Efterår rimer på suppe. Og navnlig i den sidste tid er vi blevet rigtig gode til at spise suppe en gang om ugen herhjemme Ikke kun de kendte efterårsklassikere som gulerodssuppe, græskarsuppe og kartoffelsuppe. For jeg forsøger også at grave opskrifter og ideer til suppe frem, som jeg ikke lige umiddelbart har stiftet bekendtskab med tidligere, fx en lækker mexicansk suppe med majs og bacon.
Jeg kan egentlig godt lide en skål varm suppe. Serveret med lidt godt brød er det rigtig efterårsmad, som både varmer og hygge. Men for at det ikke skal blive alt for blødt at spise, vil jeg gerne have lidt at tygge på. Og måske også lidt forskellige strukturer i suppen.
Det er der så rigeligt i denne her lækre mexicanske grøntsagssuppe, som vi fik til aftensmad i går og som er fuld af kartofler, gulerødder og majs. Smagen er let krydret og fløden giver en dejlig cremet konsistens. Men hvis man ikke er til krydret mad, kan man jo bare bruge lidt mindre chili.
Dette her er bestemt en suppe som vil blive lavet igen. Dog ikke lige næste gang, for der har jeg planer om en suppe med ristede kartofler og majs. Desuden har jeg et butternut græskar liggende, som trænger til at blive spist. Så måske ender det også med at blive forvandlet til en dejlig, varmende efterårssuppe.
Mexicansk suppe med bacon og majs
Ingredienser
- 100 gr bacon i tern
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 300 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
- 3 gulerødder (skrællede og skåret i tern)
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 ds hakkede tomater
- 8 dl grøntsagsbouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
- 1 ds majs
- 2½ dk madlavnings- eller piskefløde
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg bacontern sprøde i en gryde. Tag herefter bacon op og stil det til side.
- Sauter forårsløg, kartofler og gulerødder i baconfedtet i et par minutter. Krydr herefter med paprika og chili.
- Tilsæt hakkede tomater og bouillon og lad suppen simre i ca. 15 minutter.
- Tilsæt majs og fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
- Server suppen med sprød bacon på toppen og evt. et drys forårsløg.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Suppen kan desuden fryses.
Den ser spændende ud og passer lige ind i Low FODMAP, som jeg spiser efter. (Bortset fra madlavningsfløden, men den kan jo nemt erstattes med lidt rigtig fløde)
Den tror jeg skal prøves snart.
God Weekend
Kh.
Anne-Marie
Anne-Marie – Det er i hvert fald en virkelig skøn suppe og eftersom originalen var med rigtig fløde i, kan det sagtens lade sig gøre 🙂
Og rigtig god weekend til dig også.
Kærlig hilsen
Anne.
Mmm, det lyder godt! Jeg må også snart få lavet nogle supper, nu hvor kulden begynder at trænge sig på 🙂
Piskeriset – Suppe er godt, når der er koldt. Jeg synes selv, vi er blevet rigtig gode til at spise suppe en gang om ugen, men nu må vi jo se, om det holder ved 🙂
Den smager virkelig, virkelig godt! Den er nu blevet en fast del på madplanen.
Mari – Uhhh ja, den suppe er vi også meget glade for 😀
1 pk bacon i strimler eller skiver = 150 eller 300 gram ?
Klaus – Det bestemmer man helt selv. Bacon skal kun bruges som pynt på toppen af suppen, så det afhænger af, hvor meget bacon man gerne vil have 🙂
Det er den BEDSTE suppe. TAK 🙂
Gitte – Velbekomme – dejligt at høre 😀