Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pølsehorn – opskrift på luftige pølsehorn.

24 kommentarer
Annonce, Brød og boller, Ideer til studentermad, Madpakkehits, Opskrifter, Snacks

De fleste, både store og små, kan lide pølsehorn. De små horn med en pølse i midten er perfekte i madpakker og picnickurve, på køreturen, på bilferien, som en lille snack eller som madbrød. Det kunne fx være som tilbehør til en lækker skålfuld suppe. 

Se også – Pizzasnegle med tomat og ost I Pirogger med kartofler I Pizzatwistere

Min bedste pølsehorn opskrift. 

Efter min mening så skal pølsehorn helst være af den klassiske og traditionelle slags. Dvs en blød og svampet dej med en rigtig god pølse (almindelig eller kyllingepølse) i midten. Og så skal de færdigbagte horn også meget gerne holde sig bløde og lækre i 2-3 dage efter bagningen, hvilket er grunden til, at der skal yoghurt (eller lign. surmælksprodukt) i dejen. Surmælksprodukter er medvirkende til svampet og blødt bagværk. 

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se også tips til frysning af hhv. bagte og rå pølsehorn under opskriften. 

4,43 fra 26 stemmer

Pølsehorn

Hæve- og bagetid1 time 45 minutter
Samlet tid2 timer
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 1 dl vand (lillefingervarmt)
  • 1 dl yoghurt naturel (eller lign. surmælksprodukter)
  • 25 gr gær
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 50 gr smør (blødt)
  • 400 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)

Desuden

  • 12 pølsehornspølser (eller 6 alm. pølser i halve)
  • 1 æg (til pensling)
  • 25 gr sesamfrø (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Rør vand og yoghurt naturel sammen i en skål, indtil blandingen bliver lillefingervarm. Opløs gæren heri. 
  • Tilsæt sukker, salt, æg, smør og hvedemel lidt ad gangen (måske skal der bruges lidt mere eller mindre mel) og ælt dejen til den er blank og smidig.
  • Laves dejen på en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i skålen og samles med dejkrogen.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca 1 time. 
  • Rul dejen ud til en stor cirkel på et meldrysset bord og skær den i 12 lagkagestykker.
  • Læg en pølse i den brede ende af hvert dejstykke og rul sammen til horn fra den brede ende mod spidsen. Træk let i spidsen af dejen, imens hornet rulles sammen. Det gør dejen længere, så får man ekstra mange fine lag i pølsehornet.
  • Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca 30 minutter. 
  • Pensl pølsehornene med sammenpisket æg eller vand og drys evt. med sesamfrø. 
  • Bag hornene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Afkøl pølsehornene let på ovnristen.
  • Pølsehornene kan holder sig i et par dage, hvis de opbevares i en pose. De kan også fryses.

Tips til opskriften. 

De her pølsehorn formes helt traditionelt ved at rulle dejen ud til en stor cirkel, som skæres i trekanter og rulles sammen om pølserne til horn. Vil man gerne undgå udrulning af dejen, så kan man i stedet dele dejen i 12 lige store stykker, som efterfølgende trilles til tynde strimler. Strimlerne vikles rundt om pølserne – præcis ligesom når man vikler snobrødsdej om en pind. Og bruger man den metode, så kan man lade kagerullen ligge i skuffen. 

I stedet for pølser kan man rulle hornene sammen om ost og skinke eller kyllingepålæg. Det er også lækkert at fylde hornene med ostefyld, som det man bruger til en klassisk skinkestang med skinke og champignons. Læg en skefuld skinkefyld i den brede ende af dejen og rul sammen. Præcis som til et pølsehorn. Hornene bliver superlækre og er især oplagte som madbrød og til suppe.

Vil man gerne have ketchup og/eller sennep i sine pølsehorn, så kan man selvfølgelig også det. Man skal blot komme en stribe ketchup og sennep på dejen, inden pølsen lægges på og dejen rulles sammen. Ketchuppen skal nok blive der under bagningen, så det er ikke nødvendigt at lukke dejen helt tæt sammen. Man skal dog passe på med at bruge for meget. Så risikerer man, at det løber ud, når dejen rulles sammen.

