Tærte med pikantost, skinke og champignons.

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Frokostretter, Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Denne her tærte med pikantost, skinke og champignons har efterhånden fulgt mig i mange år. Så nu er det vist på tide, at den kommer på bloggen. Der er tale om en rimelig simpel men ikke desto mindre virkelig lækker madtærte med skinke, champignons og pikantost, som er perfekt til både frokost og let aftensmad. Og bliver der rester, så er det også skønt med et koldt stykke tærte i madpakken dagen derpå.

Nem opskrift på tærte med pikantost og skinke.

Tærtefyldet består af løg, forårsløg, champignons og skinke, der røres sammen med pikantost. Der er altså tale om noget så sjældent som en madtærte, der ikke indeholder æg. Hvilket jeg ved, at I er en del der efterspørger. For selvom madtærter er super-populære, så er det jo ikke alle, der kan tåle æg.

Smagsmæssigt minder tærten en hel del om den klassiske skinkestang med sprød butterdej. Og der er da også både skinke, champignons og pikantost (flødeost), der går igen i begge opskrifter. Men dermed ikke sagt, at man ikke kan lave en masse forskellige variationer over denne her opskrift, og eksempelvis erstatte skinke eller champignons med andre gode sager. Det har jeg skrevet meget mere om i kapitlet under opskriften.

Tip! Se også tips til variationer under opskriften.

4.34 fra 3 stemmer

Tærte med pikantost

Bagetid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 rulle færdiglavet tærtedej (eller 1 portion hjemmelavet tærtedej)
 • 1 spsk olie
 • 1 løg eller rødløg (skrællet og hakket)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 350 gr champignons (skåret i skiver)
 • 200 gr kogt skinke (skåret i tynde strimler)
 • 200 gr gul pikantost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Rul tærtedejen ud og fordel den i et tærtefad (ca 25 cm). Prik dejen med en gaffel.
 • Forbag evt. tærtedejen efter anvisning på pakken. Jeg forbager som regel dejen 6-8 minutter ved 180 °C (alm ovnfunktion).
 • Varm olien op i en gryde og sauter løg og forårsløg heri, indtil løgene bliver klare.
 • Tilsæt champignons og sauter svampene, indtil al overskudsvæde er fordampet.
 • Tag gryden af varmen og tilsæt skinke og pikantost. Rør godt rundt indtil pikantosten er smeltet og det hele er blevet en cremet masse.
 • Smag til med salt og peber og fordel oste-skinkefyldet i tærtebunden.
 • Bag tærten ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i ca 30 minutter, indtil overfladen er gylden og tærtebunden sprød.
 • Server tærten lun eller varm med salat til.
 • Bliver der rester, så kan tærten sagtens holde sig 2-3 dage på køl, og spises kold eller lunes. Den kan desuden fryses.

Se også – Skinkestang I Flødekartofler med pikantost I Kylling med pikantost

Tips til lækre variationer.

I og for sig er ovenstående jo en ret simpel opskrift. Men som med stort set alle opskrifter, er der selvfølgelig også mulighed for variationer. Skinke kan fx erstattes af sprødstegt bacon i tern, kyllingebryst og kalkunbryst. Både stegt eller kogt kyllinge- og kalkunbryst, der plukkes i mindre stykker. Men også kyllinge- og kalkunpålæg, der skæres i strimler. Man kan også lave en kødfri udgave ved at tilsætte flere champignons og lidt ekstra løg/forårsløg.

Forårsløgene kan erstattes af porrer, og i det hele taget kan man uden problemer bruge alle mulige andre former for grøntsager til tærten. Det kunne eksempelvis være revne rodfrugter, squash i tern, peberfrugt, majs, spidskål og lignende, der blot skal sauteres i gryden sammen med de øvrige ingredienser, så overskudsvæden fordamper.

Det der med at sautere grøntsagerne i en gryde eller på en pande, inden de fordeles på tærtebunden, er for øvrigt altid en god idé. Hvis man sikrer sig, at så meget som muligt af væden er fordampet, vil den ikke sive ned i tærtebunden under bagningen. Og dermed bevares bunden sprød og lækker.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bente
10 måneder siden

Kan man forestille sig noget andet end at bruge skinke?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)