Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavede romkugler på 5 minutter…

122 kommentarer
Ideer til studentermad, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Mange opskrifter på hjemmelavede romkugler, eller trøfler om man vil, starter med, at man skal bruge en kagerest. Men hånden på hjertet – hvor tit har man lige en kagerest liggende? Og har man en rest kage, er der sjældent så meget, at der kan fremstilles mere end en enkelt romkugle – i musestørrelse!!!

Så er der de opskrifter, som går ud på, at man først skal bage en kage og derefter fremstille romkuglerne ud fra denne. Og jeg spørger igen – hvem har selvbeherskelse nok til først at bage en stor kage og derefter, når den kommer lækker, duftende og nybagt ud af ovnen, bare at ignorere den, indtil den er blevet så tør, at der kan produceres romkugler?

Denne her opskrift tager udgangspunkt i en tur i supermarkedet, hvor man indkøber en pakke med 4 færdiglavede chokolademuffins (Dancake’s muffins er bløde og svampede og passer fint til formålet) og en hindbærroulade. Den billige uden creme er helt fin til formålet. Dog sker der ikke noget ved at bruge roulade med creme og marmelade.

Det er ikke en tilfældighed, at jeg har valgt chokolademuffins og hindbærroulade. Delsunder bygger chokolademuffins chokoladesmagen i de færdige romkugler og bruger man en hindbærroulade, behøver man ikke bruge hindbærmarmelade til romkugle-massen. Medmindre man er nødt til at tilføje en skefuld, for at få det hele til at binde sammen. Desuden er både muffins og roulade fugtige og svampede og derfor nemme at få til at binde sammen.

Når man først har “grundkagerne” i hus, skal man faktisk ikke bruge andet end en køkkenmaskine eller foodprocessor, lidt god, kraftig kakaopulver, lidt romessens og krymmel til at trille de færdige romkugler i. Nedenstående portion giver 40-50 miniromkugler, som lige kan hapses i en enkelt mundfuld, men man kan selvfølgelig også bare trille massen til romkugler af helt almindelig størrelse. I så fald får man 8-10 romkugler ud af portionen.

4,26 fra 59 stemmer

Hjemmelavede romkugler

Samlet tid15 minutter
Antal: 45 stk

Ingredienser

 • 4 chokolademuffins
 • 1 hindbærroulade
 • 2 spsk kakaopulver
 • 2 spsk romessens
 • krymmel eller kokosmel

Fremgangsmåde

 • Smuldr muffins og roulade i grove stykker ned i skålen til køkkenmaskinen eller ned i foodprocessoren. 
 • Har man ingen køkkenmaskine, kan "dejen" faktisk også laves med en elmixer og lidt tålmodighed. Brug evt. hænderne til at få dejen samlet ordentligt, hvis elmixeren ikke helt kan klare opgaven. 
 • Tilsæt kakaopulver og romessens og kør til romkuglemassen har samlet sig - det tager op til et par minutter. Hvis det ikke rigtigt vil samle sig, så tilsæt en skefuld hindbærmarmelade - eller en spsk. vand.
 • Når massen har samlet sig, deles den i to dele, som trilles til pølser på køkkenbordet - tynde eller tykke pølser, afhængig af om det skal være mini romkugler, som kan hapses i en enkelt bid, eller alm. romkugler. 
 • Pølserne skæres i passende stykker, som trilles til romkugler og rulles i lidt krymmel eller kokosmel.
 • Opbevar romkuglerne på køl i en lufttæt beholder. De kan holde sig en god uges tid, hvis ikke de er spist inden og de kan fryses.
Vil man have ekstra hindbærsmag, så kan man tilsætte lidt hindbærmarmelade til "dejen" men jeg synes nu, at der plejer at være hindbærsmag nok i rouladen. Når først man har lavet romkuglemassen, kan man i stedet for romkugler lave studenterbrød eller træstammer.
 
Subscribe
Notify of
122 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Heidi
10 år siden

Hvor store er de der 2 romessens? 😉

Heidi
10 år siden

Fornemt, tak!
Det er altid en fornøjelse at læse med her 🙂

Ulla Annette Glitfeldt
3 år siden

Hej, jeg har lige sendt romkugleopskriften til mig selv, man kan jo så eventuelt købe dobbelt op med roulade og muffins, så får man jo mere ud af dejen, tusind tak for god opskrift, jeg er spændt på at vi skal smage mazarinkagen, jeg har bagt den i eftermiddag 😋😋😋😋

Claus Bille Nielsen
3 år siden

5 stars
Fantastiske romkugler, fuldstændig som bagerens, nej endnu bedre.
Uhh de er lidt naughty😋

Michael Christensen
3 år siden

God opskrift. Man kan sagtens bruge rigtig rom. Det bliver de ikke ringere af.

