Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Græskarsuppe – nem opskrift med hokkaido

6 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Hverdagsmad, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Uhh hvor jeg elsker, når årstiderne skifter og butikkerne fyldes med nye, spændende råvarer, som er i sæson netop nu. Jeg kan slet ikke stå for den slags. Derfor kom jeg også til at købe alt for meget med hjem, da jeg var ved grønthandleren forleden dag. Kæmpestore artikskokker, friske majskolber, gulerødder i de smukkeste farver og bolchestribede rødbeder. Og så et smukt, orange hokkaido græskar til hokkaido græskarsuppe.

Nem græskarsuppe opskrift med hokkaido græskar.

Jeg er vild med både hokkaidogræskar og butternut, som nok også er de mest solgte græskar i butikkerne herhjemme. Begge slags smager fantastisk som tilbehør, hvis de bages møre i ovnen a la denne her opskrift med timian og feta. Men de kan også bruges i en græskartærte. Både en sød græskartærte til dessert og en madtærte med græskar.

Og så er de jo bare geniale til en portion græskarsuppe, som er hurtig og nem at lave, og som samtidig smager noget så dejligt. Helt perfekt med en god suppe til aftensmad på en kølig efterårsdag. 

Tip! Se evt. “ofte stillede spørgsmål” og forslag til skønne smagsgivere til suppen under opskriften. 

4,25 fra 8 stemmer

Græskarsuppe med hokkaido

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 hokkaido græskar (ca 600 gr uden kerner og stok)
 • 2 spsk olie
 • 1 løg (grofthakket)
 • 2 fed hvidløg (grofthakket)
 • 8 dl grønsagsbouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
 • 3 kviste frisk timian (eller 2 tsk tørret timian)
 • 1-2 dl fløde (kan erstattes af flødeost naturel)
 • 2 tsk paprika
 • chilipulver
 • citronsaft
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Halver hokkaidogræskarret, fjern kernerne og skær græskarret i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle den hårde skal af græskarret først.
 • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri til de er klare.
 • Tilsæt græskartern til gryden og sauter i ca 5 minutter.
 • Hæld bouillon i gryden sammen med timiankviste (eller tørret timian), læg låg på og lad suppen simre i ca 20 minutter, indtil græskarstykkerne er helt møre.
 • Kassér timiankvistene og blend suppen glat med en stavblender eller i en almindelig blender.
 • Tilsæt fløde (eller flødeost) og paprika til suppen og smag til med chilipulver, citronsaft og salt og peber. Er suppen for tyk, så tilsæt lidt ekstra fløde/bouillon eller bare lidt vand.
 • Varm suppen igennem og server den evt. med creme fraiche og ristede græskarkerner på toppen og godt brød til.

Ofte stillede spørgsmål

Skal hokkaido græskar skrælles?

Nej!
Det er ikke nødvendigt at fjerne den hårde skræl fra græskarret, hvis man tilbereder det. Når græskarret bliver bagt eller kogt, bliver skallen blød, og kan så nemt blendes sammen med resten af suppen.

Kan hokkaido græskar fryses?

Nej!
Man kan ikke fryse et græskar, da vandindholdet vil få frugtkødet til at “platte ud” ved optøning. Man ser det ofte ved de fine pyntegræskar eller halloween græskar, som pynter i haven, lige indtil den første frost. Så falder de sammen og må smides ud. Til gengæld kan man uden problemer fryse græskarsuppen.

En skøn suppe med masser af smag.

Jeg laver mange portioner græskarsuppe i løbet af sæsonen og går for det meste ud fra princippet om at tilsætte det til gryden, som jeg nu alligevel har i køkkenet eller køleskabet. Derfor kan mine supper sagtens variere i smag og udseende. Men denne gang har jeg prøvet at holde mig til en helt simpel udgave. En græskarsuppe, som kan bruges som udgangspunkt for alle mulige andre former for græskarsuppe. Altså en form for “grundsuppe” om man vil. Og så kan man selv tilføje ekstra grønsager, krydderurter eller smagsgivere, hvis man har lyst.

Der skal som minimum bruges lidt forskellige krydderier til suppen. Græskar er en meget mild grønsag og får man ikke tilsat ekstra smag til suppen, så smager det rent ud sagt som at stikke tungen ud ad vinduet. Det er derfor nødvendigt at tilsætte lidt salt og syre og så giver det altså også et gevaldigt pift, hvis man tilsætter lidt chili eller paprika. Man kan desuden lege med forskellige, lækre toppings som fx creme fraiche, sprødtstegt bacon eller chorizo i tern. Ristede græskarkerner eller nødder, æble i tern, friskhakkede krydderurter, brødcroutoner og lignende er også godt.

Jeg bryder mig ikke om en suppe, som er alt for tyk. Den skal, efter min mening, ikke kunne stå selv eller minde om grød, men det er jo en smagssag. Synes man, at suppen er for tyk, når man har blendet den, så tilsæt lidt vand eller bouillon indtil konsistensen er som ønsket. I stedet for fløde kan man desuden tilsætte flødeost naturel eller gul pikantost. Det giver en superlækker smag.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Addy
4 år siden

Man kan også skære græskaret i halve skiver og bage det mørt i ovnen ca 20 min. inden det kommes i gryden med løg og hvidløg, det giver en mere intens smag.

DORIT
2 år siden
Svar  Addy

Hvor længe skal græskarret bage? Og skrællen skal ikke med i suppe?

Susan Gam Christensen
4 år siden

Kan man godt lave opskriften helt færdig om morgenen, og så varme det op om aftenen? Eller skal man vente med fløde til om aftenen?