Der er formentlig andre end mig, der har en liste med retter, som altid hitter, når tiden er knap og maden godt må være nem og lidt hurtig at tilberede. Jeg kan i hvert fald ikke se mig fri for, at have sådan en liste. Om ikke fysisk, så i hvert fald lagret et eller andet sted i min hjerne. Og på den liste finder man selvfølgelig kyllingebryst med pikantost og skinke. En supernem måde et pifte et kyllingebryst op på, uden at det bliver tørt og kedeligt.
Se også – Kalkunbryst med pikantost og bacon I Flødekartofler med pikantost I Hakkebøffer i fad med pikant sauce
Kyllingebryst med pikantost og skinke – den nemmeste opskrift.
Jeg er ret sikker på, at kyllingebryst med pikantost og skinke (eller bacon) jævnligt er på menuen rundt omkring. Af samme grund har opskriften faktisk heller ikke ramt bloggen tidligere. Men skulle der nu alligevel sidde nogen derude, der har denne her lækkerbisken til gode, så får I altså opskriften nu. Og den er virkelig simpel.
Man kan enten vælge et skære en lomme i siden af kyllingebrystet, eller man kan skære 3-4 dybe snit. Lidt ligesom når man laver hasselback kartofler. Begge metoder fungerer lige godt og i bund og grund afhænger det nok lidt af kyllingebrystets tykkelse. Snittene fyldes med pikantost – eller en anden lækker flødeost – og så skal kyllingen vikles ind i lufttørret skinke og steges i ovnen. Det er faktisk det hele.
Vi spiste kyllingebrysterne med en ordentlig omgang ovnbagte rodfrugter med timian og honning. Det er jo lige sæson nu. Og derudover var det dejlig nemt, fordi ovnen alligevel var i gang. Derudover kan man jo vælge at lave en lækker pastasalat med grøntsager som tilbehør, hvis der skal lidt ekstra grønt til. Og hjemmelavede flødekartofler, hvis der skal dobbelt op på alt det gode.
Jeg synes ikke, at det er nødvendigt med sauce, da pikantosten i kyllingen smelter og bliver dejlig cremet. Men skal der alligevel lidt dyppelse til, så kan jeg anbefale en lækker, kold sauce eller dressing, fx en kold bearnaise dressing. Og alternativ en hjemmelavet paprikasauce eller favoritsauce med tomat, der passer noget så godt til kylling.
Kyllingebryst med pikantost og skinke
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst uden skind
- 100 gr gul pikantost (andre slags flødeost kan også bruges)
- 8 skv lufttørret skinke (fx serrano eller parmaskinke)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær 3-4 dybe snit i hvert kyllingebryst men uden at skære helt igennem.
- Fordel pikantosten i snittene - det kan være nemmest med en smørekniv.
- Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Vikl herefter 2 skiver lufttørret skinke rundt om hvert kyllingebryst og placer dem i et ildfast fad med lukningen nedad.
- Steg kyllingen i ovnen ved 175 °C (varmluft) i 30-40 minutter, indtil kyllingen er gennemtilberedt og skinken let sprød. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på kyllingebrysterne.
- Pynt evt. med friskhakket persille og server med ristede kartofler, ovnbagte rodfrugter eller salat.
Skønne variationer.
Ovenstående opskrift er den helt simple udgave, men selvfølgelig kan man lave variationer. Som sagt kan man bruge andre former for flødeost end pikant. Og den lufttørrede skinke kan erstattes af 2-3 skiver bacon. Men derudover kan man også komme lidt ekstra fyld i kyllingebrysterne. Man kan fx røre flødeosten sammen med grofthakkede oliven, syltede hvidløg, soltørrede tomater eller lignende.
En håndfuld friske krydderurter efter smag, som pakkes imellem kylling og skinke er også et hit. Og er man mange, så kan man bruge kalkunbryst i stedet for kyllingebryst og lave et helstegt kalkunbryst med pikantost og bacon (eller skinke). Mulighederne er virkelig mange og fælles for dem alle er, at der er tale om nem og lækker hverdags, der kan klargøres på ganske kort tid, og efterfølgende bare kan passe sig selv i ovnen.