Pizzasauce – hjemmelavet pizzasovs.

2 kommentarer
Sauce/dip/dressing
Gå direkte til opskriften

Til en l√¶kker, hjemmelavet pizza h√łrer selvf√łlgelig en rigtig god pizzasauce med tomater, l√łg, hvidl√łg og krydderier. Allerbedst bliver det selvf√łlgelig, hvis der er tale om en hjemmelavet pizzasauce. Og heldigvis er en hjemmelavet pizzasauce b√•de nem at lave og lynhurtig. Men har man tiden, s√• anbefaler jeg, at man lader saucen simre p√• komfuret i minimum 30 minutter. Det giver en fantastisk l√¶kker smag.

Se også РLasagne I Pizzasnegle I Tomatsuppe

Nem opskrift på hjemmelavet pizzasauce.

For rigtig mange italienske opskrifter g√¶lder konceptet “less is more”. Og det g√łr sig ogs√• g√¶ldende, n√•r det kommer til denne her pizzasauce, som indeholder f√• men gode ingredienser. En god tomatsovs er jo selve “basen” p√• rigtig mange pizzaer. Og hvorfor bruge penge p√• l√¶kkert fyld, hvis ikke basen er i orden?

Brug gerne nogle rigtig l√¶kre, hakkede tomater p√• d√•se og ikke n√łdvendigvis de billigste. I s√¶sonen er det ogs√• fantastisk at bruge solmodne, friske tomater til opskriften p√• pizzasauce. Tomaterne skal blot blancheres og befries for skindet, inden de hakkes groft. Derudover bruger jeg l√łg, hvidl√łg og krydderier i min pizzasovs, ligesom jeg smager til med eddike, sukker, salt og peber, indtil smagen sidder lige i skabet. Og s√• er pizzasaucen faktisk klar.

Tip! Se mine bedste tips til hjemmelavet pizzasovs under opskriften.

Ingen bed√łmmelser

Pizzasauce

Kogetid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

 • 2 spsk olivenolie
 • 1 lille l√łg (finthakket)
 • 2 fed hvidl√łg (presset)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 spsk tomatkoncentrat
 • 1 tsk t√łrret oregano
 • 1 tsk t√łrret basilikum
 • 1 spsk √¶bleeddike (el. alm eddike, balsamico, hvidvinseddike mm)
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Opvarm olivenolien i en lille gryde og sauter l√łg og hvidl√łg heri, indtil de bliver klare.
 • Tils√¶t hakkede tomater, tomatkoncentrat, krydderier, √¶bleeddike og sukker til gryden.
 • Lad pizzasaucen simre ved svag varme i minimum 10 minutter, men gerne 30 minutter eller l√¶ngere, s√• det bliver til en tyk og cremet sauce.
 • Smag saucen til med salt og peber og juster evt. smagen med lidt ekstra eddike eller sukker.
 • Vil man gerne have en helt glat pizzasauce uden "klumper", s√• kan man stikke en stavblender i gryden og blende saucen let.
 • Afk√łl saucen let og fordel den p√• pizzabundene. M√¶ngden r√¶kker til 2-3 mellemstore pizzaer.
 • Hvis pizzasaucen opbevares p√• k√łl i en b√łtte med l√•g er holdbarheden ca 1 uge. Pizzasaucen kan ogs√• fryses.

Tips til opskriften.

 • Bryder man sig ikke om “klumper” i tomatsaucen, s√• stik en stavblender i gryden og blend saucen ganske let. Man kan ogs√• bruge passata tomater, som er blendede tomater, i stedet for hakkede tomater. S√• er der ingen klumper.
 • Oregano kan erstattes af basilikum og omvendt, og man kan sagtens n√łjes med at bruge en af delene. I s√¶sonen er det ogs√• superl√¶kkert at bruge en h√•ndfuld frisk oregano eller basilikumblade, der hakkes groft og vendes i saucen.
 • Pizzasaucen kan uden problemer fryses, s√• lav evt. en stor grydefuld og frys ned i passende portioner i fryseposer eller b√łtter med l√•g. Har man mange tomater i drivhuset, og kan man ikke n√• at spise dem alle, s√• er det ogs√• oplagt at bruge dem til hjemmelavet pizzasovs og tomatsovs. S√• er der til hele vinteren i fryseren.
 • Bryder man sig om det, s√• kan der tils√¶ttes ekstra smag til pizzasaucen i form af paprika eller chili. Enten t√łrrede chiliflager, chilipulver, chilipasta eller frisk chili sk√•ret i sm√•bitte tern. I det hele taget kan saucen jo smages til i det uendelige, og det g√¶lder blot om at finde sig egen (og familiens) favorit.

Andre anvendelsesmuligheder.

Selvom det i sagens natur er ret oplagt at bruge pizzasovs til pizzaer, s√• er der selvf√łlgelig ogs√• en r√¶kke andre anvendelsesmuligheder. Saucen er jo i bund og grund en klassisk tomatsauce, og man kan derfor uden problemer bruge til den som en l√¶kker, vegetarisk sauce til pasta og spaghetti. Gerne med en god parmesanost p√• toppen.

Saucen kan desuden vendes sammen med brunet oksek√łd til en klassisk lasagne, en lasagnette eller en portion spaghetti bolognaise.

Endelig kan man lave en nem og lynhurtig tomatsuppe ved at komme pizzasaucen i en gryde og sp√¶de med bouillon (gr√łntsags- eller h√łnsebouillon) til en passende konsistens. Giv evt. suppen en hurtig tur med stavblenderen, s√• den bliver helt glat og tilf√łj en smule m√¶lk, fl√łde eller fl√łdeost for at afrunde smagen. Server suppen med pasta, k√łdboller eller bare et godt stykke br√łd.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Heidi Reber
1 år siden

Det er simpelthen den letteste og bedste opskrift jeg er faldt over. Tak

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og f√• mine popul√¶re madplaner¬†(+ indk√łbsliste)¬†tilsendt hver uge.
OBS. Indk√łbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)