Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bountykage – kokoskage med marabouglasur.

14 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Ideen til denne her bountykage har længe ligget i mit hoved. Faktisk har jeg stort set altid ideer til madretter, brød og kager, som rumsterer inde i mit hoved, og der kommer hele tiden nye til. Men nu kan jeg i hvert fald sætte flueben ved bountykagen og heldigvis blev den virkelig vellykket.

Nem og lækker bountykage.

Jeg har flere gange bagt en lækker kokossandkage, som jeg selv synes, er virkelig skøn. Og denne her marabou chokoladekage med et tykt lag marabou chokolade på toppen er bare altid et hit. Og det var de 2 kager, som jeg gerne ville kombinere, hvilket jeg endelig fandt en anledning til forleden. Anledningen var nu ikke noget særligt, for det drejede sig faktisk bare om, at vi drak en kop aftenskaffe sammen med mine forældre. Men alle anledninger tæller, når det gælder kage.

Andre skønne skærekager – Kanelsneglekage I Banankage I Appelsinkage I Mazarinkage I Grøn giftkage

Kokossandkagen er i bund og grund en klassisk sandkageopskrift, hvor noget af hvedemelet er udskiftet med kokosmel. Jeg synes, at kokosmelet giver en skøn smag til sandkagen og en lille smule “knas”. Og så er kagen faktisk ualmindelig nem at lave. Men selvfølgelig kan man også bage en helt almindelig sandkage og overtrække den med marabou chokoladeglasur. Og ligger man selv inde med verdens bedste opskrift på en kokoskage, så kan den sikkert også bruges.

Mælkechokoladeglasur.

Jeg må indrømme, at jeg sværger til marabou mælkechokolade, når jeg laver mælkechokoladeglasur. Jeg ved, at der findes mange gode mælkechokolader, men smagen af marabou chokolade er meget karakteristisk og en sikker vinder i min optik. Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage, når der er brugt marabou chokolade til glasuren.

Vil man hellere have mørk chokoladeglasur på sin bountykage – der er jo nogle, der foretrækker den røde bounty fremfor den lyseblå – så bruger man selvfølgelig bare en god mørk chokolade i stedet for. Og jeg skal selvfølgelig heller ikke bestemme, om man skal bruge marabou chokolade. Enhver god mælkechokolade kan bruges og det behøver bestemt ikke være den dyreste på markedet.

Vil man gøre det lidt nemmere for sig selv, så kan man sagtens nøjes med at smelte chokoladen og overtrække den afkølede kage. Man behøver jo ikke ligefrem lave glasuren efter nedenstående opskrift. Men glasuren får virkelig en flot og blank overflade, hvilket ser rigtig fint ud. Og så har glasuren den store fordel, at den ikke splintres og revner, når man skærer en skive af kagen. Den bliver ganske enkelt siddende på kagen, så der også er chokolade tilbage på de sidste stykker kage, der skæres. Og det kan jo have sin fordel, når man er flere, der skal have et stykke.

 

4,47 fra 13 stemmer

Bountykage

Bagetid1 time
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 175 gr blødt smør
 • 175 gr sukker
 • 4 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 125 gr kokosmel
 • 125 gr hvedemel

Marabouglasur

 • 100 gr marabou mælkechokolade (eller andet mælkechokolade)
 • 25 gr smør
 • 40 gr flormelis
 • 2-3 spsk mælk

Fremgangsmåde

 • Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
 • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg.
 • Bland bagepulver, salt, kokosmel og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i kagedejen.
 • Fordel kagedejen i en franskbrødsform (ca 1-1½ liter) foret med bagepapir.
 • Bag kagen på midterste onvrille ved 175 °C (alm ovnfunktion) i 50-60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Tjek evt. om kagen er gennembagt med en tandstikker eller lign.
 • Lad kagen afkøle helt på bageristen.

Marabou glasur.

 • Bræk chokoladen i tern og kom dem i en lille gryde sammen med smørret. Smelt smør og chokoladeblandingen over svag varme.
 • Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis. Glasuren bliver "hård" og "knoldet" og sådan skal det være.
 • Tilsæt herefter 1-2 spsk mælk og rør glasuren blank og glat. Juster konsistensen på glasuren med lidt ekstra mælk, hvis den ønskes tyndere.
 • Fordel glasuren på toppen af den afkølede kage og lad den sætte sig inden servering.
 • Kagen holder sig svampet og lækker i 3-4 dage. Den kan også fryses, men det er bedst at fryse den uden glasur, da glasuren ikke bliver pæn efter optøningen.

Andre lækre opskrifter på kager med kokos - 

 

Kokossandkage med glasur.

 

Hindbærsnitter med kokos.

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Subscribe
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Regina
3 år siden

Fantastisk kage! Har lige serveret den og MUMS!

Hvordan ville du opbevare den, hvis man laver den dagen før med glasur på? I køleskab bare i formen eller i en lufttæt bøtte på køkkenbordet?

Mona Larsen
3 år siden

5 stars
Mums den er bare SÅ god. Har lige bagt den i dag, og du har ret i at Marabu chokoladen er perfekt. Den glasur er i øvrigt to die for, den vil jeg bruge fremover 🤪

Helga Hessel
2 år siden

Kan den mon laves som muffins?

Jytte
2 år siden

5 stars
Jeg har lige bagt den idag, uhm.😋
Bagte også hveder og hindbærsnitter efter dine opskrifter, og det blir ikke sidste gang.😊

Charlotte
2 år siden

Skal den i varm ovn? Ja ikk?

Atli Djurholm
2 år siden

Hvorfor udskilles der “væske” når jeg laver marabu glasur….?

Sandie
16 dage siden

Den ser virkelig lækker ud. Kan man mon bruge fint kokosmel?