Det her gulerodssuppe med pikantost er en af de mest enkle supper, jeg kender. Indrømmet, de fleste grønsagssupper er relativt enkle at gå til, men jeg synes bare, denne her på en eller anden måde er endnu nemmere. Måske har det noget at gøre med, at jeg stort set har opskriften i hovedet og at jeg altid bruger økologiske gulerødder. Så modsat andre grønsagssupper, hvor der godt kan være en del arbejde med rengøringen af grønsagerne, så bliver gulerødderne til denne her suppe bare skyllet og skåret i skiver med hud og hår, inden de kommes i gryden. Benyttes der ikke økologiske gulerødder, ville jeg nok skrælle dem først, men nu er det jo heller ikke fordi, at det tager såååå lang tid 🙂
Det her er ikke nogen kæmpestor portion suppe, for vi er jo kun Morten og mig herhjemme og man kan sagtens få 4 pænt store skålfulde ud af portionen. Spiser man brød eller lignende ved siden af, så er jeg sikker på, at de fleste nok skal blive mætte og serverer man suppen som forret, er der selvfølgelig slet ingen problemer. Vi spiste et lækkert, italiensk brød til suppen og blev rigeligt mætte, men er man 4 meget sultne personer, så skal man måske lige overveje at lave halvanden portion af nedenstående opskrift.
Suppen har en flot, orange farve, en dejlig varme fra krydderierne og en mild smag af karamelliseret gulerod og løg. Og så passer den altså bare helt perfekt til en grå efterårsdag, hvor regnen siler ned og man trænger til noget hurtig aftensmad, som varmer helt ud i tæerne, når man kommer hjem. Jeg synes personligt, at pikantosten er med til at give suppen et ekstra “pift” og en skøn smag, men nu er jeg også mere end almindeligt begejstret for pikantost. Er man ikke helt så meget til pikantost som mig, så kan suppen sagtens afrundes med en pakke flødeost naturel eller bare en sjat fløde.
Gulerodssuppe med pikantost
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg (skrællede og hakkede)
- 2 løg (skrællede og hakkede)
- 1 rød peberfrugt (renset og skåret i grove tern)
- 5-6 mellemstore gulerødder (skyllede og skåret i skiver)
- 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (evt. vand + 2 bouillonterninger)
- 200 gr gul pikantost (eller flødeost naturel)
- 2 tsk paprika
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg og løg heri.
- Når løgene er klare tilsættes peberfrugt og gulerødder og de steges i et par minutter.
- Hæld bouillon over grønsagerne i gryden, læg låg på og lad det hele simre i ca. 20 minutter, til gulerødderne er møre.
- Tilsæt pikantost og paprika til gryden og blend suppen glat og cremet med en stavblender.
- Smag til med salt og peber og varm suppen godt igennem.
- Server suppen rygende varm med godt brød til.
Super dejlig gulerodssuppe,din opskrift kan varmt anbefales,lavet og spist den i dag ,
Har også lige lavet din skinke stang super
Hilsen Jytte
Jytte – Hvor er det bare dejligt at høre, at både suppe og skinkestang faldt i din smag 🙂
En super god gulerodssuppe, jeg vil lave den til forret for 10 venner på fredag.hvad er vægten på gulerødder ikke i stk.
Jette
Jette – Jeg har lige prøvet at veje et par af mine egne mellemstore gulerødder, og de vejer typisk ca 65-70 gr pr stk 😀
kan din dejlige gulerodssuppe fryses ???
tag for dine gode madplaner
hilsen Jytte
Jytte – Det kan den i hvert fald – og tak for din søde hilsen 🙂
godt Nytår
tak for dine gode opskrifter, ved ikke hvilke jeg skal fremhæve, da de så at sige alle er gode,
opskrifterne er stor inspirations kilde til min madlavning, nogle gange bruger jeg dem som de er andre gange laver jeg dem lidt om,
tusinde tak
vh Jytte
Jytte – Tusind tak for din søde hilsen. Hvor er det bare dejligt at høre, at jeg kan være med til at inspirere med min blog og mine opskrifter 🙂
Og rigtig godt nytår til dig også 🙂
Hej:)
Jeg har lige lavet suppen – fulgte opskriften nøje og jeg synes den er lidt til den tynde side! Er din også det? Den er lavet til ære for mit barnebarn på snart 12 år som er vegetar, og hvis det kun var til os havde jeg også snuppet chilli☺️
Skal serveres i morgen, har du et bud på at gøre den bare lidt tykkere? PS smager dejligt😋
Vh susanne
Susanne – Jeg er lidt i tvivl, når du skriver tynd, for mener du konsistens eller smag? Hvis det er konsistensen, så må jeg indrømme, at jeg ikke bryder mig ret meget om blendede supper, der er så tykke, at de nærmest minder om grød, og efterlader en fordybning i tallerkenen, når man tager en skefuld, i stedet for at flyde sammen.
Men ønsker man sådan en konsistens, så kan man sagtens bruge mindre vand en anden gang, og størrelsen på gulerødder har selvfølgelig også lidt at sige. Du kan evt. koge et par ekstra gulerødder i tern, komme dem i suppen og give det hele en tur med stavblenderen, hvis du ønsker din nuværende suppe tykkere 🙂