Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Gulerodssuppe med pikantost.

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Det her gulerodssuppe med pikantost er en af de mest enkle supper, jeg kender. Indrømmet, de fleste grønsagssupper er relativt enkle at gå til, men jeg synes bare, denne her på en eller anden måde er endnu nemmere. Måske har det noget at gøre med, at jeg stort set har opskriften i hovedet og at jeg altid bruger økologiske gulerødder. Så modsat andre grønsagssupper, hvor der godt kan være en del arbejde med rengøringen af grønsagerne, så bliver gulerødderne til denne her suppe bare skyllet og skåret i skiver med hud og hår, inden de kommes i gryden. Benyttes der ikke økologiske gulerødder, ville jeg nok skrælle dem først, men nu er det jo heller ikke fordi, at det tager såååå lang tid 🙂

Det her er ikke nogen kæmpestor portion suppe, for vi er jo kun Morten og mig herhjemme og man kan sagtens få 4 pænt store skålfulde ud af portionen. Spiser man brød eller lignende ved siden af, så er jeg sikker på, at de fleste nok skal blive mætte og serverer man suppen som forret, er der selvfølgelig slet ingen problemer. Vi spiste et lækkert, italiensk brød til suppen og blev rigeligt mætte, men er man 4 meget sultne personer, så skal man måske lige overveje at lave halvanden portion af nedenstående opskrift.

Suppen har en flot, orange farve, en dejlig varme fra krydderierne og en mild smag af karamelliseret gulerod og løg. Og så passer den altså bare helt perfekt til en grå efterårsdag, hvor regnen siler ned og man trænger til noget hurtig aftensmad, som varmer helt ud i tæerne, når man kommer hjem. Jeg synes personligt, at pikantosten er med til at give suppen et ekstra “pift” og en skøn smag, men nu er jeg også mere end almindeligt begejstret for pikantost. Er man ikke helt så meget til pikantost som mig, så kan suppen sagtens afrundes med en pakke flødeost naturel eller bare en sjat fløde.

4,25 fra 8 stemmer

Gulerodssuppe med pikantost

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (skrællede og hakkede)
  • 2 løg (skrællede og hakkede)
  • 1 rød peberfrugt (renset og skåret i grove tern)
  • 5-6 mellemstore gulerødder (skyllede og skåret i skiver)
  • 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (evt. vand + 2 bouillonterninger)
  • 200 gr gul pikantost (eller flødeost naturel)
  • 2 tsk paprika
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg og løg heri.
  • Når løgene er klare tilsættes peberfrugt og gulerødder og de steges i et par minutter.
  • Hæld bouillon over grønsagerne i gryden, læg låg på og lad det hele simre i ca. 20 minutter, til gulerødderne er møre.
  • Tilsæt pikantost og paprika til gryden og blend suppen glat og cremet med en stavblender.
  • Smag til med salt og peber og varm suppen godt igennem.
  • Server suppen rygende varm med godt brød til.
Skal suppen "bide lidt fra sig", så kan man tilsætte en frisk, renset chili i små tern til gryden sammen med peberfrugten. Man kan også bruge lidt chilipulver efter smag. 
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jytte henningsen
5 år siden

Super dejlig gulerodssuppe,din opskrift kan varmt anbefales,lavet og spist den i dag ,
Har også lige lavet din skinke stang super
Hilsen Jytte

Jette Schmidt
4 år siden

En super god gulerodssuppe, jeg vil lave den til forret for 10 venner på fredag.hvad er vægten på gulerødder ikke i stk.
Jette

jytte henningsen
5 år siden

kan din dejlige gulerodssuppe fryses ???
tag for dine gode madplaner
hilsen Jytte

jytte
4 år siden

godt Nytår

tak for dine gode opskrifter, ved ikke hvilke jeg skal fremhæve, da de så at sige alle er gode,
opskrifterne er stor inspirations kilde til min madlavning, nogle gange bruger jeg dem som de er andre gange laver jeg dem lidt om,
tusinde tak
vh Jytte

susanne ibsen
3 år siden

5 stars
Hej:)
Jeg har lige lavet suppen – fulgte opskriften nøje og jeg synes den er lidt til den tynde side! Er din også det? Den er lavet til ære for mit barnebarn på snart 12 år som er vegetar, og hvis det kun var til os havde jeg også snuppet chilli☺️
Skal serveres i morgen, har du et bud på at gøre den bare lidt tykkere? PS smager dejligt😋
Vh susanne