Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Peberfrugter med grøntsagsstave til halloween.

2 kommentarer
Snacks, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Det er meget muligt, at jeg ikke har nogen børn. Men når det kommer til mad, så kan jeg nogle gange være lidt af et legebarn, hvilket de her udhulede peberfrugter med grøntsagsstave er et glimrende eksempel på. Jeg synes simpelthen, at de er noget så fine. Og selvom halloween som vi kender det, med fester og slikindsamling, er aflyst i år pga corona, så skal jeg da ikke afvise, at jeg kunne finde på at lave et ordentligt fad med chips, et par gode dips og så de her fine peberfrugter fyldt med grøntsagsstave.

Se også – Fyldte peberfrugter med oksekød til halloween I Sprøde heksefingre I Græskarsuppe

Peberfrugter med grøntsagsstave – den nemmeste opskrift.

Det er virkelig nemt og det går lynhurtigt at lave en portion fine “græskarmænd” ud af peberfrugter. Det er faktisk noget nemmere end at udhule og snitte et græskar. Så er der helt små børn, som gerne vil være med, så er peberfrugter måske vejen frem. Og man behøver jo ikke gøre som mig, og fylde de udhulede peberfrugter med grøntsager skåret i stave. Der er virkelig mange andre muligheder. Også selvom sådan et par skåle lavet ud af peberfrugter formentlig vil vække begejstring hos de mindste. Og måske endda lokke ekstra mange grøntsager ned.

Man kan evt. bruge peberfrugterne som “skåle” til dip og i stedet servere grøntsagsstavene ved siden af. For evt. indersiden med et stykke husholdningsfilm. I hvert fald hvis dippen er så tynd, at den kan risikere at løbe ud af øjne og mund. En anden mulighed er at fylde peberfrugterne med salat eller en god pastasalat, og servere anretningen for børn og barnlige sjæle til aftensmad til halloween. Evt. med hjemmelavede kyllingenuggets, stegte kyllingelår, eller små frikadeller til. De fleste børn kan jo godt lide peberfrugter. Så når salat og kød er spist, kan man jo passende spise sig igennem “skålen”.

Endelig kan man fylde peberfrugterne med frugt skåret i passende bidder. Fx æblebåde, pærestykker, bananer og clementiner. Et lidt sundere alternativ til en festlig halloween, hvor børn som regel spiser en masse slik og måske ikke tager skade af et stykke frugt indimellem de mange lækkerier.

 

5 fra 4 stemmer

Peberfrugter med grøntsagsstave

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store peberfrugter (gerne i forskellige farver)
  • 1 agurk
  • 200 gr små tomater

Fremgangsmåde

  • Skær låget af 3 peberfrugter og pil stok og kerner ud.
  • Med en urtekniv skæres 3 små trekanter (øjne og næse) samt en glad mund i hver peberfrugt.
  • Placer peberfrugterne på et fad. Hvis bunden af peberfrugterne vipper, kan man evt. skære et ganske tyndt stykke af bunden, så de står stabilt.
  • Rens den fjerde peberfrugt og skær den i tynde strimler. Skær agurken i stave.
  • Fordel peberfrugter, agurk og små tomater i de udhulede peberfrugter. Server gerne med en god dip og ekstra grøntsager ved siden af.
  • De udhulede peberfrugter kan sagtens laves i god tid, fx dagen i forvejen, hvis de opbevares på køl.
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tina
3 år siden

Det er en virkelig sød ide 🙂 Sådan nogle vil jeg lave til ungerne 🙂