Har I endnu ikke prøvet en helstegt kylling tilberedt i airfryer, så er I simpelthen nødt til at prøve det. Såfremt I har en airfryer, selvfølgelig. Saftigt kød, der nærmest bare falder af benene, og supersprødt skind. Hvad mere kan man næsten ønske sig af en kylling?
Kylling i airfryer opskrift.
Som med så mange andre lækre madretter, så er det supernemt at tilberede en hel kylling i airfryer. Og tilberedningstiden bliver oven i købet nedbragt med ca 25 minutter fra 75 minutter (i ovn) til 50 minutter.
Der er dog den begrænsning, at man i sagens natur ikke kan tilberede en større kylling end airfryeren tillader. Og det vil i mit tilfælde sige en kylling på 1300-1400 gr. Men en kylling på ca 1300 gram er nu også ret passende til 4 personer og mere end rigeligt til os 2 herhjemme. Men så har vi jo lækre rester.
Tip! Se mine bedste tips til kylling i airfryer + sauce under opskriften.
Kylling i airfryer
Ingredienser
- 1 fersk kylling (ca 1200-1400 gr)
- 15 gr smeltet smør (kan udelades)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Rengør kyllingen for evt. urenheder og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
- Pensl kyllingen med smeltet smør og drys med salt og peber.
- Placer kyllingen i airfryeren med brystet nedad. Pres evt lidt ned på ryggen af kyllingen, hvis det kniber med plads i højden.
- Steg kyllingen i 25 minutter ved 180 °C.
- Vend herefter kyllingen med brystet op og steg i yderligere 25 min ved 180 °C. Skal skindet være ekstra sprødt, så øg evt. temp. til 200 °C de sidst 5 minutter.
- Kyllingen er færdig, når skindet er gyldent og sprødt, og lårene nemt slipper. Tilberedningstiden kan dog variere fra airfryer til airfryer.
- Udskær kyllingen og server evt. med agurkesalat og kartofler eller rugbrød.
Tips til opskriften.
Ovenstående opskrift på kylling i airfryer er helt simpel, og kyllingen er kun penslet med smør og lidt salt og peber. Man kan dog sagtens bruge en kryddersmør eller pensle kyllingen med BBQ sauce, hvis man ønsker ekstra smag. Kyllingen kan også drysses med krydderier, fx paprika eller all round mix.
Har man en god, stor airfryer, så kan man lægge kartofler eller grøntsager/rodfrugter skåret i mundrette stykker ved kyllingen, når den vendes. På den måde er tilbehøret og kødet færdigt på samme tid og kartofler/grøntsager får en skøn smag. Vend dem evt. med lidt olie og salt og peber eller krydderier.
Se også – Flæskesteg i airfryer I Forloren hare I Frikadeller
Sauce til kyllingen.
Helstegt kylling med brun sauce, kartofler og agurkesalat er jo en klassiker. Og vil man gerne have sauce, så kan man hælde lidt vand (ca ½ liter) i bunden af airfryeren sammen med kyllingen og bruge det til saucen. Hold øje med at al vandet ikke fordamper under stegningen, og spæd evt. med lidt ekstra.
Der er en løs rist i bunden af min airfryer (Dual Blaze fra Cosori), så kyllingen ligger over vandet. Medfølger der ikke en rist til airfryeren, så kan man evt. eksperimentere med at lægge en løs rist i bunden af skuffen. Dog skal kyllingen selvfølgelig stadig kunne være der i højden. Man kan også bare hælde lidt vand ved kyllingen, men så vil undersiden selvfølgelig ikke blive helt sprød.
Tilberedning af sauce.
Når kyllingen er færdigstegt, hældes fonden fra bunden af airfryeren over i en gryde og evt. ujævnheder sies fra. Er der meget fedt på toppen, så kan lidt af det også fjernes vha en spiseske.
