Wokmad er hurtig og lækker aftensmad og så er det en supernem måde at få ekstra mange grøntsager på. De fleste grøntsager smager jo bare endnu bedre, når de bliver lyntilberedt, og får følgeskab af chili og hvidløg, så herhjemme ryger der hurtigt lidt ekstra grønt i wokpanden. Og det gælder både når vi får stegte ris med kylling og grøntsager, og når menuen står på denne her wok med kylling og nudler.
Se også – Kyllingefrikadeller I Asiatiske kødboller I Kylling i sur-sød sauce I Asiatisk suppe med kylling
Wok med kylling og nudler – nem opskrift.
Overordnet set går det ret hurtigt at lave wokmad. Det, som tager tiden, er alt snittearbejdet, som går forud. Men de fleste af os er vist i stand til at snitte et bundt forårsløg, et rødløg, et par gulerødder og peberfrugter på et kvarters tid. Og har man børn, som gerne vil med i køkkenet, så er det jo også oplagt, at lade dem stå for udskæringen af grøntsagerne. Og så kan de voksne klargøre hhv. hvidløg, frisk chili og ingefær. Og hvis der er børn, som skal spise med, skal man måske helt droppe frisk chili.
Wok med kylling og nudler
Ingredienser
- 250 gr tørrede nudler
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 1 stk rød chili (renset og finthakket)
- 3 cm frisk ingefær (skrællet og fintrevet)
- 400 gr kyllingebryst (skåret i mundrette stykker)
- 100 gr gulerødder (skrællet og skåret i tern)
- 1 stk rødløg (skrællet og skåret i tynde ringe)
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 2 stk peberfrugter (skåret i tynde strimler)
Desuden
- 3 spsk soja
- 1 spsk honning
- 1 spsk olie
- 100 gr saltede peanuts
- 1 stk lime
Fremgangsmåde
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken og lad dem afdryppe.
- Opvarm olien i en wok, sauterpande eller en stor gryde og sauter hvidløg, chili og ingefær i et par minutter, uden at det tager farve.
- Tilsæt kylling, gulerødder og rødløg og steg i ca 5 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.
- Vend forårsløg og peberfrugter i wokken og sauter i 1-2 minutter, til forårsløg og peberfrugter lige netop er møre, men stadig har bid.
- Rør soja, honning og olie sammen i en skål og kom det i wokken sammen med nudlerne. Vend godt rundt, så det hele fordeles.
- Server wokken med saltede peanuts, lime i både, soja og sød chilisauce.
Skønne variationer.
Bryder man sig ikke om kylling, eller vil man bare gerne have lidt variation, så kan man sagtens erstatte kylling med kalkun, skinkekød i tern, lam eller oksekød. Man skal bare sikre sig, at man bruger en udskæring, som er egnet til lynstegning og hurtig at tilberede. Selvfølgelig kan man også helt udelade kødet og lave en vegetarisk wokret. Erstat evt med ekstra grøntsager og gerne af den grove slags, som bidrager med masser af mæthed og fylde. Man kan også røre et sammenpisket æg ud i wokken eller bruge tofu. Og selvfølgelig kan man også bruge nogle af de forskellige former for kød-erstatninger, som findes i butikkerne.
På samme måde er der jo ingen regler for, hvilke grøntsager der skal bruges. Så man bruger bare dem, som man kan lide eller har liggende i grøntsagsskuffen i forvejen. Og bryder man sig ikke om chili, hvidløg eller frisk ingefær, så er det jo også til at slippe udenom.
Har man ikke en wok, så brug en stor sauterpande. Og har man heller ikke sådan en, så kan en stor gryde også bruges. Det handler mest om, at der skal være plads nok til, at de forskellige ingredienser og ikke mindst kødet kan blive godt vendt rundt og lynstegt. Der er med andre ord ikke mange undskyldninger for ikke at lave wokmad engang imellem.
Hold op det var godt
Sofie – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Det var overraskende lækkert, det bliver en af de nye favoritter herhjemme 👌
Lise Maria – Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din tilbagemelding 😀 😀