Frysning af rå og færdigbagte pølsehorn.

Pølsehorn er en vaskeægte madpakkeklassiker. Og det er ret oplagt at lave en stor portion og komme i fryseren, når man først er i gang. De frosne pølsehorn kan så tages op et par stykker ad gangen og lægges i madpakken. Så er de optøede og klar til at spise ved frokosttid.

Faktisk kan man også fryse de rå pølsehorn inden de bliver bagt,. Jeg dropper som regel hævningen og ælter blot dejen sammen og former pølsebrødene. Derefter lægger jeg dem på et stykke bagepapir på et stort skærebræt og stiller det hele i fryseren. Når de rå horn er frosne, kan de nemt pakkes i en pose eller bøtte uden at klistre sammen. Og så fylder de ikke ret meget i fryseren.

Når vi så får lyst til pølsehorn, tager jeg en passende portion op af fryseren, lægger dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lader dem tø/hæve i ca 1-1½ time et lunt sted. Fx på køkkenbordet. Og så er der blot tilbage at pensle hornene med æg og bage dem efter anvisningen i opskriften. Det kan da næsten ikke blive nemmere, og de bliver rigtig gode.

Subscribe
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Benedicte
5 år siden

Mums! De ser vel nok lækre ud de pølsehorn- jeg er sikker på de vil hitte i børnenes madpakke. Det skal da prøves… 🙂

Jette Jørgensen
4 år siden

Tak for opskriften, skal prøves i morgen” når jeg kan komme i byen og købe nogle små pølser “glæder mig til at bage dem mvh Jette

Pelle Dahl
3 år siden

Hold da op de var gode..

Har lige lavet dem i dag og både drengene og jeg kunne hurtige blive enige om at det var de bedste pølsebrød vi havde sat tænderne i til dags dato 😋

Mange tak – kommer ikke til at bruge andre opskrifter fremover.

Anne A
1 år siden

5 stars
Helt fantastisk. Smager godt og er lette at lave. Dejlig bløde.
Jeg putter dog ketchup blandet med lidt sennep i. Syntes de blir for tørre til min smag ellers.
Nu skal jeg bare finde ud af bedste opbevaring til ungernes uge.
Tak for endnu en dejlig opskrift!

Karina
1 år siden

Blot et tip: Her har drengene en lille extra bøtte med i madkassen med ketchup. Det fungerer fint 🙂

Rikke
1 år siden

Du skriver “Rør vand og yoghurt naturel sammen i en skål, indtil blandingen bliver lillefingervarm” er det en gryde du mener, eller skal man rører til det bliver varmt? 😅

Majbritt
5 år siden

Hvordan kan det være, at du ikke kommer kardemomme i? Jeg synes kardemomme er smagen af pølsebrød 🙂

Gitte
4 år siden

Super lækre dej at arbejde med og pølsehornene smager fantastisk 😊
Jeg kan godt li’ der er lidt bid i dejen, så jeg tilsatte 50 g. Knækkede hvedekerner til dejen, det kan anbefales 😊
Tak for lækre opskrifter.
Hilsen Gitte

Ida
3 år siden

Panik!!! Du plejer at have verdens bedste opskrift på grove pølsehorn som nu har fulgt os på samtlige ture og familiebegivenheder, men nu er den væk.

Léa Skovmark
2 år siden

5 stars
Virkelig lækre pølsehorn! Hold da op! Jeg bagte med græsk yoghurt og skiftede ca halvdelen af melen ud med fuldkornshvedemel og det er den nye go too opskrift herhjemme😍 børn og hund elsker dem også!

TH
1 år siden

5 stars
Det er de bedste pølsehorn, jeg har smagt og bagt. Kæmpe fan!

Julie Jensen
19 dage siden

Kan dejen laves som koldhævet natten over og så bages fra morgenstunden?