Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rødbedehummus – nem opskrift på lækker dip.

0 kommentarer
Sauce/dip/dressing, Sund mad, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Herhjemme er vi vilde med hummus og lækre grøntsager i stave, rugbrødschips, brødstænger, lune pitabrød eller hvad man nu ellers finder på at dyppe. Nok især mig. Men jeg kan garantere, at jeg ikke er den eneste, der hjælper til med at tømme fadet. En traditionel hummus er jo altid god. Det samme gælder en spicy chilihummus, som hører til blandt mine favoritter. Men det seneste hit herhjemme er en pink rødbedehummus, der ikke bare er nem at lave, men også supersmuk at se på.

Se også – Hjemmelavet hummus I Hjemmelavede falafler I Ristede kikærter med feta og hvidløg

Nem opskrift på rødbedehummus.

En rødbedehummus er ret simpel at lave og består fortrinsvis af kogte rødbeder og kikærter. Skal det gå hurtigt, så kan man bruge kikærter fra dåse, men det er nu også nemt at udbløde kikærterne selv. Det kræver egentlig bare tid. Til gengæld er det svært at lave en spontan portion hummus, hvis man kun har tørrede kikærter på lager, så jeg har også gerne et par dåser stående. Bare for alle tilfældes skyld.

Udover kikærter og kogte rødbeder laves hummussen af hvidløg, citronsaft, olivenolie, spidskommen og salt. Og selvom jeg har angivet mål herunder, så skal man egentlig bare smage sin rødbedehummus til, indtil smagen sidder lige i skabet. Man kan også bruge tahin, hvis man synes. Det har jeg skrevet lidt mere om i teksten under selve opskriften.

5 fra 1 stemme

Rødbedehummus

Kogetid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 gr rødbeder (ca 2-3 stk)
  • 1 ds kikærter (ca 225 gr)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 3-4 spsk olivenolie (erstat evt. lidt af olien med tahin sesampasta)
  • 1 tsk spidskommen (kan udelades)
  • salt

Fremgangsmåde

  • Kom rødbederne i en gryde og hæld vand på til det dækker. Bring gryden i kog under låg og lad rødbederne koge i 20-30 minutter, indtil de er møre. Kogetiden afhænger af størrelsen på rødbederne.
  • Hæld vandet fra rødbederne og damp dem tørre. Gnid herefter skindet af rødbederne og skær dem i grove stykker. Jeg bruger gerne engangshandsker, da farven smitter af.
  • Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt.
  • Kom rødbedestykker, kikærter, hvidløg, citronsaft, olie og spidskommen i en food processor og blend til en glat og cremet hummus. Er konsistensen for tyk, kan der tilsættes ekstra olivenolie eller lidt vand.
  • Smag hummussen til og anret i en skål. Pynt evt. med sesam og nigellafrø, lidt ekstra olivenolie og kikærter på toppen.
  • Server med grøntsager i stave, pitabrød, rugbrødschips, grissini eller lignende.
  • Hummussen kan sagtens holde sig 1 uges tid på køl i en bøtte med låg.

Se også – 

 

Gulerodshummus

 

Chili hummus

 

Med eller uden tahin.

Der er mange, der mener, at en hummus ikke er “rigtig”, hvis ikke den indeholder tahin. Jeg er tilbøjelig til at tilslutte mig, når der er tale om en traditionel hummus. For den lækre sesampasta tilfører virkelig en lækker og autentisk smag.. Men i dette her tilfælde, hvor smagen af kikærterne ikke står alene, men derimod får følgeskab af de søde rødbeder, synes jeg, det er lidt en anden sag. Derfor vil jeg mene, at man selv bestemmer, om man vil bruge tahin eller ej.

Er man vild med tahin, og har man det stående i skabet alligevel, så bruger man det selvfølgelig. Men det kan altså sagtens udelades. Og man skal i hvert fald ikke løbe ud og købe et helt glas tahin, fordi man skal bruge 1-2 spsk til en portion rødbedehummus.

På samme måde er det med spidskommen, der også bruges i traditionel hummus, men sagtens kan udelades i rødbedehummus. Citronsaften synes jeg derimod ikke, at man skal droppe. Rødbeder er ret søde og har en fad og let “jordet” smag. Så de skal altså lige have et skud syre, hvis smagen for alvor skal helt op og ringe.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer