Denne her rejesalat med mango, forårsløg og chili er en af min mors opfindelser. Og det er verdens bedste rejesalat – i hvert fald efter min opfattelse. Blandt andet fordi den adskiller sig væsentligt fra den klassiske rejesalat, der som regel spises på brød. Her er i stedet tale om en sprød og cremet salat med bid fra forårsløg, sødme fra mango og et strejf af chili. Og den skal nydes med et stykke flute “on the side” og evt. på en bund af grøn salat. En virkelig skøn forret eller frokostret.
Se også – Tunmousse I Lakseroulade I Hjemmebagte flutes
Opskrift på rejesalat med mango.
Det er ved at være nogle år siden, at min mor lavede denne her rejesalat med mango for første gang. Og det er faktisk kun pga. min hjemmeside her, at vi har opskriften endnu. Min mor er nemlig rigtig god til at eksperimentere i et køkken, hvilket vi har fået mange skønne retter ud af.
Men når maden er spist, og ingen har fået skrevet fremgangsmåden eller ingredienserne ned, så kan det jo være svært at gentage succesen. Derfor er jeg også superglad for, at jeg lige valgte at dele denne opskrift med jer herinde. For så kan vi stadig lave den lækre rejesalat med mango, forårsløg og chili.
Tip! Se mine bedste tips til rejesalat med mango under opskriften.
Rejesalat med mango og chili
Ingredienser
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 3 spsk sød chilisauce
- 250 gr rejer
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 1 stk mango (skrællet og skåret i tern)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Rør creme fraiche, mayonnaise og chilisauce sammen i en skål og smag til med salt og peber.
- Vend rejer, forårsløg og mangotern i dressingen, men hold lidt tilbage til pynt.
- Anret salaten på i en skål og pynt evt med lidt rejer, forårsløg og mangotern.
- Lad rejesalaten trække på køl indtil servering og server med flute eller på salat.
- Evt. rester kan holde sig på køl i 1-2 dage. Rejesalaten er ikke fryseegnet.
Video
Tips til opskriften.
Rejer kan erstattes af andre former for skaldyr. Fx jomfruhummerhaler eller krebsehaler. Man kan også lave en virkelig lækker skaldyrssalat ved at bruge en blanding af rejer, jomfruhummere og krebsehaler.
Jeg anretter gerne rejesalaten i en skål eller på et fad. Evt. på en bund af grøn salat. Men det ser også rigtig fint ud, hvis man anretter rejesalaten portionsvist i høje glas ligesom en rejecocktail.
Er det ikke alle ved bordet, der ønsker dressing på sin rejesalat, så kan man servere salaten og dressingen i en skål hver for sig. Så kan alle blande rejesalat og dressing, som de selv ønsker det.

Rejesalat med mango og chili er rigtig lækker og mine gæster var meget begejstrede for den!
Men et lille praktisk suk, 5 spsk creme fraiche gange fire er tidskrævende gratværk, det ville være dejligt med denne målangivelse i dl. Et bundt forårsløg er også et vidt begreb, kunne der ikke stå et antal forårsløg i stedet? Ellers superglad for opskriften!
Hej Anne-Kathrine
Er først lige faldet over denne opskrift i weekenden.
Skønneste rejesalat nogensinde – vores gæster var vildt begejstrede!
Stor ros til din mor og dig.
Helle – Hvor er det bare dejligt at høre, om du har helt ret. Kombinationen af rejer, mango og forårsløg er virkelig fantastisk. Min mor havde virkelig en god dag, da hun opfandt den salat 😀
Glæder mig endnu engang til at nyde denne lækre rejesalat. Den får æren af at blive nydt sammen med Dronningens nytårstale.
Lisbeth – Det lyder da som en helt perfekt start på nytårsaften 😀
Hej. Har lige fundet denne ppskrift og den ser lækker ud. Jeg har nogle frosne Vannamei rejer. Kan man bruge dem til retten? Hvordan vil du i så fald tilberede dem? Gerne uden hvidløg da vi har en der ik tåler hvidløg.
Tak😀
Louise – Det burde ikke være noget problem at bruge frosne Vannamei rejer – dog har jeg selv kun prøvet salaten med rejer fra lage. Jeg ville nok stege rejerne på en pande i en smule olie og så krydre med salt og måske lidt citronsaft. Hvis du koger dem, er jeg bange for, at der ryger for meget smag med ud i kogevandet 🙂