Vicky
1 år siden

2 spsk står der nu i september 2022, skal der være teske i stedet?

Bente Kjær Truelsen
2 år siden
Svar  Heidi

Jeg er alene og kan ikke nå at spise en braddepandekage, derfor har jeg tit kagerester.

I stedet for kakaopulver kommer jeg Nutella i. Jeg kommer også rigtig rom i. Jeg bruger Stroh rom som er god i kager og konfekt.

Nogle gange laver jeg en lille smule marcipan af mandler og glukosesirup, men så kan du selvfølgelig ikke lave dem på 5 min, men de er den ekstra tid værd.

A+K/VenterPaaVin
10 år siden

De er bare SÅ gode! Bedre end bagerens.

– Anne

Stephanie
10 år siden

De ser super gode ud! Hvis man nu ikke ejer en smart køkkenmaskine, kan man så stadig lave dem?

Mette
7 år siden

Ja, jeg bruger aldrig foodprocessor, chokolademuffins kan med fordel udskiftes med mazarintærte – den billige til 10 kr. Og så bruger vi nen hel flaske romessens 🙂

Charlotte
1 år siden

Man kan sagtens samle dem med hånden, ddt har jeg gjort de første gange, men mår jeg laver mange bruger jeg køkkenmaskinen😀

Trine
8 år siden

Ja, hvis du ælter godt igennem med hænderne, det har jeg før gjort, med ca. samme opskrift 🙂 men det er virkelig noget fedtet stads.

Tinna Malmberg
10 år siden

Hejsa.

Sikke lækre opskrifter og billeder 🙂 Hvis jeg nu gerne vil bruge rester fra en lækker chokoladekage, hvor mange gram kage skal jeg så bruge?

Venlig hilsen
Tinna

Henrik M
8 år siden

Vand ??? hvad med rom i stedet !

klaus
4 år siden
Svar  Henrik M

Hej Anne

Din opskrift skal klart prøves, jeg bor udenlands, muffins er nemt at finde, men roulade findes ikke, kan jeg nøjes med muffins, eller har du et andet tip?? på forhånd tak

Jimmy
4 år siden
Svar  klaus

5 stars
Du kan i stedet for hindbærroulade, bruge mandelmel det gør jeg her i Grækenland. 300 gram chokolade muffins, 1 dl mandelmel, 3 spiseskeer hindbærmarmelade og 3 tesker rom og det går fint at ælte i hånden med våde hænder.

Andreas falk
9 år siden

Hej 🙂 jeg ville lige give et fif til at få dem BEDRE END BEDRE 🙂 ta hindbær marmelade i Romkugle massen

Margit Kokholm Nielsen
9 år siden

Jeg siger bare: bager gå hjem og læg dig!!! MUMS 🙂

Lotte Aagaard
9 år siden

hejj med dig 🙂 jeg har så ikke prøvet at lave dem i nu men vil gøre det her til mortensaften så vi har lidt læggert til kaffen bag efter ..men nok lige et dumt spørsmål.. men kan man fryse dem ned hvis man nu laver en stor portion af gangen 🙂 tusin tak for en super god og inspirerende side

Emil
8 år siden

At fryse massen er bestemt den bedste fremgangsmetode, men romkuglerne kan også fryses — hvis man bruger kokos til at vende dem i. Skulle man bruge krymmel, så kan kuglerne blive lidt snaskede med løbende farve.

Mette Kragelund
7 år siden

Jeg har før frosset færdig trøfler ned, ude probĺemer.

Gitte brandt
9 år siden

Hej
Kan man bruge brombær marmelade har kagerester men ingen hindbær marmelade…og vil gerne hav lidt til kaffen der ikke er tørt og gammelt

Emil
8 år siden

Jeg er ikke så vil med hindbær, så jeg vælger tit at erstatte hindbærmarmelade og frugt med diverse andre ting.
Når jeg bruger brombær eller solbær marmelade, så tilføjer jeg også 1 teske citronsaft, da jeg er enig i at syrligheden ikke er den samme. Den ekstra væske vil dog ændre konsistensen lidt, så det skal man lige være opmærksom på.

Indlægget har et godt tip om, hvad man gør hvis massen bliver for tør. Skulle den derimod blive for fugtig (og man ikke har lyst til at smutte i supermarkedet efter mere kage), så kan man med fordel tilføje malet havregryn. Det kan males i et kaffekværn — et af de billige med knive istedet for ruller. En foodprocessor kan også bruges. Konsistensen skal være som mel. Fin eller grov er op til en selv. Proteinpulver kan også bruges i mindre mængder. Valleprotein vil give en gummiagtig konsistens, hvis der bruges mere end 1 dl.

