Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Saltbagt selleri med kryddersmør.

7 kommentarer
Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift saltbagt selleri på et stykke stanniol

Knoldselleri og rosenkål er, af en eller anden grund en af de grøntsager, som de fleste mennesker kan blive enige om at hade. Og det skyldes jo formentlig først og fremmest smagen. Jeg indrømmer da også gerne, at en overkogt og blød selleri, ikke er det allermest lækre i verden. I det hele taget kan man vel næppe betegne overkogte grøntsager som gastronomiske højdepunkter. Men der er jo andre måder at tilberede en selleri på end ved at koge den. Fx kan man lave superlækker, saltbagt selleri.

Se også – Bagte rodfrugter I Bagte kartofler I Selleribøffer med chili

Opskrift på saltbagt selleri.

Denne her selleri er gnedet med salt, pakket ind i stanniol og derpå bagt mør i ovnen. Og den tilberedning er med til at give den færdige selleri en let sødme og nærmest nøddeagtig smag samt et letsaltet ydre, som går helt perfekt i spænd med det hvidløgsduftende og smeltende kryddersmør.

Saltbagt selleri kan enten spises som vegetarisk hovedret med salat ved siden af, eller som tilbehør til en kødret. Vi spiste den til en god, grillet oksebøf og fik desuden små ristede kartofler ved siden af. Vi kunne kun spise 1/2 selleri, for sådan et hoved er spækket med mæthed. Den anden halvdel er derfor blevet skåret i små, fine tern og brugt kold i et par salater over de seneste dage. Både til frokost og som tilbehør til aftensmaden.

Ingen bedømmelser

Saltbagt selleri

Bagetid2 timer
Samlet tid2 timer 15 minutter
Antal: 4 pers (tilbehør)

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 5 spsk groft salt

Kryddersmør

  • 100 gr blødt smør
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 1 bdt presille (hakket)

Fremgangsmåde

  • Vask sellerien og skær evt. knudrede knolde væk, hvis de ikke kan gøres helt rene.
  • Læg 2 stykker stanniol dobbelt og stil sellerien herpå. Gnid salt ud over sellerien og pak den herefter ind i stanniol. Der må ikke være huller i stanniolet.
  • Bag sellerien ved 180 °C (varmluft) i ca. 2 timer, indtil den er mør og gennembagt.
  • Rør blødt smør, hvidløg og persille sammen til en kryddersmør, som stilles på køl.
  • Placer det færdigbagte sellerihovedet på et fad og skær et dybt kryds næsten hele vejen igennem sellerien. Ligesom når der skæres kryds i bagte kartofler.
  • Kom en ordenligt klat kryddersmør i hullet, og server det saltbagte selleri med resten af smørret ved siden af.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage og bruges i salater eller lignende. Retten er ikke fryseegnet.

 

Se også –

 

Hasselbagt rødbeder

 

Bagte rodfrugter

 
Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Frøken Lyngsø
9 år siden

Tak! Jeg sad netop og ledte efter ny inspiration til tilbehør og jeg elsker knoldselleri (og også rosenkål faktisk) og har aldrig tænkt på at lave det lidt som en bagt kartoffel – jeg tror bestemt det bagte knoldselleri skal indgå i aftenens menu 🙂

Vh Kristina

inga
4 år siden

Det smager pragtfuldt .

Charlotte Nielsen
3 år siden

Over/under varme eller varmluft?
Når du skriver to stykker staniol dobbelt, mener du så at der bliver fire lag?

Charlotte Nielsen
3 år siden

Tak for svar 🙂
Det var kæresten der kom i tanke om at de laver saltbagt selleri i Masterchef, så det måtte vi da også prøve, så det bliver til aftensmad i aften med frisk spinat pasta og noget sovs 😁