Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mexicansk suppe med bacon og majs.

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Mexicansk mad, Opskrifter, Suppe, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Efterår rimer på suppe. Og navnlig i den sidste tid er vi blevet rigtig gode til at spise suppe en gang om ugen herhjemme Ikke kun de kendte efterårsklassikere som gulerodssuppe, græskarsuppe og kartoffelsuppe. For jeg forsøger også at grave opskrifter og ideer til suppe frem, som jeg ikke lige umiddelbart har stiftet bekendtskab med tidligere, fx en lækker mexicansk suppe med majs og bacon.

Jeg kan egentlig godt lide en skål varm suppe. Serveret med lidt godt brød er det rigtig efterårsmad, som både varmer og hygge. Men for at det ikke skal blive alt for blødt at spise, vil jeg gerne have lidt at tygge på. Og måske også lidt forskellige strukturer i suppen.

Det er der så rigeligt i denne her lækre mexicanske grøntsagssuppe, som vi fik til aftensmad i går og som er fuld af kartofler, gulerødder og majs. Smagen er let krydret og fløden giver en dejlig cremet konsistens. Men hvis man ikke er til krydret mad, kan man jo bare bruge lidt mindre chili.

Dette her er bestemt en suppe som vil blive lavet igen. Dog ikke lige næste gang, for der har jeg planer om en suppe med ristede kartofler og majs. Desuden har jeg et butternut græskar liggende, som trænger til at blive spist. Så måske ender det også med at blive forvandlet til en dejlig, varmende efterårssuppe.

5 fra 2 stemmer

Mexicansk suppe med bacon og majs

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr bacon i tern
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 300 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 3 gulerødder (skrællede og skåret i tern)
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 ds hakkede tomater
  • 8 dl grøntsagsbouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • 1 ds majs
  • dk madlavnings- eller piskefløde
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Steg bacontern sprøde i en gryde. Tag herefter bacon op og stil det til side.
  • Sauter forårsløg, kartofler og gulerødder i baconfedtet i et par minutter. Krydr herefter med paprika og chili.
  • Tilsæt hakkede tomater og bouillon og lad suppen simre i ca. 15 minutter.
  • Tilsæt majs og fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  • Server suppen med sprød bacon på toppen og evt. et drys forårsløg.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Suppen kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie
10 år siden

Den ser spændende ud og passer lige ind i Low FODMAP, som jeg spiser efter. (Bortset fra madlavningsfløden, men den kan jo nemt erstattes med lidt rigtig fløde)
Den tror jeg skal prøves snart.

God Weekend
Kh.
Anne-Marie

Piskeriset
10 år siden

Mmm, det lyder godt! Jeg må også snart få lavet nogle supper, nu hvor kulden begynder at trænge sig på 🙂

Mari
8 år siden

Den smager virkelig, virkelig godt! Den er nu blevet en fast del på madplanen.

Klaus Abldgaard
4 år siden

1 pk bacon i strimler eller skiver = 150 eller 300 gram ?

Gitte Faarbech
3 år siden

Det er den BEDSTE suppe. TAK 🙂