Laila
3 år siden

Jeg triller mine i smeltet chokolade før jeg triller i krymmel, bare et tip, der smager

Ungaaq Nielsen
9 år siden

Hvor skal man se opskriften? :/

Tanja
8 år siden

Man kan tilsætte lidt hindbær marmelade for ekstra mums – det kan stærkt anbefales. Det gør også massen en smule mere våd :O)

Henriette
8 år siden

Trøflerne bliver endnu bedre, hvis der tilsættes ca. 2 spsk. chokoladesauce fra Odense Marcipan…

Mette
8 år siden

Bruger du piskeris eller dejkrog i køkkenmaskinen, når du laver romkuglerne?

Bettina
8 år siden

Hejsa – vil bare lige sige, at

1. man kan sagtens bruge en rest hjemmelavet chokoladekage. Der skal stadig ekstra kakao i
2. man kan sagtens bruge en håndmixer og dejkroge
3. tak for en lækker opskrift, der reddede en halv bradepande chokoladekage fra skralderen 🙂

bente
8 år siden

kan man ikke bruge en hindbærroulade med creme, syntes ikke jeg kan finde en uden.

Mia
8 år siden

Det er en fantastisk dejlig opskrift! Jeg har lavet dem et par gange nu, fordi min kæreste ELSKER romkugler og stort set altid køber dem i weekenden. Og når han synes, de er gode, er de rigtig gode ? Så TAK for opskriften!

Birte
7 år siden

Bagerne må ikke bruge kager med creme i deres romkugler, fordi det er svært at styre bakterierne i en masse med creme. Mange bagere bruger æblemarmelade til at regulere smag og konsistens.

Birte
7 år siden

Ok! “Min” mester satte os altid til at sortere kager med creme fra. ?. Og levnedsmiddelkontrollen tog altid romkugler med fordi det var der, bakterierne florerede mest, sagde de. Men vi gik nu altid glat igennem kontrollen. ??

Thea
7 år siden

Hvad gør man hvis dejen er blevet for løs?

Louise
7 år siden

Jeg har altid lavet dem med marzarintærte og hindbærroulade. Mums nemme og lækre

Sarah
7 år siden

Fed nem “opskrift” at gå efter 🙂
Jeg brugte en hindbærroulade, rester af chokolade- og banankage. De blev rigtig lækre!

Anne
7 år siden

Efter forgæves hindbærroulade-jagt i tre forskellige supermarkeder, endte jeg med at købe fire berlinere med hindbær i Nettos bakeoff-afdeling. Slet ikke noget dumt alternativ. Yum de er lækre ??

Nadia
7 år siden

Er jeg den eneste der synes at 2 spsk romessens er AAALT for meget? Mine blev helt sprittet, og jeg prøvede forgæves at blande forskellige ting i dejen for at eliminere sprut-smagen, dog uden voldsomt held. Det må være en virkelig “krads” romessens jeg har brugt ???

Dennis
7 år siden

Jeg laver dem med Mazarintærte istedet for muffins. Men nu prøver jeg lige med muffins istedet for at se hvilken forskel det gør.

Tanja
6 år siden

Jeg tænkte at jeg ville lave dem til mine gæster på søndag – ville det gøre noget at lave dem lørdag, altså både trille og putte krymmel på, også stille dem på køl til dagen efter? Eller hvordan opbevares de bedst?

Pia Dahl
3 år siden

Jeg bruger smeltet 100 gr mørk chokolade 70% og 100 gr revet marcipan og 50 gram hakkede hasselnødder , 1 hindbærroulade, 1 mazarinkage , 1 chokoladekage i gennemsigtig æske fra Netto alle tre slags kager, rigtig rom og lidt ekstra hindbærmarmelade , bagekakao 4-5 spsk , bruger denne masse både til luksus romkugler og lækre træstammer , for megen ros på jobbet når jeg har træstammer med 😋👍

Jeanette
6 år siden

Er der nogle der har prøvet at veje kage mængden? Altså muffins og roulade og kan fortælle hvad de ca vejer. Har en del kage rester i fryseren, men ved ikke lige hvor meget af det jeg skal bruge.

Tobias Petersen
6 år siden

Kom lidt appelsin i, så smager den af mere ? bare to små stykker

Pips
6 år siden

Hold da op….de bedste romkugler jeg længe har smagt…jeg bruger altså ægte Rom i mine kugler 🙂 Tak for den nemme opskrift….min store søn er ligeså begejstret som mig.

