Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mørbrad i fad med bacon og champignons.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Jeg skal da lige love for, at vi er vendt hjem fra sol og varme i Marmaris til de barske realiteter og dansk “sommervejr” med skyer, regn og blæst. Vi er selvfølgelig en smule kuldskære ovenpå en skøn uge sydpå. Og selvom menuen måske burde stå på lette sommerretter, så tog jeg i går konsekvensen og lavede en rigtig god omgang mørbrad i fad. Den helt klassiske udgave med svinemørbrad, champignons, peberfrugt, bacon, tomat-flødesauce og paprika. Det både smagte fantastisk og gav varmen noget så dejligt.

Se også – Paprikagryde med mørbrad I Paprikagryde med kylling og bacon I Hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce

Mørbrad i fad – min bedste opskrift.

Mørbrad i fad er supernemt at lave og så er det sådan lidt “luksus til hverdag”. I hvert fald hjemme hos os. Også selvom svinemørbrad efterhånden kan købes til meget billige penge. For mit vedkommende ville jeg dog ikke på noget tidspunkt tøve med at servere mørbrad i fad i weekenden eller til gæster. Gerne med en lækker salat og dampede grønsager til udover ris eller ristede kartofler.

Vil man bruge mørbrad i fad som gæstemad, så har retten den kæmpe fordel, at den kan forberedes i god tid. Fx dagen i forvejen. Så skal fadet blot stå på køl, indtil det skal i ovnen. Man skal dog være opmærksom på tilberedningstiden. Den skal måske forlænges lidt, så retten når at blive hel gennemvarm inden servering. Der er jo trods alt forskel på at bage et fad med lun sauce, kød og grønsager og så et fad, som har stået på køl i 12-24 timer.

Vil man være på den helt sikre side, så tjek evt. temperaturen i midten af fadet med et stegetermometer. Man kan desuden dække til med lidt stanniol, hvis overfladen begynder at blive for mørk.

3,97 fra 32 stemmer

Mørbrad i fad

Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr bacon i tern
  • 1 stk svinemørbrad (afpudset)
  • 1 stk peberfrugt (hakket)
  • 100 gr champignons (skåret i skiver)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 stk løg (hakkede)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk paprika
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 1 dl mælk (eller ekstra madlavningsfløde)
  • 2 spsk ketchup (kan erstattes af 1 nip sukker)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Steg bacontern let på en stegepande. De skal ikke være helt gennemstegte, da de også skal i ovnen. Læg dem herefter på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.
  • Skær mødbraden i skiver á ca 2 cm's tykkelse. Bank skiverne let flade med hånden og brun dem herefter i baconfedtet på panden. Læg mørbradstykkerne i et ildfast fad og drys med salt og peber.
  • Kom champignons og peberfrugt på panden – den skal ikke rengøres først. Sauter et par minutter til væden er fordampet. Hæld efterfølgende grønsagerne over mørbraden i fadet.
  • Kom hvidløg og løg på panden og steg dem klare. Sidder løgene fast i panden, så tilsæt en smule fedtstof.
  • Kom hvedemel og paprika på panden sammen med løgene og rør rundt, så det hele fordeles. Tilsæt herefter hakkede tomater, madlavningsfløde og mælk.
  • Bring panden i kog og lad saucen koge et par minutter til den tykner let. Smag herefter til med ketchup/sød chilisauce eller sukker, salt og peber.
  • Hæld saucen over mørbrad og grønsager i fadet og afslut med stegte bacontern på toppen. Bag fadet ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter indtil baconternene er sprøde.
  • Drys evt. med hakket persille og server med ris eller ristede kartofler og dampet grønt.

Skønne variationer.

Mørbrad i fad minder for øvrigt en hel del om en klassisk mørbradgryde. Eller paprikagryde, som vi også kalder det. Og man bruger selvfølgelig bare de grønsager, som man allerbedst kan lide. Eller de grønsager, som man har liggende i køleskabet i forvejen. Bryder man sig ikke om champignons, så kan man udelade dem eller bruge lidt ekstra peberfrugt osv osv. Man kan desuden riste små cocktailpølser på panden sammen med bacon og mørbrad, hvis man synes, at der skal lidt ekstra godt i fadet. Men det er selvfølgelig ikke et must.

Endelig skal jeg lige huske at tilføje, at mørbrad i fad snildt kan tilberedes i en gryde og stor pande. Altså uden brug af ovn. Men som nogle af Jer måske har opdaget, så er jeg ret stor fan af “mad i fad”, som kan tilberedes i ovnen. Og imens fadet står i ovnen, får jeg ryddet væk, dækket bord, kogt ris og hvad jeg nu ellers kan finde på.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ena calmar
4 år siden

Hvorfor kan jeg ikke tilmelde mig madplanen 🤔har prøvet mange gange 😉

Brian dinsen Schølarth
3 år siden

5 stars
Den skal prøves i dag lørdag, nok lidt fråds når man er single 😄😄
Men elsker det med ris til.
Kan varmt anbefale mørbrad dagen efter på rugbrød , godt med løg og champignon og sovs muuums

Jette Andreasen
3 år siden

Kan det passe, at der skal to dåser hakket tomat i, jeg synes at det tog smagen af de andre ingredienser som skulle i ?