Denne her tærte med kokos og hindbær vinder måske ikke ligefrem præmier hvad angår skønhed. Men den smager altså helt vidunderligt. Lidt som en kombination af hindbærsnitter og kokosmakroner. Og så synes jeg faktisk også, at det lidt rustikke udseende klæder kokostærten. Sådan nogle kager skal der også være plads til. En drømmekage eller en gammeldags sandkage med kokos er jo heller ikke ligefrem smukke. Men nøj hvor de smager godt.

Se også – Kokosmakroner I Småkager med kokos I Rabarberkage med marengs

Opskrift på tærte med kokos og hindbær.

Det er ret simpelt at lave en tærte med kokos og det tager ikke engang specielt lang tid. Der skal godt nok laves en mørdejsbund, men derudover skal selve kokosmassen bare piskes sammen af smør, sukker, æg, kokos, hvedemel og vaniljesukker. Og bruger man en køkkenmaskine, så kan man faktisk have mørdejen klar på ganske få minutter.

Kokostærten er superlækker – både til dessert og til en god kop kaffe. Hvis man synes, der skal lidt ekstra til, så kan jeg anbefale en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis. Men vi spiser nu ofte den lækre tærte med kokos helt uden nogle former for tilbehør. Kombinationen af sprød mørdej og sød-syrlig hindbærmarmelade med et låg af svampet kokossnask er rigeligt i sig selv.

Tip! Se også mine bedste tips variationer af kokostærte under opskriften.

Tærte med kokos og hindbær
Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Tærte med kokos

Hvile- og bagetid55 min
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 150 gr hvedemel (+ lidt til udrulning)
  • 50 gr sukker
  • 100 gr koldt smør i tern
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl hindbærmarmelade

Kokosfyld

  • 125 gr sukker
  • 50 gr blødt smør
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 125 gr kokosmel
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Kom mel og sukker i en skål og smuldr smørret ud i blandingen.
  • Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen. Er dejen svær at samle, så tilsæt evt. 1-2 spsk vand.
  • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
  • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og fordel den i en rund form (ca 20 cm).
  • Fordel hindbærmarmelade i et ensartet lag i bunden af tærten og stil den til side.

Kokosfyld

  • Kom sukker og smør i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æg + æggehvide og pisk til en skummende dej.
  • Tilsæt kokosmel, hvedemel og vanilje og rør det hele sammen.
  • Fordel kokosfyldet ovenpå tærtedejen og glat overfladen pænt.
  • Bag tærten ved 200 ° (alm. ovnfunktion) i ca 25 minutter, indtil overfladen er fint gylden og kagen er gennembagt.
  • Lad kagen afkøle på bageristen og server evt med flødeskum eller vaniljeis.
  • Kagen kan holde sig i 2-3 dage, hvis den er pakket godt ind. Den kan desuden fryses.

Tips til opskriften.

  • Jeg er vild med kombinationen af den syrlige hindbærmarmelade og den søde kokosmasse, men selvfølgelig kan man bruge andre former for marmelade eller kompot. Det kunne fx være en lækker rabarberkompot eller æblemos. Man kan også helt udelade frugt i tærten og i stedet pynte overfladen med chokolade i stedet for.
  • Lav evt. dobbelt portion mørdej, når du alligevel er i gang. Mørdejen kan udstikkes til små runde kager, som kan opbevares i en kagedåse. Så er det nemt lige at lægge dem sammen 2 og 2 med hindbærmarmelade til hjemmelavede hindbærsnitter eller creme og flødeskum til hjemmelavede medaljer. Mørdejen kan desuden fryses.
  • Jeg bruger gerne en rund form (evt. springform), når jeg laver denne her tærte med kokos. Men det er klart, at man sagtens kan bruge en firkantet form (ca 20 x 20 cm) i stedet.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)