Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastasalat med pikantost…

20 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Madpakkehits, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Svinekød, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Pastasalat er skønt om sommeren, enten som tilbehør til grillmad eller bare som aftensmad med lidt godt brød eller flute til. Faktisk er pastasalat også noget af det lækreste, jeg kan få med på madpakke, når jeg skal i skole og selvfølgelig også i de lidt mere hyggelige madpakker som nydes på skovturen eller på stranden – sammen med et par stegte og saltede kyllingelår og grønsager i stave er det her virkelig en vinder på stranden. Og så selvfølgelig masser af flasker med koldt vand, citronskiver og mynte, hjemmelavet rabarbersaft, jordbær og kirsebær og et par stykker kage til dessert.

Denne her pastasalat med pikantost minder en hel del om min sædvanlige cremede pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt, men er alligevel lidt nemmere at lave, idet dressingen udelukkende kræver et bæger pikantost og så lidt af kogevandet fra pastaen, så osten kan røres blød og cremet, inden den vendes i salaten.

Jeg brugte bare helt gængse salatgrønsager som majs, ærter, peberfrugt og den slags, men salaten smager også skønt med små bitte buketter broccoli – evt lige lyndampede – friske, grønne asparges i mindre bidder, radiser, bladselleri eller hvad man nu ellers kan finde på at supplere med.

Jeg har brugt pasta formet som nogle små fine muslingeskaller – de er ikke for store og jeg synes, de er perfekte og meget lækre i en salat som denne, fyldt med grønsager i små stykker, men selvfølgelig kan der bruges pasta i alle mulige og umulige former. Brug den slags du har eller foretrækker – fuldkornsvarianterne kan også bruges.

4,23 fra 9 stemmer

Pastasalat med pikantost.

Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr tørret pasta
 • 1 pk gul pikantost (200 gr)
 • 1 dl kogevand fra pastaen
 • 1 pk bacon i tern
 • 250 gr ærter
 • 1 ds majs
 • 1 løg (hakket)
 • 1 peberfrugt (hakket)
 • evt. persille til pynt

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den afdryppe i en sigte – gem 1 dl af kogevandet. Kom pikantosten i en lille skål og rør den sammen med det varme vand fra pastaen. Steg bacontern sprøde på en pande og læg dem på fedtsugende papir. 
  Bland ærter, majs, rødløg og peberfrugt i en skål. Tilsæt pasta, bacontern og til sidst dressingen og vend godt rundt. Pynt med frisk persille ved servering.
Pastasalaten kan holde sig i flere dage på køl og den er eminent i madpakken så lav bare en god, stor portion. 
Subscribe
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
lene nielsen
7 år siden

ser virkelig lækkert ud

Jørgen Kristensen
7 år siden

Fået linket til din side af en madbekendt fra Facebook. Du har virkelig mange lækre retter og som jeg ser det heller ikke dyre retter. Skal ihvertfald have afprøvet et par stykker…… eller mange 😀 Denne pastasalat ser lækker ud og er en af de retter der skal prøves

Vivi
7 år siden

Jeg har selv en ligende udgave, men der blander jeg en pakke pikant ost med cremefraiche i stedet for kogevandet – det er nu heller ikke dårligt

Bettina
7 år siden

Hejsa
Jeg har kigget på denne opskrift flere gange men været lidt skeptisk med det der pikantost 🙁
Så ville jeg lave pastasalat forleden og havde en bøtte philadelfia ost med løg og urter stående, og så tænkte jeg at nu skulle det prøves. Jeg tilsatte kylling, bacon og feteost og så fik vi et lækkert brød til.
Og jeg må indrømme at det nok er den bedste pastasalat jeg nogensinde har smagt 🙂 så tak for endnu en lækker opskrift fra dig, i aften skal vi ha roastbeef og så vil jeg prøve dine paprika flødekartofler 🙂
Mange hilsener
Bettina

Ingrid Laursen
7 år siden

Hejsa,
Det lyder virkelig lækkert, skal have frokostgæster i morgen, hvor jeg har tænkt mig at afprøve den. Kan den spises både som varm og kold ret ?
Tak for alle dine lækre opskrifter.
Mange hilsner Ingrid

Ingrid Laursen
7 år siden

Smiler ja selvfølgelig 🙂
Tak for dit søde svar 🙂
Ha en rigtig dejlig dag 🙂

Louise
6 år siden

Som ingrediens står forårsløg ikke på listen, men nede i selve opskriften står det som en del af 4. trin… skal der forårsløg i?

Ellen
6 år siden

Tak! Jeg har søgt efter en pastasalat, som ikke er sur af creme fraiche. Og så har du den her! Næste gang vil jeg ikke putte al smøreosten i, men i stedet bruge lidt mayonnaise. Det er sådan en opskrift, der bliver sjov at eksperimentere med. Men tak, fordi du fandt på det!

Lene
4 år siden

Er mængden i opskriften beregnet som tilbehør til en hovedret eller er det en hovedret i sig selv? Pft 😊

Gitte
4 år siden

Endnu en dejlig opskrift. Min datter har aldrig været meget for pastasalat, men denne er bare populær. Den smager også rigtig rigtig godt.
Jeg kommer to pakker bacon i, det giver en god smag. Efter jeg er begyndt, at lave denne version, har jeg fået øjnene op for kvaliteten af det bacon man køber. Det kan godt betale sig, at købe en god kvalitet – meget mere smag og dermed et lækkert resultat 😊

Gitte
4 år siden

Hejsa, så får du lige en hilsen mere fra mig 😊
Jeg er pædagog i en aldersintegreret daginstitution. Jeg lavede denne pastasalat, sammen med børnehavebørnene i sommerferien. Hold da op, som børnene spiste, og flere forældre bad om opskriften. Jeg henviste til din hjemmeside, da jeg kan anbefale flere opskrift er herfra.
God weekend fra Gitte