt sprittet, og jeg prøvede forgæves at blande forskellige ting i dejen for at eliminere sprut-smagen, dog uden voldsomt held. Det må være en virkelig “krads” romessens jeg har brugt ???
Nadia – Hmmm…. ja det lyder da som en ret heftig romessens. Det kan være, at “styrken” varierer, for jeg har også oplevet romessenser, hvor jeg var nødt til at tilsætte en hel flaske og det smagte stadig ikke rigtigt af noget. Underligt 😀 😀
Jeg laver dem med Mazarintærte istedet for muffins. Men nu prøver jeg lige med muffins istedet for at se hvilken forskel det gør.
Dennis – Jeg har godt hørt om en udgave med mazarintærte, men personligt kan jeg godt lidt udgaven med muffins, fordi romkuglerne lige får lidt ekstra chokoladesmag 🙂
Jeg tænkte at jeg ville lave dem til mine gæster på søndag – ville det gøre noget at lave dem lørdag, altså både trille og putte krymmel på, også stille dem på køl til dagen efter? Eller hvordan opbevares de bedst?
Tanja – Du kan sagtens lave romkuglerne flere dage i forvejen og bare opbevare dem på køl i en lufttæt bøtte. Faktisk kan de også fryses, men så anbefaler jeg, at man venter med at trille dem i krymmel, til de er optøede. Ellers kan krymlen godt blive “våd” og klistret 🙂
Jeg bruger smeltet 100 gr mørk chokolade 70% og 100 gr revet marcipan og 50 gram hakkede hasselnødder , 1 hindbærroulade, 1 mazarinkage , 1 chokoladekage i gennemsigtig æske fra Netto alle tre slags kager, rigtig rom og lidt ekstra hindbærmarmelade , bagekakao 4-5 spsk , bruger denne masse både til luksus romkugler og lækre træstammer , for megen ros på jobbet når jeg har træstammer med 😋👍
Er der nogle der har prøvet at veje kage mængden? Altså muffins og roulade og kan fortælle hvad de ca vejer. Har en del kage rester i fryseren, men ved ikke lige hvor meget af det jeg skal bruge.
Jeanette – Hvis du vejer en roulade og 4 muffins, så er der ca 600 gr kage. Dog afhænger det hele jo af smag og behag, så måske skal der bruges lidt mere romessens/kakao ift dine kagerester og smagsløg og så vil jeg også anbefale, at du tilsætter lidt hindbærmarmelade, når der ikke bruges en hindbærroulade 😀
Kom lidt appelsin i, så smager den af mere ? bare to små stykker
Tobias – Uhhh det kan være, jeg skal prøve det – jeg plejer ellers at nøjes med hindbærsmagen fra rouladen 😀
Hold da op….de bedste romkugler jeg længe har smagt…jeg bruger altså ægte Rom i mine kugler 🙂 Tak for den nemme opskrift….min store søn er ligeså begejstret som mig.
Pips – Det lyder dejligt – godt at du kunne bruge opskriften 😀 Og ægte rom eller romessens, det bestemmer man jo heldigvis selv – en opskrift er jo ofte kun vejledende og så kan man selv få lov til at lave små ændringer og tilføjelser 😀
Hej. Her hjemme ervi vilde mentrøfler. Jeg laver dem af marzarinkage, hindbær rolade, kakao og lidt hindbærmarmelade. Har prøver den blev lidt tynd, der puttede jeg lidt franskbrød i, så fik den den rigtige koncistent. De blev vild gode
Inger-lise – Ja, man kan bruge stort set hvad som helst til romkugler/trøfler. I flere af de bagerier, hvor jeg har arbejdet, skulle vi ikke bare gemme wienerbrødet, men også usødede croissanter til romkugler, så jeg kan sagtens følge, at de blev gode med lidt blødt franskbrød 😀
Tænker min søn skal ha’ dem med til klassen på deres svampe skovtursjagt 🙂
Hvor store er de ca. hvis der bliver 50stk?
Sussie – Det lyder da som en skøn idé. Mini romkuglerne er på størrelse med en stor hasselnød eller lige til en enkelt mundfuld, så du skal nok beregne 2-3 stk pr. pers 😀
Jeg har lige lavet en portion, men jeg havde dog lidt problemer med at få krymmelen til at sidde fast, så jeg tror jeg vil dyppe dem i overtrækschokolade næste gang inden jeg ruller dem i krymmel.
For, mums de er gode 😀 – ja, jeg var da nødt til at prøvesmage inden mine gæster får lov at få resten i aften 🤣
Janni – Ja, det er altid lækkert med chokolade-dyp 😀
Nu ved jeg godt at jeg lyder negativ, men at skrive “Hjemmelavede romkugler på 5 minutter…” er altså lidt irriterende, når der i opskriften står at det tager 3X så lang tid.
Men de smagte nu godt alligevel 😉
Clickbait – Dejligt at romkuglerne smagte godt alligevel – og du lyder slet ikke negativ, der skal altid være plads til konstruktiv kritik 😀
Grunden til, at jeg har skrevet 5 minutter er, at man faktisk kan lave romkuglerne på 5 minutter, hvis man blot samler “dejen” og triller den til helt normale romkugler.
Jeg har så valgt at trille den til 50 miniromkugler, hvilket i sagens natur tager liiidt længere tid, og derfor har jeg angivet tiden til 15 minutter i selve opskriften med miniromkugler. Dog er tid selvfølgelig altid vejledende i madopskrifter, da nogle arbejder hurtigere eller er mere rutinerede end andre i et køkken 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hejsa
Så er det romkugletid IGEN.
Hvor meget skal jeg gange opskriften op, hvis jeg skal lave en “trøffelslange til ca 30 personer?
