Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tærte med squash og bacon…

9 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Vores squashplante holder tilsyneladende ikke pauser, men fortsætter bare derudaf. Hvis ikke jeg holder øje og sørger for at få de færdige squash plukket i tide, så kan de seriøst vokse sig til klepperter på 3-4 kg i løbet af nogle få dage, så det er bare med at være opmærksom. 9 store squash er det foreløbigt blevet til og der er flere på vej, så man kan vist roligt sige, at den ene plante har vist sig at være mere end rigeligt til Mortens og mit forbrug.

Forleden dag hev jeg food processoren frem og rev 3 af de store, grønne basser – det gav en kæmpe portion revet squash, som jeg opbevarer i en bøtte med låg i køleskabet. Fordelen er, at den revne squash således er klar til brug og på den måde får vi altså brugt en del mere, end hvis jeg skulle igang med rivejernet hver gang jeg får lyst til at komme lidt squash i maden.

Senest har jeg fået øjnene op for at tilsætte squash til en klassisk coleslaw. Den revne squash kan enten supplere kål og gulerødder eller helt erstatte kålen – herefter kan det vel ret beset ikke længere kaldes en coleslaw, men det smager i hvert fald skønt og vi spiser en del coleslaw med squash som tilbehør for tiden. Desuden lavede jeg forleden denne her skønne madtærte med squash.

Udover squash kom jeg også bacon, løg, sennep og timian i tærten. Squash i sig selv smager jo ikke af så vanvittigt meget, så det kan være en god idé at bruge ekstra smagsgivere og krydderurter/krydderier. Desuden kom jeg havregryn i tærten – ikke fordi at det kan smages, men det giver en god tekstur og er med til at suge lidt af fugten fra den revne squash. Endelig havde jeg en lille smule revet ost, som også røg i skålen.

Selve tærtebunden blev af den købte slags, for det var varmt og jeg havde ikke den store lyst til at skulle igang med dej og udrulning. Vil man hellere lave sin egen tærtebund, så kan jeg anbefale denne her opskrift – udskift evt. lidt af hvedemelet med fuldkornsmel, hvis tærtebunden skal være grov. Jeg brugte en grov tærtedej til squashtærten og det var superlækkert.

Jeg har et par tærteforme af metal med løs bund, men når jeg laver tærter med meget fyld som fx denne her, så bruger jeg lige så ofte en springform. På den måde bliver tærten højere og der er masser af plads til fyldet, uden at jeg risikerer, at det løber ud over kanten. Desuden er det nemt at få tærten til at slippe springformen, når den er færdigbagt – hvis man derudover sætter et stykke bagepapir fast imellem ringen og bunden i springformen, så er det nemt at trække tærten over på et fad ved servering.

5 fra 3 stemmer

Tærte med squash og bacon

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 1 stk

Ingredienser

 • 1 rulle færdiglavet tærtedej (eller 1 portion hjemmelavet tærtedej)
 • 1 pk bacon i tern
 • 1 fed hvidløg (finthakket)
 • 1 løg (hakket)
 • 5 æg
 • 2 dl creme fraiche
 • 50 gr havregryn
 • 50 gr revet ost
 • 2 spsk sennep (kan udelades)
 • 1 spsk friskhakket timian (eller 2 tsk tørret timian)
 • 2 squash (ca 350 gr) (groftrevne)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Pres tærtebunden ud i et tærtefad eller en springform. Bruger man springform kan det være en god idé at lægge et stykke bagepapir i klemme mellem bunden og ringen. Så er det nemt at få tærten til at slippe bunden, når den er færdigbagt.
 • Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 200 °C (varmluft) i ca 10 minutter. Imens klargøres fyldet.
 • Steg bacontern brune og sprøde på en stegepande. Tilsæt hakket hvidløg og løg de sidste minutter af stegetiden. Løgene skal ikke blive brune men kun lige være klare.
 • Kom æg, creme fraiche, havregryn, revet ost, sennep, timian, revet squash samt bacon- og løgblandingen i en skål og rør godt rundt. Tilsæt salt og peber men husk, at bacon også tilfører salt.
 • Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter eller indtil overfladen er gylden og fyldet har sat sig.
 • Fjern formen og server tærten varm eller lun. Gerne med en blandet salat ved siden af.
Man kan sagtens udelades bacon i tern, hvis man hellere vil have en kødfri tærte. Bacon kan desuden erstattes af skinke, kylling eller lignende. 
Subscribe
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
5 år siden

Tak for en god opskrift, vi lavede tærten her til aften og både børn og voksne var begejstrede.

Christina
5 år siden

Om ikke andet, så er de billige i butikkerne og danske?

Lone
5 år siden

Ser lækker ud. Kan den fryses

Valerie
4 år siden

Den skal laves idag med vores gule squash fra sommerhuset. Må jeg spørge hvor stor tærteform du bruger? jeg bliver iøvrigt nok nødt til at lave dobbelt portion for at få brugt al den squash, men så fryses det til en anden god gang 🙂

Ulla
4 år siden

Jeg lavede denne tärte idag 😛 .. Bland det godeste jag har smakt <3 .
Utrolig harmoni i smaken – og ja , super enkel at lave hvilket passer mig fint …
( altså helt ärligt .. jeg har forspist mig 😉 Mums så godt !