Inger-lise
5 år siden

Hej. Her hjemme ervi vilde mentrøfler. Jeg laver dem af marzarinkage, hindbær rolade, kakao og lidt hindbærmarmelade. Har prøver den blev lidt tynd, der puttede jeg lidt franskbrød i, så fik den den rigtige koncistent. De blev vild gode

Sussie
5 år siden

Tænker min søn skal ha’ dem med til klassen på deres svampe skovtursjagt 🙂
Hvor store er de ca. hvis der bliver 50stk?

Janni
2 år siden

Jeg har lige lavet en portion, men jeg havde dog lidt problemer med at få krymmelen til at sidde fast, så jeg tror jeg vil dyppe dem i overtrækschokolade næste gang inden jeg ruller dem i krymmel.
For, mums de er gode 😀 – ja, jeg var da nødt til at prøvesmage inden mine gæster får lov at få resten i aften 🤣

Clickbait
5 år siden

Nu ved jeg godt at jeg lyder negativ, men at skrive “Hjemmelavede romkugler på 5 minutter…” er altså lidt irriterende, når der i opskriften står at det tager 3X så lang tid.
Men de smagte nu godt alligevel 😉

Mia
5 år siden

Hejsa
Så er det romkugletid IGEN.
Hvor meget skal jeg gange opskriften op, hvis jeg skal lave en “trøffelslange til ca 30 personer?
Hvor meget er der til i denne opskrift? (Udover 50 små romkugler)

Ann
5 år siden

Verdens nemmeste kage 😍 smider aldrig chokoladekage ud igen! Har drømt om præcis denne smag siden jeg var barn! Tak for opskriften 😃

Laila Nielsens
5 år siden

Har lavet små romkugler af kage raster. Er ikke vild med kokos og krymmel, så de blev vendt i mørk chokplade og pyntet med lys chokolade.DET VAR ET HIT..

Bonnie Grenick
5 år siden

I stedet for at rulle dem i krymmel kan man dyppe dem i smeltet chokolade det er fantastisk 😋😋😋

Tina Juul
4 år siden

Ihhh jamen altså…jeg ELSKER romkugler og ville ønske jeg kunne lave Dem fra min barndom fra bageren,som kostede 1 krone!😄 Jeg har aldrig selv prøvet at lave nogle,men NU,NU gør jeg det altså….i aften😍 jeg SÅ spændt men kan jo læse folk er helt vilde med opskriften,så jeg helt sikker på at De bliver gode😍 jeg har lige fundet dig og hvor er jeg GLAD for det,hold nu op et Mekka af gode,lækre opskrifter du har herinde og selv om jeg nok ikke er skidedygtig i et køkken ser det ud til at jeg sagtens kan være med🙂😉….og hvor er du altså sød i dine svar til folk og så smuk også!! Tusind Tak for alt det du poster til os🙂❤️

Lotte
4 år siden

Uhmmmmm…. måtte lige lave dem i går da du havde lokket med dem på Instagram. De er LÆKRE! Og i går morges testede jeg også de koldhævede boller.. nøøøj de var supergode! Link blev videresendt!
I morgen skal kanelsneglekagen prøves. 😋😋 Tak for de MANGE gode opskrifter!

Lisbeth
3 år siden

Mums, hvor er det bare en super lækker og nemt opskrift på romkugler. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem 🙂

Lisbeth
3 år siden

Hej! Har lige lavet en portion romkugler, men synes, at krymmel og kokos har lidt svært ved at hænge på? De virkede ellers fedtede nok🤔

Tina Rose Belling
3 år siden

Skøn og nem opskrift. Du kan evt. også bruge en sjat Cocio cacaomælk som væde. Gir en skøn smag 🙂

Jette
3 år siden

Kære Anne-Kathrine.
Jeg skulle da lige prøve at lave dine romkugler i dag, veninden og manden var smagsdommere og de blev begge begejstrede 🙂 Veninden skyndte sig ud at handle ind til dem og mandens udbrud var: ” Bedre end Verdens bedste romkugler!” Tak for dine opskrifter og gode tips <3

Charlotte
3 år siden

Kan man mon bruge en blender til det? 🤔

Camilla
2 år siden

Kan man fryse dem ned helt færdiglavet med krymmel eller ligende på eller bliver krymmel ødelagt så?

Mette
1 år siden

Bruger du en færdigkøbt roulade (og evt. hvilken) eller bager du selv rouladen? Har du erfaring med wienerbrøds rester?

Else
1 år siden

5 stars
Super lækre romkugler. Min niece havde dem med en dag – og NU blir jeg nødt til selv at prøve at “bage”. <3 Tak for opskriften.

Carina
1 år siden

Smager de meget af rom?
Eller kan man undlade rom?