Jeg er vild med madtærter, hvilket den opmærksomme læser af mine ugentlige madplaner måske har bemærket? Der er i hvert fald lange perioder, hvor der er madtærter på menuen både to og tre gange om måneden. En madtærte er både lækker og nem at lave. Og så er det jo en oplagt måde at få brugt evt. rester i grøntsagsskuffen. Og endnu nemmere bliver det, hvis man laver en tortillatærte, og erstatter tærtebunden med en tortillapandekage.
Se også – Quesadilla med skinke og ost I Tacotærte I Kartoffelpizza på tortillabund
Nem opskrift tærte med tortillabund.
Der findes typisk 2 størrelser indenfor tortillapandekager. Ingen af dem er dog lige så store som en klassisk madtærte. Derfor skal der lidt mere end én tortillatærte til, hvis man skal mætte en familie på 4 personer.
Er der tale om 2 voksne og 2 børn, så vil jeg skyde på, at der vil være rigeligt, hvis man laver tærter af 3 store tortillapandekager. Især hvis man supplerer med en god salat eller grøntsager i stave. Man kan også lave individuelle tærter, (og evt. bruge de små tortillapandekager), så hele familien får hver sin tærte. Det bestemmer man selv. Og eftersom man blot skal fordele grøntsager, kød og æggemasse i tortillapandekagerne, så er arbejdsindsatsen stort set den samme.
Tip! Se også mine bedste tips til variationer og lækkert tærtefyld under opskriften.
Tortillatærte med kylling
Ingredienser
- 4 stk tortillapandekager
- 2 stk porre
- 400 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)
- 8 stk æg
- 3 dl creme fraiche (kan erstattes af mælk eller fløde)
- 100 gr små tomater
- 100 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Placer tortillapandekagerne i 4 runde, ildfaste fade med høje kanter.
- Skyl og rens porrerne og skær dem i tynde ringe.
- Skær kyllingen i strimler eller mundrette tern.
- Halver de små tomater.
- Fordel porrer og kylling i de 4 tortillabunde og slut med tomaterne.
- Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen og fordel blandingen i tortillatærterne. Drys med revet ost på toppen.
- Bag ved 180 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil æggemassen har sat sig. Der må gerne være lidt overskudsvæde fra grøntsagerne, men selvfølgelig ikke rå æg.
- Server tortillatærterne med salat til og evt. lidt friske krydderurter på toppen.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Tærterne kan desuden fryses.
Lækre variationer.
Ovenstående opskrift er lavet med kylling og porrer, men der findes jo et væld af lækre madtærter, som man kan bruge som inspiration til tærtefyldet. Mulighederne er næsten ubegrænsede og hvis fyldet kan fungere i en madtærte, så kan det formentlig også fungere i en tortillatærte.
Jeg er meget glad for porretærte, så det blev sådan en, jeg kastede mig over i første omgang. Der er dog ingen tvivl om, at jeg også skal prøve med en rigtig god broccolitærte med bacon. Og mon ikke, at der også skal leges med grønne asparges, når det igen bliver sæson for dem.
Præcis som i en klassisk madtærte, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Og man kan således slå sig løs med de fleste former for grøntsager og kød. Eller udelade kød, hvis man gerne vil lave en vegetarisk tortillatærte. Jeg kunne også forestille mig, at rejer eller laks vil være et hit. Og en kombination af laks og spinat er jo altid lækker.