Pasta med laks og flødesauce.

12 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fisk og skaldyr, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Frisk pasta med stegt laks, flødesauce med citron og en ordentlig bunke friskhakkede krydderurter. Det er ikke bare superlækker aftensmad, det er også noget så nemt at lave. Hverdagsmad som kan være klar på 20-25 minutter. Og selvom man kan spise pasta med laks på alle tider af året, så smager det jo allerbedst om sommeren, når vi kan hente krydderurterne i haven.

Se også – Pasta med tunsauce I Laksetatar I Spinatroulade med laks

Nem opskrift på pasta med laks.

Min opskrift på pasta med laks og flødesauce minder langt hen ad vejen om den klassiske spaghetti carbonara. Jeg har blot erstattet bacon med stegt laks og tilføjet citron for ekstra friskhed. Nogle vil så argumentere for, at der ikke er fløde i en original carbonarasauce, hvilket også er helt korrekt, men det er der altså i min. Og i mange andres. Jeg er nemlig vild med den ekstra lækre og cremede konsistensens, som ostesaucen får, hvis der tilsættes fløde.

En anden mulighed er at lave en pastasauce på flødeost naturel og mælk (eller kogevand fra pastaen). Præcis som til denne her pasta med flødeost og ærter. Flødeosten skal blot smeltes på en pande og tilsættes mælk eller vand, inden den koges let ind. Tilføj gerne citronskal og -saft og smag til med sauce og peber.

Skal saucen være ekstra lækker, så kan man med fordel sautere finthakket løg og hvidløg på panden, inden flødeosten tilsættes. Til sidst vendes saucen sammen med friskkogt pasta, plukket laks og friskhakkede krydderurter som beskrevet i opskriften herunder.

4.63 fra 8 stemmer

Pasta med laks

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 2 stk fersk laksefilet (ca 300 gr)
 • 4 æg (evt. past)
 • dl fløde
 • 8 spsk friskrevet parmesanost
 • ½ usprøjtet citron (revet skal + saft)
 • 2 pk frisk pasta (ca 400-500 gr)
 • friskhakkede krydderurter (fx dild, persille og purløg)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op på en stegepande og steg laksefileterne i 2-3 minutter på hver side, indtil de er lige netop gennemstegte og fint lyserøde i midten.
 • Tag laksefileterne af varmen, krydr med salt og peber og stil dem til side.
 • Kom æg, fløde, friskrevet parmesan, citronskal og saft i en skål og rør det sammen.
 • Kog pastaen i saltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra pastaen og lad den afdryppe. Hæld herefter pastaen tilbage i den varme gryde.
 • Rør hurtigt æg- og flødemassen ud i den varme pasta. Varmen fra pastaen får osten til at smelte og gør saucen let cremet, så den samler sig om pastaen. Vær OBS på at røre godt rundt, så æggene ikke danner scrambled eggs i bunden af den varme gryde. Smag til med salt og peber.
 • Pluk laksen i mundrette stykker og anret dem ovenpå pastaen med et drys friskhakkede krydderurter.
 • Server straks med brød og salat.

Tilberedning af laks.

Jeg bruger som regel ferske laksefileter, som blot steges kort på en pande, når jeg laver denne her ret. Det er først og fremmest både nemt og hurtigt at stege fisken på panden. Og så synes jeg også, at jeg nemmere kan holde øje med, at fisken ikke får for meget, fremfor hvis jeg kommer den i ovnen.

Man kan dog sagtens tilberede sin laks i ovnen eller på grillen, hvis man hellere vil det. Og selvfølgelig kan man også bruge en rest tilberedt laks, som er blevet til overs. Faktisk kan man også bruge røget laks skåret i strimler eller varmrøget laks, som allerede er tilberedt, og blot skal plukkes i grove stykker. Bruges der røget laks, så anbefaler jeg, at man ikke opvarmer den, men blot fordeler den ovenpå den varme pasta og flødesauce.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten
1 år siden

Hej, der er ingen æg nævnt under ingredienser, men det er der i fremgangsmåden. Skal der æg i eller ej? Mvh Kirsten

Camilla
1 år siden

Hvis ikke man kan lide parmesan ost – har du så et godt alternativ. Eller fungerer retten uden ost ? 🙂

Susanne
1 år siden

Hejsa
Der mangler stadig æg i opskriften i app🤗

Helle Sønnichsen
1 år siden

Tak for mange gode opskrifter.
Retten ser meget spændende ud, men hvilken salat vil du servere til.
Med venlig hilsen
Helle

Trine Poulsen
1 år siden

Nu er æggene kommet i opskriften, men er det hele æg? Normalt jeg legerer f.eks. bruger jeg kun æggeblomme ….

Jane Vestrup
9 måneder siden

Hej
Jeg synes altid, at jeg får scrambled æg ud af det når jeg rører æggeblanding i noget, selvom jeg rører godt rundt. Hvad gør jeg forkert?

Venlig hilsen Jane Vestrup

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)