Bring gryden med fond i kog og jævn fonden med lidt maizena opløst i vand, saucejævner eller en meljævning. Smag saucen til med fløde eller mælk og et nip sukker, ribsgelé, balsamico eller lignende samt salt og peber. Juster evt. farven med lidt saucekulør og så er saucen klar.
Ser lækkert ud 😋
Hvilken airfryer har du?
Tina – Jeg har en Dual Blaze fra Cosori 😀
Bruger du kyllinge programmet på din Dual Blaze? I øvrigt en skøn airfryer med vildt mange muligheder 😊. Og tak for opskrift 😊.
Ebba – Ja, du har helt ret i, at det er en skøn airfryer, og jeg er meget glad for den 😀 Ift. maskinen, så har jeg ikke brugt kyllingeprogrammet endnu – det var lidt for kort og for hård varme til en hel kyllingesteg, vurderede jeg 😀
Hej Anne-Kathrine
Overvejer at købe samme airfryer som din. Er det ok, at spørge hvorfor du valgte netop Dual Blaze fra Cosori?
Og 1000 tak for din altid inspirerende blog.
De bedste hilsner
Sanne
Sanne – Jeg valgte faktisk en Dual Blaze, fordi jeg faldt for det med de 2 varmelegemer, som gør, at varmen endnu bedre kan sendes rundt i maskinen. Jeg havde læst mig til, at i andre airfryere skal man vende skuffen halvejs igennem tilberedningstiden, for at få maden tilberedt jævnt, men det er ikke nødvendigt med en Dual Blaze.
Og så havde størrelsen selvfølgelig også lidt at sige, for selvom vi kun er 2 herhjemme, så vil jeg gerne lave både flæskesteg og helstegt kylling i airfryeren 😀
Så har jeg lavet kylling i airfryeren. Det duer bare🤩
Olevina – Ja, kyllingen bliver så superlækker og saftig i airfryeren 😀
Jeg har også lige lavet det til familiens store ros 🙂
Med lidt vand i bunden var der til en super lækker sovs også 🙂
Jens – Dejligt at høre, at det blev en succes. Kylling i airfryer er også et stort hit herhjemme 😀
Skal de.n varmes op før eller lægges kyllingen i med det samme
Bue – Jeg kommer kyllingen i en kold airfryer, men de fleste airfryere kan opvarmes på ganske få minutter, så det bestemmer man jo selv 😀
Hej kan man evt komme pommes frites ned til kyllingen de sidste 10 mminutter eller er der andre tips mvh bue
Bue – Det kan du sagtens – sørg for at der ikke ligger væde i bunden af airfryeren, som rører ved fritterne. Så bliver de bløde. Alternativt kan du lægge små, skrubbede kartofler (vend med lidt olie og salt) ned til kyllingen i de sidste 15-20 minutter af tilberedningen 😀
Angående kyllingen i airfryer
Prøv at skære ryggen af så fylder den ikke så meget kan steges uden at vendes vil jeg tro
Sådan gør jeg med min and så har jeg lidt mere til at lave sovs af ved siden af
Knud – Tusind tak for tippet – jeg har stadig til gode at lave and i min airfryer, og var faktisk i tvivl om, hvorvidt den kunne være der. Men det kan være, at vejen frem er at skære ryggen af 😀
Skal brystet så vende op eller ned, hvis man ikke vender den
Kylling med ris og karrysovs er også et hit
Tommy – Ja, det er også en virkelig lækker kombination 😀
Du skriver at en hel kylling kun skal have 30 min i æirfri, ved ikke hvordan det staves.
Men i opskriften er du oppe på 70 min???
Lise-Lotte – Nu har jeg læst tekst og opskrift igennem 3 gange, og jeg kan simpelthen ikke få øje på, hvor jeg skriver hverken 30 minutter i airfryer eller 70 minutter i airfryer? Derimod skriver jeg, at man kan nedbringe tilberedningstiden med 25 minutter fra 75 minutter til 50 minutter. Og i selve opskriften giver jeg kyllingen 25 minutter, hvorefter jeg vender den, og giver den yderligere 25 minutter 😊😊