Hvor meget er der til i denne opskrift? (Udover 50 små romkugler)
Mia – Portionen giver 8-10 “almindelige” romkugler – hvilket selvfølgelig kommer helt an på, hvor store kugler du triller 🙂 Jeg ville nok lave 4 dobbelt portion, men en triple portion kan måske også gøre det, hvis romkuglerne ikke skal være vildt store 😀
Verdens nemmeste kage 😍 smider aldrig chokoladekage ud igen! Har drømt om præcis denne smag siden jeg var barn! Tak for opskriften 😃
Ann – Det lyder godt – glæder mig at høre 😀
Har lavet små romkugler af kage raster. Er ikke vild med kokos og krymmel, så de blev vendt i mørk chokplade og pyntet med lys chokolade.DET VAR ET HIT..
Laila – Uhhh, det er også godt. Jeg elsker romkugler dyppet i mørk chokolade 😀
I stedet for at rulle dem i krymmel kan man dyppe dem i smeltet chokolade det er fantastisk 😋😋😋
Bonnie – Uhhh ja, det er også godt. Men så kan det vist ikke klares på 5 minutter 😀
Ihhh jamen altså…jeg ELSKER romkugler og ville ønske jeg kunne lave Dem fra min barndom fra bageren,som kostede 1 krone!😄 Jeg har aldrig selv prøvet at lave nogle,men NU,NU gør jeg det altså….i aften😍 jeg SÅ spændt men kan jo læse folk er helt vilde med opskriften,så jeg helt sikker på at De bliver gode😍 jeg har lige fundet dig og hvor er jeg GLAD for det,hold nu op et Mekka af gode,lækre opskrifter du har herinde og selv om jeg nok ikke er skidedygtig i et køkken ser det ud til at jeg sagtens kan være med🙂😉….og hvor er du altså sød i dine svar til folk og så smuk også!! Tusind Tak for alt det du poster til os🙂❤️
Tina – Tusind tak for din meget søde kommentar 🙂
Jeg er så glad for, at jeg kan være med til at inspirere med min blog og mine opskrifter og nu håber jeg selvfølgelig, at romkuglerne kommer til at smage helt fantastisk, så du får lyst til at lave dem igen og igen 😀
Uhmmmmm…. måtte lige lave dem i går da du havde lokket med dem på Instagram. De er LÆKRE! Og i går morges testede jeg også de koldhævede boller.. nøøøj de var supergode! Link blev videresendt!
I morgen skal kanelsneglekagen prøves. 😋😋 Tak for de MANGE gode opskrifter!
Lotte – Velbekomme – hvor lyder det bare lækkert 😀
Dejligt at jeg kan være med til at inspirere med min blog og mine opskrifter 😀
Mums, hvor er det bare en super lækker og nemt opskrift på romkugler. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem 🙂
Lisbeth – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Hej! Har lige lavet en portion romkugler, men synes, at krymmel og kokos har lidt svært ved at hænge på? De virkede ellers fedtede nok🤔
Lisbeth – Hmmm…. har du evt haft dejen i køleskabet? Hvis den er kold, kan det nogle gange knibe med at få krymmel mm til at sidde fast. Og ellers kan du med fordel trille kuglerne ganske let imellem hænderne, når de er vendt i kokos/krymmel. Derved presses det ganske let ind i kuglerne og så bliver det siddende 😀
Skøn og nem opskrift. Du kan evt. også bruge en sjat Cocio cacaomælk som væde. Gir en skøn smag 🙂
Tina – Uhhh, det vidste jeg ikke – det lyder superlækkert. Tak for tippet 😀
Kære Anne-Kathrine.
Jeg skulle da lige prøve at lave dine romkugler i dag, veninden og manden var smagsdommere og de blev begge begejstrede 🙂 Veninden skyndte sig ud at handle ind til dem og mandens udbrud var: ” Bedre end Verdens bedste romkugler!” Tak for dine opskrifter og gode tips <3
Jette – Hvor er det bare dejligt at høre – og fedt at din veninde også lige skulle et smut ud og handle ind 😉
Kan man mon bruge en blender til det? 🤔
Charlotte – Jeg ved ikke, om en blender er stærk nok til at trække blandingen rundt, men hvis dine kagerester er tilpas bløde, burde du kunne bruge en el-mixer eller måske endda hænderne til at ælte romkuglemassen sammen 😀
Kan man fryse dem ned helt færdiglavet med krymmel eller ligende på eller bliver krymmel ødelagt så?
Camilla – Jeg ville nok vente med krymmel. Det er jo fortrinsvist lavet af sukker, og kan derfor godt begynde at “smelte” og blive ret klistret, når romkuglerne optøs 😀
Bruger du en færdigkøbt roulade (og evt. hvilken) eller bager du selv rouladen? Har du erfaring med wienerbrøds rester?
Mette – Jeg bruger som regel en færdigkøbt hindbærroulade, når jeg laver romkugler. Det er ret sjældent, at vi har rester af wienerbrød herhjemme, men i alle de bagerier, hvor jeg har arbejdet, brugte de udelukkende wienerbrød til romkuglerne 😀
Super lækre romkugler. Min niece havde dem med en dag – og NU blir jeg nødt til selv at prøve at “bage”. <3 Tak for opskriften.
Else – Hvor er det altså bare godt at høre – dejligt at du kan bruge opskriften 😀
Smager de meget af rom?
Eller kan man undlade rom?
Carina – Jeg synes ikke, at de smager MEGET af rom. De smager som romkugler nu engang gør. Du kan godt udelade rom, men hvis ikke du vil have rom i romkugler, så tænker jeg måske, at du skal prøve at lave nogle andre kager 😀