Uden at gå alt for meget i detaljer, så er jeg røget ind i en god, gedigen forkølelse tilsat lidt hals-onde. Jeg tror simpelthen, at jeg har haft for travlt på det sidste og har glemt at passe på mig selv. Sådan kan det jo gå, når der er så mange dejlige og spændende ting, som man gerne vil deltage i, og efteråret og julen er jo som bekendt årets travleste tid for en madblogger. Sammen med masser af varm te og hyldebærsaft, forsøger jeg at holde halsen varm med lækre supper, som jeg kan spise stort set hver dag, hvis det skulle være. Forleden dag lavede jeg derfor en stor grydefuld tomatsuppe med tortellini og små, aromatiske cherrytomater. En dåse, som jeg spottede i skabet, da jeg ledte efter hakkede tomater til suppen. Lækkert!
Suppen kan spise både som forret og hovedret og den kan laves i en vegetarisk eller ikke-vegetarisk udgave. Det afhænger helt af, hvilken slags tortellini man vælger at bruge. Jeg havde en pakke friske tortellini med spinat og ost i køleskabet, så denne gang blev det en vegetarisk tomatsuppe, men der kunne også sagtens have været brugt tortellini med skinke og ost eller kylling. Desuden kan man toppe suppen med en klat creme fraiche og måske nogle bacontern, stegt kylling eller store, hjemmelavede brødcroutoner. Uhhmmm… hjemmelavede brødcroutoner til suppe er altså noget af det lækreste.
>> Se også min opskrift på nem og lækker, ovnbagt tomatsuppe lige her.
Suppen er forholdvist hurtig at lave. Det hele skal blot samles i en gryde og koges i ca 15 minutter, inden man blender suppen, hvis man da ikke ønsker en lidt grovere konsistens med hakkede løg, hvidløg og tomater. Jeg kan godt lide en cremet tomatsuppe, så jeg blender den gerne, men omvendt brugte jeg jo også en dåse cherrytomater i tomatjuice og dem ville jeg helst bevare hele. Derfor blendede jeg først suppen og tilsatte så cherrytomaterne til sidst. Bruger man ikke cherrytomater, men derimod en ekstra dåse hakkede tomater, så tilsætter man selvfølgelig bare alle 4 dåser til suppen på én gang.
Jeg brugte friske tortellini, men har man ikke tortellini, så kan man sagtens bruge tørret pasta/nudler. Og selvom man bruger friske tortellini, som blot skal koges et par minutter, så vil jeg anbefale, at man koger dem for sig selv i en gryde med letsaltet vand og ikke i suppen. For det første skal der en del salt i kogevandet, når man koger pasta, og så meget salt er jeg ikke interesseret i at komme i suppen. Men derudover så har i måske også lagt mærke til, at der ligesom dannes en lidt “glat” form for hinde i bunden af køkkenvasken og i sigten, når man hælder vand fra pasta? Ikke noget farligt, men omvendt er der jo ingen grund til, at få den slags kogt ud i suppen. Har man en rest tomatsuppe med tortellini til overs, er der dog ingen problemer i at genopvarme suppen i en gryde – eller i mikrobølgeovnen – med tortellinierne i.
Tomatsuppe med tortellini
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 2 stk løg (hakkede)
- 2 spsk tomatpuré
- 4 ds hakkede tomater
- 3 dl grøntsagsbouillon (evt. 1 bouillonterning + 3 dl vand)
- 2 tsk tørret basilikum (eller oregano)
- 2 tsk paprika
- 250 gr friske tortellini (med valgfrit fyld)
- 1 dl madlavnings- eller piskefløde
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg og løg heri til de bliver klare.
- Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, bouillon, oregano, paprika og evt. chilipulver og bring suppen i kog. Lad suppen simre under låg i ca. 15 minutter.
- Imens koges tortellini i rigeligt, letsaltet vand efter anvisning på pakken. Lad herefter tortellinierne afdryppe i en sigte.
- Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt cherrytomater og fløde. Smag til med sukker, salt og peber og varm suppen igennem.
- Vend de kogte tortellinier i suppen og server straks.
Har aldrig brudt mig om tomatsuppe men indrømmer at denne kan noget
Connie – Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg må indrømme, at jeg heller ikke har været vild med tomatsupper (udover min egen), så måske vi 2 er helt enige om denne her 😉